Jurnal de bord 27.12.2013 :
Sa facem o recapitulare a ce s-a intamplat anul acesta in Wild Roots :
La capitolul plante nu am facut cine stie ce modificari pentru ca am vazut ca cele puse o duc destul de bine. Moss-ul este la loc de cinste, cryptocorynele nu gafaie deloc si plutitoarele se inmultesc cat vezi cu ochii. Deci, acelasi peisaj salbatic, implementat din prima zi se pastreaza.
La capitolul melci, incep sa va povestesc de cei de substrat (Melanoides tuberculata), care au intrat in meniul asasinilor. Desi o buna bucata de timp nu am vazut asasini sa vaneze melci de substrat se pare ca s-a schimbat treaba. Nici o problema, numarul celor de substrat si asa era in crestere.
Asasinii mi-au mai facut o surpriza placuta, cand imi cam pierdusem speranta si anume ca au aparut intr-o zi la masa impreuna cu cativa
copii. Desi erau in acest acvariu de mai bine de o jumatate de an si nu dadeau nici un semn, le-a placut lor ceva si s-au pus pe treaba.
Physa marmorata a disparut complet din peisaj, netinand pasul cu foamea asasinilor.
Si am ajuns si la capitolul creveti. Dupa ce luni bune Sakura au stat singuri in acest nano, s-a inmultit fara probleme si o fac in continuare, am hotarat sa le mai aduc niste prieteni. Dupa documentare propriu-zisa am luat legatura cu Geani (Dl. Crevete) si asa au ajuns in Wild Roots cei 6 Snow White shrimp (Caridina cantonensis sp. Golden Bee), frumosi foc si gata de pozat. Multam, Geani.
Incheiem jurnalul de bord cu capitolul pesti. Cei doi Oto' o duc bine mersi in continuare, alaturi de creveti si melci, degusta din toate felurile de mancare si sunt activi ca la inceput.
2014, paza ca venim!