[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai.p
Forum Index » Profile for mihai.p » Messages posted by mihai.p

Cumpar in Constanta:

Anubias barteri Gold sau Anubias nana barteri sau Anubias barteri Eyes

Daca aveti alte specii de Anubias imi puteti da PM.

tel: 0733 193 203 (valabil intre 15:30 - 03:00 dimineata)

mess: mihai_074 (intru foarte rar)
Multumesc pentru raspunsuri, am inteles acum care este lista completa a componentelor pentru un sistem de co2.

Nu imi permit din pacate un sistem mai mare sau mai complex. Ma gandeam sa il pun intr-un anume colt al apartamentului
unde nu am mult spatiu.

P.S. @ Angelfish: nu imi merge linkul postat de tine.
Salut,

As vrea sa incerc sa fac un nano plantat, m-am gandit pana acum la aceste componente:

Acvariu: Cub, 30 cm (27 litri brut) 60 RON
Substrat: Aquatic Nature Ferti Soil Black S 5L 139.00RON (inca nu am calculat ce cantitate e necesara oare 5L sunt de ajuns ?)
Iluminat: Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W 192.00RON
Filtru: Aquatic Nature Flow 200 64.00RON

Marea mea intrebare este despre CO2, am tot citit dar nu am inteles ce trebuie sa cumpar mai exact sa am tot sistemul complet ?

De exemplu, daca imi cumpar un JBL Proflora bio80 - http://www.happypets.ro/jbl-proflora-bio80-p-2081.html
Este de ajuns ? Sau trebuie sa mai cumpar ceva componente in plus ?

Pe site scrie "Sistem ce poate furniza CO2 suficient pentru un acvariu de 30-80 litri timp de 40 zile." dar vreau sa ma asigur ca e complet
sa nu ma trezesc dupaia ca lipseste cine stie ce.

Multumesc anticipat.
Salut, vreau sa iti cumpar din plante, da-mi te rog un PM cu detalii de contact.

mersi.
Am amenajat acvariul, ca substrat am folostit JBL: Aquabasis Plus + Manado. Am cumparat niste plante, cat mi-am permis.

Filtrul nu l-am mai primit pe cel promis asa ca am cumparat eu altul, Aquael Fan Filter 3.

Mai vreau sa mai cumpar plante dar deocamdata asa arata:

image
image

Am niste intrebari va rog...

Am cumparat un termometru care (curios pentru mine se ataseaza pe peretele exterior al acvariului)
1. Nu reusesc sa il lipesc. Acum sta ca l-am udat, dar va pica.
2. Lipsesc gradele cu cifre impare ... ?
3. Imi indica temperaturi cu verde, maro si albastru, ... de ce ?

image

Filtru:
L-am scufundat la cativa cm sub nivelul apei dupa cum am citit in manual, dar imi agita plantele, am rotit paleta sa scoata apa & aerul mai spre peretele acvariului,
dar tot imi pleaca plantele, nu le scoate din radacina dar le "indoaie" si l-am setat deja la putere minima.

Am incercat sa il tin si deasupra nivelului apei dar imi uda neoanele si capacul, apropo, aceste neoane pentru acvariu, sunt speciale anti-apa ?

image
Multumesc mult pentru sfaturi, sunt extrem de ajutatoare.

Filtru am primit azi dar nu e.... tot. E doar o cutie mare neagra si goala plus 2 bureti unu alb si unu negru, cred ca m-a pacalit aici ( eu nu am contat direct cu fostul proprietar ) dar il voi suna maine si voi afla.

Cred eu ca filtru ar fi vrut sa fie cel stoc care a venit cu acvariu, cel mai probabil asta : http://www.juwel-aquarium.de/en/filter_full.htm dar lipseste cam tot din el.

Am inspectat bine neoanele dar nu se mai vede ce scrie pe ele, am descifrat ca sunt Aquaglow dar nu se mai vede scrisul cu cati W au. Unul se aprinde galben iar unu mov, cred ca e uv.

As fi facut poze dar nu am camera, doar telefon care face poze nasoale, poate le pozez maine daca nu ma lamuresc.
Salut. Am niste nelamuriri mai ciudate..

Detalii acvariu.
- 130L. Juwel Panorama 80 http://www.juwel-aquarium.de/en/panorama335.htm?cat=26&mat=17300
- Filtru: urmeaza sa il primesc maine, nu stiu ce e.
- Neoane: 2 x Aquarelle, M-am uitat azi sa vad exact ce sunt, dar eram pe fuga si fiind destul de vechi textul era destul de sters, am sa incerc maine sa aflu precis.
- Pompa de aer de la Tetra.
- pesti: primesc in jur de 30 Guppy plus un Cory.

Intrebariile mele care nu am vazut-o pe nicaieri si probabil veti rade:

1. Apa de la robinet o voi lasa sa stea cateva zile pana se duce clorul din ea, problema e ca:

Imi trebuie in jur de 130L de apa, tin minte ca am citit pe undeva ca nu o pot pune in acvariu direct de la robinet si sa il las la cilcat 2-4 saptamanii si clorul sa se elimine direct din acvariu, corect ?
Daca e corect asa, trebuie sa scot capacul sa aibe unde sa se evapore clorul ? Sau pot sa il tin inchis ?

Deci cum ar trebui sa fac ? Sa o pun in vreo 10 galeti ? Dar nu am 10 galeti si chiar daca as cumpara nu am unde sa tin 10 galeti cu apa prin casa, stau intr-un apartament care nu e mare.

Care ar fi o solutie optima ?

2. Schimbul de apa: Se pare ca trebuie sa schimb in fiecare saptamana 26 de litri de apa, (pt care trebuie sa las vreo 2-3 galeti de apa prin casa 2-3 zile). Cum as putea sa il fac cel mai usor ? Banuiesc ca un furtun, unul simplu (acvariu -> galeata sau acvariu -> wc) ? Trag cu gura apa de acvariu ? Este vreo solutie ieftina sa fac tot procedeul mai usor ?

3. Ce este asta ? http://www.aquariumshop.ro/article/jbl-pump-for-aqua-in-out.html

Zice la descriere: "Se conecteaza la furtun impreuna cu piatra curatatoare" aceasta piatra curata ce ? Presupun ca nu este un sistem care curata magic apa de clor. Banuiesc ca s-ar folosi sa pui apa in acvariu dar cum de la robinet ? Atat timp cat apa de la robinet are clor ? Ceva scapa..

4. Substrat (imi doresc mult ceva negru, dar nu prea am bani).

Va rog sa ma corectati

JBL Manado,
acvariu L:81, l:36,
H (inaltimea substratului in spatele acvariului)
l (inaltimea substratului in fata acvariului
Dupa socotelile lor: V = L x (H + h)/2 * l * 1/1000 ergo am nevoie de 8,7 L de Manado, adica o punga de 10L.

sau

as prefera Ferti Soil Black S (139 lei / 5L) socotelile mai de sus se aplica si in cazul asta nu ? Adica imi trebuie 10L adica 270 lei smilie

sau

AquaBasis Plus + pietris (negru ieftin sper ca voi gasi)

in acest caz e corect daca pun 3 cm de AquaBasis Plus si 3 cm de pietris ?

5. Plante

Chiar nu exista absolut nici o planta care sa formeze un covor fara a fi necesar CO2 si 4 neoane ? Marsilea Hirsuta sau Java Moss, nici acestea nu merg ?

Multumesc mult pentru timpul acordat.

Salut, sunt Mihai din Constanta am 26 ani si sunt absolut nou in acvaristica.

Te vreo 3 luni ma uit pe acest forum si absorb cat mai multa informatie. Ce imi doresc eu este un acvariu de 400 litri, plantat la maxim,
am socotit valoarea acestuia si ma ajunge la 1000 euro, abia am terminat facultatea si inca nu am de munca asa ca acest proiect e pe pauza.

Ieri am facut rost de un acvariu la mana a doua: 130L Juwel Panorama 80 http://www.juwel-aquarium.de/en/panorama335.htm?cat=26&mat=17300
Am o pompa de aer la el, filtru care il voi primi maine si nu stiu ce e.

Pestii ii voi muta dintr-un acvariu vechi (care nu e al meu) in jur de 30 Guppy plus un Cory.

Intrebariile care le am le voi pune la coltul incepatorului.

O seara placuta.

Forum Index » Profile for mihai.p » Messages posted by mihai.p
Go to: