Perspectiva
Si acum, povestea din spatele schemei de mai sus :
Ar insemna sa mint daca as spune ca nu ma atrag setup-urile cu pietre. Pe alta parte, stilul 'Olandez' mi-a placut cel mai mult, de cand m-am apucat serios de acvaristica, daca putem spune asa.
Astfel, dupa capitolul cu insula, mai incercam inca o data sa imbinam utilul (partea de hardscape) cu placutul (plantele, cat mai colorate ).
Partea de hardscape este acum alcatuita din 4 bolovani (Made in Onesti , inca o data ii multumesc colegului iulian_cioclin pentru ajutor).
Sa va povestesc si cum sta treaba acum la capitolul pietris/substrat in acvariu : dupa cateva operatiuni de scoatere a e. parvulei am cam ramas cu kg bune de Manado in minus, asa ca m-am gandit o data cu acest reset sa mut/imping Manado in spatele acvariului, creand o plaja . Dupa ce am pus separatoarele de rigoare, am venit cu ~8 kg de pietris negru Evidecor si mi-am asigurat in acest fel ca nu voi mai pierde pietris aiurea la replantari.
Plaja se poate vedea si pe schema, pe ea plantandu-se 21.E. parvula (cantitate mica) si 22.Hemianthus cuba (cantitate destul de mare), pe care nu prea am avut noroc sa o cresc pana acum. Sper acest setup sa fie cu noroc la acest capitol.
Hemianthus cuba, o planta ravnita de multi craioveni (se stiu ei ) si pierduta de nu stiu cate ori, se pare ca de data asta s-a hotarat sa creasca. Astfel, cu ajutorul colegului Andrei84 (aka vecinul ), in Tranquility a ajuns o "patura" maricica de H. cuba. Multam si pe aceasta cale, Andrei.
Ca deobicei, aranjamentul nu este unul final, pentru ca nu-mi sta in fire sa "bat ceva in cuie". Ce este sigur, de data asta toate se vor invarti in jurul pietrelor (P-urile de pe schema).
In pozele de mai jos o sa vedeti aranjamentul inainte sa "sparg" zidul de E. parvula ce il facusem initial. Acum H.cuba urca spre tufele din spate, creand o mica poteca.
Si inca un set de poze :
Nou venita Alternanthera sessilis red, sunt curios cum se va acomoda :
Inca un calup de poze e pe drum.
P.S. : Ascut foarfeca de zor, abia astept sa-i dau o forma.