[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Guzu
Forum Index » Profile for Guzu » Messages posted by Guzu
La chimia apei nu m-am uitat niciodata. nu stiu cum este . am avut grija doar sa schimb o data pe sapt si sa nu mai creasca alge. Poate ar trebui sa trec la un acvariu mai mare.. dar nu-s bani acu
Dar beta nu sunt foarte agresivi ? Ma gandeam la goldfish ceva, nu stiu . as vrea ceva mai colorat si mai deosebit. stiu ca masculul de beta e foarte frumos, dar ..
Mersi fain . Mi-as schimba pestii toti din acvariu . adica dau scalarii, as da si gupii si as lua altceva , dar nu stiu ce. ceva frumos
Ok . Ii vand .
Alexos, ii vrei ? sunt din ploiesti
Cand i-am luat erau mici si n-am avut probleme. Dar acum s-au facut mari si frumosi . Cum sa-i donez cand sunt asa frumosi ? Prin geamul acvariului par sa aiba cam 9 cm cu tot cu inotatoarele de pe burta si spate
Salut ! am un acvariu de aprox un an de zile, de 50l, in care am 3 scalari marisori, 3 neoni, 3 gupi, 1 cory si 2 mancatori de alge . Scalarii sunt foarte agresivi, dar nu stiu de ce. Se bat intre ei; efectiv se ciupesc bot de bot , si ii mai alearga si pe ceilalti. Acum o saptamana am gasit un neon mort. Iar astazi am gasit un mancator de alge mort. Neonul era mancat aproape tot . I-am hranit cu mancare doar de la JBL, precum viermisori uscati de balta, fulgi de frunze colorati si fix. Va rog sa va dati o parere in legatura cu scalarii .
A functionat cu omnipour.scalarul si-a revenit si mananca. Multumesc pentru sfaturi!
Am cumparat omnipour si l-am pus in tot acvariul.Ramane de vazut cum se va simti scalarul. mersi
Am incercat sa dau later edit , dar n-a mers. am schimbat jumatate din apa. am scos planta si am aruncat-o. tot tre sa ii fac tratament, da? scalarul ala arata tot mai rau. ravasit, parca se duce tesutul de pe el.
Multumesc pentru raspunsuri. Scalarii sunt cei mai mari si au maxim 3 cm. si la pietris ce sa-i fac? si el este negru, si mai are si cateva alge verzui.
Salut! Am un acvariu de 50l in care am 4 scalari, 5 neoni,3 gupi, si un cory. toti sunt inca mici. am si o planta care nu stiu exact cum se cheama. Cand am cumparat planta, si-am pus-o in acvariu, efectiv a explodat. dintr-un singur fir, s-au facut 18. de ceva timp , adica vreo 2 sapt, pe planta a aparut ceva negru spongios, pufos, ca un par, un mucegai. De cateva zile, unul din scalari nu mai mananca, inoata, dar fara tinta, parca nu vede. iese la suprafata sa manance cu toti ceilalti, dar trece cu gura la 2 mm de mancare. ii hranesc cu JBL novo granomix.ceilalti pesti mananca fara probleme, se bat pe mancare.
este chestia neagra de vina pentru starea scalarului? si parca a cam invadat acvariul, multe din pietricele avand pe ele parul acela negru. Cum sa fac? multumesc
Pana acuma toti sunt linistiti, si se cam ascund dupa plante, probabil din cauza zebrelor.Am incercat vreo 15 minute sa le prind cu plasa , dar nu reusesc deloc.Cum fac? ms
M-am dus la shop si mi-am luat pestii urmatori : 3 gupi-un mascul si 2 femele;2 xipho sex diferit; 2 scalari; 2 neoni; 2 sanitari; si 2 zebre care ma cam enerveaza ca se alearga intre ele si mai alearga si ceilalti pesti. in afara de xipho,si oarecum gupii, restul sunt destul de mici, inca sunt pui.Nu stiu ce sa fac cu zebrele alea. Eu am citit lista de compatibilitati si l-am intrebat si pe tipul respectiv la magazin. i-am pus de azi de pe la 12 si astea 2 zebre se alearga continuu
uite ozi, am gasit lista de compatibilitati http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html
Mersi fain! o sa vad eu ce cumpar si o sa mai postez.
Salutari
Am incercat sa gasesc pe forum acel tabel foarte util din care am luat aceste compatibilitati, dar nu-mi dau acum seama unde era. Daca-mi permiti, nu sunt satisfacut de raspuns.Da-mi un exemplu, gen : 3 gupi din care unul mascul, 2 xipho.. s.a
Ozi, te rog sa-mi dai un exemplu in care sa-mi arati cum ai popula tu un acvariu mic, de incepator.Pestii compatibili pe care i-am scos eu dintr-un tabel de pe forum sunt urmatorii(cel mai probabil denumirea in engleza):
Gupi
Beta
Cary Cats
Laaches
Mollies
Platies
Plecastomus
Rainbow fish
Rasbora
Xipho
Tetras
Barbs
Eels
Gouramis

Te rog ca tu sa-mi explici pe specii si ca numar de indivizi, in care sa tii cont si de sexul lor. Multumesc!
PS. Pe cat posibil, as dori diversitate.
Multumesc pentru raspunsul promt! In acvariu e pusa apa de 36 ore, timp in care a functionat filtrul, si deasemenea,imediat ce am pus apa, am pus un plic de chimicale gen neutralizarea apei si favorizarea dezvoltarii bacteriilor, pe care am primit-o odata cu acvariul.Pana cand voi pune pestii se vor face 56 ore, si dupa cum am zis, nu voi pune pesti pretentiosi.In legatura cu plantele, inca nu stiu cate sa pun.am pus 3 plante mari,dar mi-e sa nu incarc acvariul si sa limitez spatiul in care pestii vor convetui si isi vor rezerva teritorii.

P.S. Acum 10 ani, cand am avut acvariu, nu aveam asa acces la forumuri si la documente de specialitate, fapt care m-a determinat sa-i ingrijesc "din auzite" ; deci, schimbam apa in proportie de 95%, si imediat puneam pestii; n-au patit nimic niciodata. Stiu ca e un mod total neortodox, si ca poate am avut noroc, dar.. Am avut noroc .
PPS. Articolul l-am citit de vreo 10 ori si chiar am tinut cont de el, de speciile de plante tolerante si nepretentioase, de speciile de pesti compatibile intre ele, de iluminat, si de substrat, s.a.

Forum Index » Profile for Guzu » Messages posted by Guzu
Go to: