[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: virgil12
Forum Index » Profile for virgil12 » Messages posted by virgil12
Am reusit cu bunavointa celor de la Hornbach Brasov (eu pierdusem bonul de casa dar indicandu-le cu precizie data achizitionarii au gasit ei duplicatul lor) a schimb capacul cu pricina. De saptamana viitoare ma apuc de plantat si sa vedem ce iese.
Nu este de la priza. Capacul, incalzitorul si filtru sunt conectate toate trei in acelasi prelungitor si filtru cel putin functioneaza fara probleme non stop.Am schimbat stecherele in diverse locasuri ale prelungitorului si problema persista Deci nu este de la priza.
Alte idei????
Problema cu iluminatul nu este de la balast. Am schimbat starterul cu unul care stiu sigur ca functioneaza si efectul este acelasi. Iluminatul se intrerupe aleatoriu.
Ceva idei??
Problema cea mai importanta momentan este iluminatul.
Iluminatul merge intermitent, dupa o perioada ce poate fluctua de la 15 min la 2 ore functioneaza apoi se intrerupe pentru un interval de timp ce variaza de la 20 min la 1 ora. Din cauza aceasta orice planta care o introduc in acvariu dupa un timp moare. incerc inca sa elucidez care este cauza. In Ianuarie am fost la Hornbach si am schimbat capacul dar si cel nou face la fel.

Astept idei de la ce ar putea fi. Astazi am sa incerc sa schimb starterul sa vedem daca este de la el
Salut,

In decembrie anul trecut fiind la plimbare in Hornbach cu familia am cumparat un acvariu aquastar 60 (60x30x30 54 l) cu toate dotarile incluse filtru+incalzitor+termometru (placerea copiilor si a mea) Fiind un profan in domeniu am facut deja greselile incepatorilor caposi pe care acum incerc sa le repar din mers dupa ce l-am umplut cu plante de plastic scoica de la mare piatra din comert si apa dupa 4 zile am introdus pestii: 4 neoni, 4 goupy si 2 sanitari.Inca ma mir ca pestii introdusi nu au sucombat toti pana acum cu toate ca in momentul introducerii apei am incercat o tratere conform recomandarii de la magazin cu 25ml de aquasafe si 12.5ml de easybalance
Dupa cateva plimbari pe forum am decis sa fac schimbari masive si anume :
-plantele de plastic afara si inlocuirea cu plante adevarate - operatie efectuata in decembrie trecut dar intre timp plantele au dezvoltat alge si au murit,
- echiparea cu toate accesoriile necesare de intretinere (aspirator substrat, bureti curatat sticla, ect..) - rezolvat partial am cumparat un aspirator JBL cu care nu ma descurc sa aspir pietrisul
- popularea cu inca 6 neoni, 4 xifo si 2-3 melci - rezolvat in decembrie (am mai cumparat 4 neoni, 2 xifo si 2 platy, melcii venind la pachet cu plantele)
As dori sa reusesc sa plantez acvariul fara sa-mi mai moara plantele, si sa scap cumva de alge. Am probleme cu iluminatul (functioneaza intermitent 30 -40 min functioneaza si apoi se opreste timp de 15-20 min), problema cred ca este de la balastul electronic.
Momentan acvariul este populat cu 8 neoni, 2 sanitari si 2 platy.

ASTEPT ORICE SFAT

Multumesc

Salutari,

Ma numesc Virgil TUREA,am 32 de ani si sunt din Brasov si ma ocup cu acvaristica de aproximativ 3 luni desi inca nu stiu nimic.
Mai multe voi posta in sectiune coltul incepatorului deoarece am o multime de probleme.

Forum Index » Profile for virgil12 » Messages posted by virgil12
Go to: