[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: krysty
Forum Index » Profile for krysty » Messages posted by krysty

Am cateva intrebari pe care as dori sa vi le pun. Sper sa ma puteti ajuta ca deja nu stiu ce sa mai fac :

1. acvariul il am la ciclat de 3 saptamani si valoarea amoniacului nu da semne ca vrea sa vina in parametrii normali. In ultima saptamana, am facut zi de zi acest test si de fiecare data fiola aceea s-a "inverzit" semn ca exista o cantitate nu stiu daca toleranta sau nu de amoniac (0,5 - 1 mg/l). Aseara am facut un test cu apa de la robinet si surpriza culoarea era f apropiata de cea din zilele trecute. Conform acestui test, apa de la robinet contine amoniac ...jesus .... As dori sa va intreb daca , din experienta voastra , aceste teste de la SERA sunt concludente pentru analiza calitatii apei sau trebuie sa ma razboiesc cu cei de la APA NOVA . Nici nu ma mai incumet sa fac si testul de nitriti , tot de la ei .

2. Pe acest forum , am citit zilele trecute ca , pentru aceste acvarii (http://hornbach.travidia.com/FSI/Ad.aspx?advid=200143&loc=52316&fsi=14553&version=SL_CH_D&facing=false&pagenum=12&adid=7368637) este destul de greu sa gasesti un neon care sa se potriveasca. As vrea sa-l inlocuiesc pe acesta de 15w pentru ca am inteles ca este insuficient pentru acest volum de apa . Ce imi puteti recomanda? Am citit referinte f bune pe forum pentru osram 865 . Va rog sa ma ajutati cu un sfat .

Multumesc si o seara frumoasa
Buna seara prieteni,

Ma numesc Cristian Petrisor, sunt din Bucuresti, si de curand , am achizitionat un acvariu din Hornbach

Configuratia lui ar fi:

60x30x30 . 54 L Brut , 45 Net
Tetratec EasyCrystal Filterbox 300
Tetratec HT50
neon Sylvania 15W

substrat aquabasis si peste el pietris de granulatie 2-4 mm
cateva plantute
tratament :Florapol si Florapol 24

2 corydorasi panda

De 2 saptamani acvariul este la ciclat . Ciclarea o monitorizez cu testele de la Sera de NH3, NO2 si NO3 si al naibii amoniac daca ar scadea si el.

As vrea sa multumesc tuturor celor de aici care au impartasit din experienta acumulata. Pe mine m-a ajutat foarte mult ce am citit pe acest forum.

In tot acest timp cat v-am scris , corydorasii mei au mai arat doua lungimi de bazin . Semn bun, inseamna ca o duc deocamdata bine in "camera asta de gazare"

Am sa va mai scriu si pe la Coltul Incepatorului sa va spun cum merge treaba.

Succesuri!!!

Forum Index » Profile for krysty » Messages posted by krysty
Go to: