Salut. Am niste nelamuriri mai ciudate..
Detalii acvariu.
- 130L. Juwel Panorama 80
http://www.juwel-aquarium.de/en/panorama335.htm?cat=26&mat=17300
- Filtru: urmeaza sa il primesc maine, nu stiu ce e.
- Neoane: 2 x Aquarelle, M-am uitat azi sa vad exact ce sunt, dar eram pe fuga si fiind destul de vechi textul era destul de sters, am sa incerc maine sa aflu precis.
- Pompa de aer de la Tetra.
- pesti: primesc in jur de 30 Guppy plus un Cory.
Intrebariile mele care nu am vazut-o pe nicaieri si probabil veti rade:
1. Apa de la robinet o voi lasa sa stea cateva zile pana se duce clorul din ea, problema e ca:
Imi trebuie in jur de 130L de apa, tin minte ca am citit pe undeva ca nu o pot pune in acvariu direct de la robinet si sa il las la cilcat 2-4 saptamanii si clorul sa se elimine direct din acvariu, corect ?
Daca e corect asa, trebuie sa scot capacul sa aibe unde sa se evapore clorul ? Sau pot sa il tin inchis ?
Deci cum ar trebui sa fac ? Sa o pun in vreo 10 galeti ? Dar nu am 10 galeti si chiar daca as cumpara nu am unde sa tin 10 galeti cu apa prin casa, stau intr-un apartament care nu e mare.
Care ar fi o solutie optima ?
2. Schimbul de apa: Se pare ca trebuie sa schimb in fiecare saptamana 26 de litri de apa, (pt care trebuie sa las vreo 2-3 galeti de apa prin casa 2-3 zile). Cum as putea sa il fac cel mai usor ? Banuiesc ca un furtun, unul simplu (acvariu -> galeata sau acvariu -> wc) ? Trag cu gura apa de acvariu ? Este vreo solutie ieftina sa fac tot procedeul mai usor ?
3. Ce este asta ?
http://www.aquariumshop.ro/article/jbl-pump-for-aqua-in-out.html
Zice la descriere: "Se conecteaza la furtun impreuna cu piatra curatatoare" aceasta piatra curata ce ? Presupun ca nu este un sistem care curata magic apa de clor. Banuiesc ca s-ar folosi sa pui apa in acvariu dar cum de la robinet ? Atat timp cat apa de la robinet are clor ? Ceva scapa..
4. Substrat (imi doresc mult ceva negru, dar nu prea am bani).
Va rog sa ma corectati
JBL Manado,
acvariu L:81, l:36,
H (inaltimea substratului in spatele acvariului)
l (inaltimea substratului in fata acvariului
Dupa socotelile lor: V = L x (H + h)/2 * l * 1/1000 ergo am nevoie de 8,7 L de Manado, adica o punga de 10L.
sau
as prefera Ferti Soil Black S (139 lei / 5L) socotelile mai de sus se aplica si in cazul asta nu ? Adica imi trebuie 10L adica 270 lei
sau
AquaBasis Plus + pietris (negru ieftin sper ca voi gasi)
in acest caz e corect daca pun 3 cm de AquaBasis Plus si 3 cm de pietris ?
5. Plante
Chiar nu exista absolut nici o planta care sa formeze un covor fara a fi necesar CO2 si 4 neoane ? Marsilea Hirsuta sau Java Moss, nici acestea nu merg ?
Multumesc mult pentru timpul acordat.