[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nairpic
Forum Index » Profile for Nairpic » Messages posted by Nairpic
Salut, ieri mi'am cumparat un acvariu Eheim din Hornbach, de 45 litri brut, acum imi pare rau ca nu am luat de 54 litri. Acesta e primul acvariu pe care stiu cum sa il incep(ciclare, etc), dar am cateva intrebari, poate putin stupide:
1.Filtrul intern Eheim Pick Up 45(deja achizitionat) este bun, sau ar fi fost mai bun un Aquael ?
2.Radacina de Mangrove(care fierbe de jumatate de ora si apa e rosie) luata tot din Hornbach, este deja tratata?sau trebuie sa ii pun sare neaparat? si cam cat o sa mai scoata acei tanini?
3.O jumatate de nuca de cocos(iubita mea s'a grabit sa o cumpere) pe care scrie TerraDeco si este de la JBL, o pot folosi si in acvariu, sau doar in terariu?
Va cer scuze daca au mai fost puse intrebarile, dar cum am spus si la sectiunea despre noi, de pe mobil mi'e foarte greu sa caut.
se poate inchide, multumesc lazarginel.
Tocmai la asta ma refeream, eu vreau sa invat cat mai mult sa am grija de un acvariu si de pesti, niciodata nu o sa mai fac prostia sa imi iau acvariu doar de dragul de a avea niste pesti si un acvariu "super tare" care in 2 saptamani este distrus. Cand am spus ca poate in cativa ani voi fi printre acvaristii de elita, m'am referit ca voi avea suficiente cunostinte in domeniu incat sa nu mai am nevoie de ajutorul nimanui, sa imi dau seama singur ce si cum, si sa pot ajuta si eu incepatorii asa cum si voi, "veteranii", ne ajutati pe noi incepatorii de acum. In afara de pasiunea pentru natura in general, fac asta in memoria Saphirei, daca pot spune asa, pestisorul meu preferat cu care ma imprietenisem, un sanitar violet-safiriu care a supravietuit 5 ani intr'un acvariu aproape incontinuu infect de care nu eram in stare sa am grija pentru ca nu stiam cum si nici nu avea cine sa ma ajute.
am scris deja in titlu esentialul...deci...cine are? dar nu foarte vechi.
Multumesc.
Plantele nepretentioase, chiar nu vreau sa am batai de cap cu ele, prefer sa ma ingrijesc de pesti.
Am citit pe undeva ca sunt niste colonii mari de alge, Moss Ball se numesc, parca, si mananca toate chestiile din apa, si astfel nu mai apar alge razlete. O "bila" din acelea e cam cat o minge de ping-pong, poate chiar mai mica...si arata dragut ca decor pentru acvariu...deci nu are cu ce sa incomodeze, si te ajuta si in lupta cu algele. Am vazut la un pet shop de pe strada selari din bucuresti ca tineau asa ceva in acvariul in care tin plantele pentru vanzare, care sunt destul de multe si mai sunt tinute si in lumina directa a soarelui...deci colonia aia chiar isi face treaba.
Cat despre neon, chiar imi fac griji, algele sunt unul dintre motivele din care mi'e frica de un neon prea puternic pentru un acvariu atat de mic(in 6 luni daca invat bine, sigur trec la 120 litri )
Salut, am si eu o intrebare. Stiu ca a mai fost pusa de multe ori, dar eu sunt mai greu de cap si nu inteleg. Vreau sa stiu ce neon este cel mai potrivit pentru un acvariu de 45 de litri L-50 l-30 h-30, din care cu tot cu substrat, plante si pietre si ce mai pun eu pe acolo, o buturuga mica ceva, mai raman, sa zicem 40 de litri, poate chiar mai putin. Am tot citit ce fel de calcule sa fac(0.5 w/litru), etc...dar tot nu inteleg, la 40 litri, as avea nevoie de un neon de 20 w si nu gasesc decat de 18 w care are lungimea de 57 cm si singurul care are 40-45 cm si se incadreaza in lungimea acvariului(acvariu din hornbach cu capac glisant homemade din plexiglass) este de 14 w, si din calculele facute e prea putin. Nu vreau decat vreo 3-4 fire de Elodeea, 1 Bacopa si Java Moss, din ce am inteles sunt foarte putin pretentioase, nu au nevoie de cine stie ce lumina, CO2 sau fertilizanti in plus, etc. Ma poate ajuta cineva cu un sfat pentru neon? Am inteles ca sunt importanti si lumenii (aia notati cu "k" parca?) Va cer scuze inca o data pentru intrebarea la care ati mai raspuns probabil de mii de ori. Multumesc.
Cumpar java moss, cateva smocuri cu care sa acopar o buturuga 30 cm lungime doar pe o parte, jumatate de nuca de cocos si 4 pietre maricele (cam cat 2 pumni suprapusi), sau suficient moss ca intr'o luna sa creasca suficient cat sa acopere cele spuse mai sus. Multumesc.
Salut, din ce retin din regulament, prima data trebuie sa ma prezint aici, apoi sa postez. Numele meu este Ciprian, sunt nou in acvaristica, dar mi'a placut de cand aveam 10 ani si avea grija tata de acvarii...cand am incercat sa am grija singur de un acvariu, n'am facut decat sa chinui vreo 15 pesti total nepotriviti ca rase, intr'un acvariu de aprox 20 litri...acum m'am documentat vreo 3 saptamani cate 2-3 ore pe zi, si in urmatoarele 2-3 saptamani voi incepe ciclarea unui acvariu. Ma bucur sa fiu aici si sper ca in cativa ani sa ma numar printre acvaristii de elita de pe acest forum.

PS: intru pe net de pe mobil si mi'e greu sa caut foarte bine, asa ca daca pun intrebari care au fost puse deja, va rog sa ma scuzati. A, si mai e un lucru, e prima data cand postez pe un forum, deci sunt total paralel cu ce trebuie sa fac, asa ca inca o data, imi pare rau pentru eventuale viitoare neplaceri.

Forum Index » Profile for Nairpic » Messages posted by Nairpic
Go to: