[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Avansatul wrote:Bun venti cu faptul ca esti mai vechi pe forum
Da,corect ).Dar se tot luau adminii de mine ca nu ma prezint,si na domne !
Din cauza costurilor si altor motive personale nu m-as arunca momentan sa fac un acvariu marin.Am cumparat acest skimmer de curand(2-3 zile),nu l-am folosit deloc,tot de la o persoana l-am luat,deci nu este nou!DOAR L-AM TESTAT SA VAD DACA MERGE SI GATA!Skimmerul functioneaza foarte bine,starea lui este destul de ok.Pretul este de 200 lei + gratuit transprt Posta Romana in 2-3 zile.Pentru cei interesati discutam pe pm.Skimmerul a fost al lui Vlad.
Va salut pe toti!Numele meu este Adrian si am pasit pe urmele acvaristicii de aproximativ 13 ani.Varsta mea totala este de 19 ani.Imi plac pestii de toate tipurile,mai putin ierburile,dar poate ma razgandesc de acum inainte .Ador in special acvariile doar cu pesti,de mari dimensiuni,indiferent daca sunt de apa dulce sau marine.Din cauza costurilor inca nu am ajuns sa ma laud cu ce am creat pana acum,dar ma pot lauda cu cunostintele in apa dulce daca este cazul .Cu vorbe marunte cam asta as fi eu.
Ai putea incerca sa o aclimatizezi,fiind o planta temperata o sa aibe probabil nevoie de temperaturi mici iarna.
Este o planta care nu va rezista la temperaturi mai mari de 25 grade.Nu ii stiu denumirea,dar este destul de comuna in raurile si lacurile noastre.
Faye wrote:Eu as face un schimb de apa de 10-20%. Acvariul tau e neciclat daca a stat doar 24h nepopulat. Plus ca ai bagat albastru de metil peste capsula de Bactozym... sa ma corecteze un veteran daca gresesc, dar albastrul de metil are efect dezinfectant, ceea ce contracareaza efectul Bactozymului.
Din cate am citit + scurta mea experienta, ciclarea bazinului cu pesti se face efectuand schimburi mici si dese de apa (zilnic sau la doua zile).
Da,albastrul de metil are o actiune distructiva asupra bacteriilor.Daca nu mai pui data viitoare ar fi mult mai bine,nu ai nevoie de el!In legatura cu schimbul des pe perioada ciclarii,eu nu as face asta,prefer sa fac ca la marine,inainte cu 24h sa bag vietatile,fac un schimb de 50 la suta.Asa este mai bine,adica acvariul se cicleaza linistit si in pace,apoi fac eu schimbul mai masiv.Pur si simplu asa procedez si acum cand am niste ciclide ratacite prin el,si asa am facut si la plante si era ok.
Sa scoti 10 litri.
La plante iti recomand anubias si valisneria.Si DA,in majoritatea cartilor scrie ca se schimba 25-30 la suta!Daca nu ma credeti asteptati-l pe Porcu ca sigur da el o replica calumea.
Asta depinde,potischimba si100 la suta daca vrei .Lasand gluma la o parte eu nu as schimba asa mult la plantat,laciclide da,dar la plante nu prea este asa important.Poti shimba si 50 la suta,dar la fel de bine si 30.Nu vreau sa ma laud aiurea,dar cand aveam plantat acum vreo 6 ani fertilizam cu tetra planta min si faceam schimburi de 15 la suta pe saptamana,nu aveam instalatie de co2,plantele au rezistat pana cand am renuntat la ele,adica vreo 4 ani,crestea valisneria de nu mai avea loc in acvariu!Iar anubias se triplase in dimensiuni in 2 luni de la achizitie.Deci la plante merg si schimburi masive,dar mai bine merg cele dese si in cantitati mici.
Puteai sa ii spui ca omul din imagine testeaza apa din acvariu,iar in ultima poza arata ca-i ok.
Cantitatea de apa schimbata nu trebuie sa fie exacta.Maxim la plantat se schimba 30 la suta,nu-i ceva lanorios si incredibil de precis.Tu schimba acolo saptamanal cate 15 litri,la acvariul tau ar trebui sa fie ok.Cat despre uv,eu nu as cumpara.Indiferent de parerile celor de aici eu nu ii vad rostul.Poate la un iaz sau la un acvariu cu ciclide da,dar la plantate mereu am considerat ca este o tampenie.Mai bine investeste in plante naturale si fertilizanti de calitate,nu in prostii cu uv.
La noi sunt vreo 24 noaptea .Ziua este cald in Romania.Nu cred ca peste 28 de grade,dar oricum aici temperaturi mai ridicate sunt des.Eu as avea noroc cu camera ca sunt 24 in camera,rar peste 26,insa afara prapad .
Si eu sunt de parere ca decorul artificial sa zboare.Nu suprapopula prea tare acvariul,vei avea numai probleme,guppy fac mizerie destul de multa,mai bine suprapopulezi cu plante naturale .Schimb de apa faci saptamanal de 20 la suta indiferent de cat de curata pare apa.Asta va ajuta acvariul sa se mentina optim!Cand schimbi apa nu inseamna neaparat ca este murdara,schimbul va mentine parametrii chimici,va limita dezvoltarea algelor si ajuta la circuitul materiei in ecosistem.Alceva nu prea am ce sa comentez,bafta in continuare.
Cu temperatura apei cum o duci?Ai aer conditionat sau ventilatoare?
Sa ne spui ce rezultate ai si sa nu ne uiti cand mai aduci vreo vietate !
Asta-i ala de 13 ani al meu.In realitate arata infricosator ).
Pai nu trebuie sa dezactivezi diactricele,pur si simplu pui in loc de s cu virgula jos(ca nu se intelege ) pui s,si la fel cu restul.
Imi fac si eu curaj sa postez la tine !Foarte tari pestii,nu stiam ce pesti detii.Imi place mult imperialul,dar din cate stiu este un peste extrem de scump.
Incredibila starea acvariului!Daca ti-l arat pe al meu de acum 13 ani iti faci cruce )))!
Da,asta asa-i.Nu oi avea eu momentan bani prea multi pentru ridicarea unei case chiar acum,dar daca iti arat ce loc voi avea o sa fii invidios !O sa pot face ceva de genu' 60 de metri cubi .Acum stau la parinti si sa le umplu gradina nu le convine .

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: