Message |
|
Foarte suuuper!!Sa pui si cand ajungi inapoi sa se faca o comparatie.
|
 |
|
Salut!Nu poti sa tii malawi in cub si nici in celalalt!Au nevoie de mai mult.Gandeste-te ca cel mai mic mbuna are undeva la 8 cm  .Cresc foarte mari.Labidochromis ating si ei 12-15 cm.Deci malawi is exclusi  .Ambele acvarii se preteaza insa unui acvariutot cu africani,insa cu tanganiyka!Poti sa tii in ambele urmatoarele specii  hell dwellers:lamprologus ocelatus gold sau meleagris.Si pe langa o pereche de julidochromis care sunt foarter interesanti!Sau in loc de julidochromis poti pune leleupi.Atat julies cat si leleupi sunt rock dollers.Pestii din lacul Tanganiyka sunt mult mai interesanti ca malawi!Dar...nu au aceleasi culori ochiometrice  ,in rest sunt superbi,tolereaza si mai bine ca mbuna apa dura,si in plus nu au nevoie de spatiu la fel de mult shelli  .Vei crea un mediu foarte frumos,pentru ocelatusi trebuie sapui cochilii de melci,iar ei se vor bate pe ele!O sa ai ce vedea!Sunt insa cam scumpi si mult mai rari,daca vrei iti zic unde gasesti  !Bafta multa si asteptam poze!
|
 |
|
Bine ai venit printre noi!
|
 |
|
Nu am mai postat o perioada,si da amluatskimmer NAC QQ.Desi nu prea am probleme cu temperatura,as zice sa previn din timp.Ce parere aveti de un minifrigider in care sa pun un bidon de 5 litri cu o pompa interna.Leg pompa la un furtun,inchid circuitul si o parte din furtun olas sa treaca prin acvariu.Ce ziceti ?Este eficient sau sa ma las de chestii din astea  )). Am vazut ca un chiller consumavreo 600w,mult!Un minifrigider nu trece de 200,maxim!Iar ca pret ar fiminiul la mana 2-3-4-10 vreo 300 lei,pompa vreo 25 si gata chillerul  .Am incercat faza asta cu apa rece.Adica am bagat o pompa in apa rece la 12 grade intr-un bidon,am racordat pompa la un furtun si am lasat 60l a suta din lungimea furtunului sa treaca prin acvariu,temperatura scade cu 1 grad pe ora,deci acceptabil pentru corali.Problema este cand apa dinbidon ajunge la aceeasi temp cu cea din acvariu si tu nu esti acasa mereu.Asa mi-a venit ideea cu mini  .Astept pareri.Eu nu vreau sa treaca apa din acvariu prin frigider,va avea loc o racire cam masiva as zice.Ci sa treaca un furtun cu apa rece prin spatele acvariului,in interior normal.Cum apa este un conductor termic bun,schimbul se face repede.
|
 |
|
Foarte interesant proiectul.Ziceai ca vrei ceva mare,vad ca te tii de cuvant,baftaaa multa.
|
 |
|
Salutari!Dau la schimb doi masculi superbi de betta veiltail pe un singur mascul halfmoon.Daca pestii mei nu acopera pretul unui half voi plati in lei diferenta.Am vrut sa iau half si sa ii tin si pe ai mei,dar nu am unde  ,asa ca ii scot la schimb.Nu conteaza ce varietate de half sau ce culoare,doar sa aiba inotatoarele mari (in special coada),nimic mai mult.Ai mei nu au absolut nici un defect si arata destul de bine!Unul din masculi este rosu si are o varsta de aprox 8-9 luni,iar celalalt este albastru si are cam 6-7 luni maxim.Oferta valabila doar pentru Bucuresti.In tara costa mult transportul si nu prea are rost  .Masculii au fost crescuti in acvarii mici de 4.5 litri si si-au etalat la maximum frumusetea!Plus ca au fost selectati de mine.Atasez poze reale cu cei doi,facute cu o sapuniera jalnica  .Cine este interesat de oferta vorbim pe pm.
|
 |
|
Nu este bine sa il faci atat de lung la o asa latime si adancime.Datorita lungimi mari si latimi mici apa nu va mai circula corect,iar filtrele vor avea o eficienta redusa.Asta plus faptul ca intr-un acvariu lat de 16 cm nu poti pune nici un peste de peste 5-8 cm.Iar la 1,9 m ar parea niste mormoloci in piscina  .Nu vei putea sa faci nici un aranjament in acea latime,va arata oribil.Redimensioneza latimea la 45-50 cm macar,altfel nu prea ai sanse de izbanda.
|
 |
|
koala wrote:Cu teava aia iti faci suport pentru bazin de o tona... deci, da-i inainte!
. Ce bine,macar cu asta m-am lamurit  .O intrebare off topic koala,stii din intamplare un detinator de frontosa moba prin saraca noastra capitala Bucuresti?
|
 |
|
O parere despre teava?
|
 |
|
geani wrote:Sunt xipho koi dar mai au pana fata, parerea mea cel putin doua saptamani.
Ai dreptate,imaginea prin borcan i-a deformat  .
|
 |
|
Pacat.Poate drumul l-a afectat.
|
 |
|
Am cumparat acest skimmer de curand,nu l-am folosit deloc,tot de la o persoana l-am luat,deci nu este nou!DOAR L-AM TESTAT SA VAD DACA MERGE SI GATA!Skimmerul functioneaza foarte bine,starea lui este destul de ok.Pretul este de 200 lei + gratuit transprt Posta Romana in 2-3 zile.Pentru cei interesati discutam pe pm.Skimmerul a fost al lui Vlad.Mai vand un cooler cu tot cu alimentator,facut de mine!Pret cooler 20 lei cu totul.Dar il ofer numai impreuna cu skimmerul la pretul de 220 lei!Pentru cine vrea doar skimmerul,i-a doar skimmerul si la alegere ventilatorul.Transport GRATUIT -posta romana 2-3 zile.Discutam pe pm.
|
 |
|
Tonelson wrote:nu stiu sigur daca este xipho dar molly nu este,si da este gestanta
Par a fi hibrizi intre xipho si platy.
|
 |
|
Da,are pui.
|
 |
|
Bravo.Sper sa supravietuiasca!Ai avut vreo pierdere in randul coralilor pana acum?
|
 |
|
Andrei1234 wrote:Nu are nimic, nu are cum sa crape fundul in parti pentru ca palul este perfect drept, ce sa mai spun ca si blatul de sub blatul dublu este solid, deci nu ar avea cum sa cedeze, masa pe care o ai si ai vrea sa pui pe ea acvariul cu ciclide ar trebui sa o intaresti in partea unde sunt numai picioarele si nu e dulapior, apoi sa tai blatul asta la dimensiunea mesei, sal slefuiesti perfect, sa-l lacuiesti apoi sa pui peste el un blat dublu cu un adeziv plus suruburi, pentru siguranta fa blatul dublu din pal de 18, am si eu o noptiera pe care am de gand s-o maresc in felul acesta, cea pe care sta acvariul The betta Home, dar noptiera asta e mica, are suprafata blatului de 40/40cm, deci o pot face de unul singur la varsta mea cu niste smirghel, bormasina, suruburi si un blat comandat la tamplarie, dar a ta e mare si ar fi greu s-o slefuiesti manual, deci cred ca ai nevoie de un tamplar.
ps: eu o sa ma apuc de ea singur deoarece nu am ce sa stric la ea, dau cu smirghel si pun noul blat cu suruburi.
Decat sa ma chinui aiurea,mai bine luam teava  .
|
 |
|
Este buna teava rectangulara aceasta?http://www.depozit-online.ro/shop/teava-rectangulara/teava-rectangulara-6m-60x60x3
|
 |
|
Uite de cine am dat  .Daca vrei un acvariu pe dimensiuni ok,si la pret corect intra aici: http://www.aquadec.ro/content/calculator-acvariu si la dimensiuni treci:600,400,400 mm.Va avea 96 litri si te va costa 123 roni din sticla float si geam de 4 mm,poti sa le lasi si un mesaj baietilor,te vor lamuri.Problema ar fi transportul!Intreaba-i cat cer pe transport pana la tine.
|
 |
|
Betta s-a dat.Dar vor mai fi si alte donatii peste ceva timp  .
|
 |
|
Este periculos sa te uiti pe aici!Ori ramai chior de la lumina calculatorului,ori mori de inima cand dai de un acvariu calumea  .Asa incepeti toti,azi va uitati si maine cumparati tot magazinul  ).Puneti o limita de varsta domnilor admini  ).
|
 |
|