imi cer scuze ca ma bag si eu.

. Nu am experienta suficienta in acvaristica dar am un episod din trecut pe teme alaturate...
un proiect de genul acvariu cu zero aparatura nu prea are cum sa functioneze sau ar functiona doar in niste conditii extrem de precise ( anumite plante, anumita pozitionare la lumina externa, un anumit substrat si anumiti pesti in asa fel incat sa se ajunga la un super echilibru ....) . Pe vremuri , in copilarie, din lipsa informatiilor si a surselor din care puteam procura materiale si echipamente am avut un acvariu care aproape ca a functionat o perioada in acest fel, dar nu si fara schimburile periodice de apa.
Totusi trebuie sa zic ca a fost o pura intamplare cred, si selectie naturala

si ....inca vre-o doo aspecte
nu discutam cum arata respectivul acvariu

. era ceva sarit de 200 l.
avea numai plante...autohtone
la capitolul pesti se numara o pereche de betta ( pretentii mici la oxigenarea apei) si ceva guppy ( fara numar

) la care oricum nu stiam daca si cand mureau...
substratul era si el facut de al meu tata dupa principii vechi ( nisip amestecat cu turba si nu mai stiu eu ce ...)
schimbul saptamanal de apa facea si rol de filtrare pt ca se aspirau toate mizeriile .
acvariul era plasat intr-un geam si saptamanal razuiam multi m patrati de alge de pe peretii acvariului.
Adica in final era o baltoaca semi- maloasa si plina de buruieni in care se balaceau niste pesti cu pretentii minime.....