[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alma347
Forum Index » Profile for alma347 » Messages posted by alma347
cel din masa apei este setat la 22'c

nu am un termometru de camera sa vad cit este in camera, daca am inteles bine incalzitorul duce cam 5'c mai mult de cit in camera

voi incerca o priza programabila
de mai mult de o saptamina am umplut acvariul ,am stat ca pe jar ,cu o gramada de prosoape la indemina ,

este bine, nu pica , nu umezeste , incalzitorul imi tine temperatura la 27grade

frumos asa

la viitorul proiect asa voi face

acum nu mai pot da inapoi am facut-o (am umplut cu silicon , la interior )
johnny wrote:Ai dat gaura pe spatele acvariului jos sa scoti firele la incalzitor!! Omule gandeste ca o sa fie presiunea apei mereu acolo jos ,si daca nu izolezi bine te vei trezi cu apa in casa. Cine te a invatat.

crezi ca este posibil sa arunce dopul de silicon afara?ii fac un dop de doua ori mai mare de cit gaura si mai adaug si o bucata de plastic

voi taia bucati de sticla si le voi lipi pe fundul acvarioului(din 20 cm in 20cm este ok)
din cauza marimi a trebuit sa postez separat

va rog nu bagati de seama maldarul de cablaj de linga sursa :
cu f mari emotii am dat gaura in sticla (10mm ),am intins si rezistenta ,pt a face conexiunea cu sursa ,a trebuit sa las cam 15cm in afara acvariului .este bine asa cum am procedat sau trebuia tot cablajul in interor?

tks pt sfaturi

mai am de dat o gaura (pt firele incalzitorului )si cred ca sambata ii fac inaugurarea
stefanp wrote: Sa fii atenta si la review-urile primite de vanzatori.

sorry pt inducere in eroare , nikul este de vina

Marian este numele meu
din calcule cam 180l

inca este in faza de constructie (adun tot ce-mi trebuie si apoi ii dau drumu)

dar daca instalez incazitorul de substrat , pun substrat si populez acvariul pot monta apoi controlerul(nu am vazut nici unul pina acum si nu stiu cum se monteaza)
ce imi puteti recomnda bun si ieftin(bugetul afost depasit de mult)
Salut

acum citeva zile am cumparat de pe net un incalzitor de substrat jbl si am avut o surpriza oarecum neplacuta : nu are termostat il bagi in priza si poti avea o ciorba bine garnisita (peste mai putin dar mute plante)

gindul m-a dus la vechile incalzitoare care trebuiau supravegeate mai ceva ca butelia..

acum trebuie sa " inventez "un termostat reglabil, imi puteti recomanda ceva simplu si usor de confectionat

bugetul este la pamint deja si mai am citeva lucruri pe lista asa ca voi incerca oglinda

a mai ncercat cineva sa construiasca din bucati de oglinda (2cm latime)niste cavitati concave?(sper ca termenul sa fie corect)

dandumitru wrote: Salut @alma347 !
La lungime de 800 mm nu te incadrezi cu lampi T5-39w pentru ca au o lungimea de 895 mm.

Dan

asa este

doar ca voi avea un capac mai mare de 1000mm si incadrat intr-o mobila (voi reveni in alt topic cind va fi gata)

in loc de reflectoare a folosit cineva oglinda ,incerc sa lipesc pe tot capacul ,daca tot este un capac DIY,si daca da cea mai subtire gasita in comert de cit este?(stiu voi ingreuna capacul dar imi asum riscul )
50 cm este latimea acvariului
Cu siguranta s-a mai scris despre acest lucru, am dat cautate dar nu am gasit ceva sa ma lumineze in acest domeniu si anume :ce neoane sa folosesc tld830sau tld865 ,

philips sau oshram,t5-t8

instalatia va fi folosita la un acvariu plantat cca160l 800/400/500mm

intentionez sa folosesc 4 neoane t5 39w voi incerca un nou acvariu bine plantat cu plante nu foarte pretentioase

va rog daca aveti lincuri catre alte topic-uri ce ar putea sa ma lumineze sau chiar parerile voastre despre ce "reteta "sa folosesc.
ieri a fost ziua schimbului de apa tot o data am facut si analiza apei(inaintea schimbului)si am urmatorele valori:

gh-15 usor crescuta
ph-6.5 a scazut cu 0.5 am redus co2 de la 2bule pe sec la una singura
kh-10
fe-0.3
nh4-0.05
no2-0.05
no3-10-15 nu am putut sa ma hotaresc
po4-0.2
dupa schimul de apa cc25l plantele au inceput perlarea

am adaugat 4ml de feropol

azi am avut o surpriza plantele nu mai perleaza refac analiza fierului si am 0.6 voi face inca un schimb de apa fara sa mai adaug feropol

ce cantitate sa adaug pe viitor ?

niste preturi ne poti da

pe site nu am gasit
nu se corcesc intre ei ? vad ca ai culori diferite (nu le stiu denumirile)

pe care din ei ii putem tine intr-un acvariu comun fara a se corci.
deja as putea spune ca dupa 2 zile de cind am adugat - Life Fosfo se ved plantele ca isi revin

pina acum imi "perla"doar in ziua schimbului de apa iar acum dupa 3 zile "perleaza" in continu

incerc sa va tin in continuare ,la curent cu evolutia plantelor

Forum Index » Profile for alma347 » Messages posted by alma347
Go to: