[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maly
Forum Index » Profile for maly » Messages posted by maly
Message
eu am incercat in al meu (45L) un sunsun de 2500 L/h cel mai mic de la ei si vreau sa zic ca face cam mare deranj. ridica nisipul oricum o pui. cel mai bine cred ca merge un koralia nano de 900. eu am 2 in al meu
A trecut ceva timp de cand nu am mai facut nimic dar asta nu inseamna ca nu s-a intamplat nimic

Firefishu se pare ca nu a vrut sa-si continue viata la mine in acvariu si intr-o seara cand am ajuns acasa era lemn pe birou. Se pare ca plasa nu a fost suficient de mica.

Am renuntat la plasa care oricum ma cam enerva si am achizitionat 2 clowni care au o saptamana de cand sunt la mine in bazin si se simt minunat.

Am adaugat si un peppermint shrimp ca sa-mi tina aiptasile sub control ca in ultimul timp au inceput sa-si faca aparitia.

Am mai adaugat o pompa de curenti koralia nano de 900l/h iar de cand am pus-o coralii sau cel putin gsp se pare ca este mult mai fericit. Oricum toti coralii sunt ok ba chiar cresc.

Sarea a fost schimbata cu red sea iar in filtrul hob, in compartimentul mic, am inlocuit matrixul cu ~150g de antiphos fe si carbune activ carbomec in jur de 100g.

Acum 2 seri cand am intrat in camera si am aruncat un ochi in acvariu am zarit pe substrat un crab mic care statea pe spate si dadea din picioare. L-am scos repede si l-am pus intr-un pahar pe marginea acvariului pentru a-l studia a doua zi. Este un crab maroniu deschis si are ochii rosi. De cand l-am pus in pahar sta doar pe spate. Ce fac cu el?

In partea din fata substratul a capatat o culoare maronie care s-a extins putin si pe partea inferioara a geamurilor din fata. Ce sa fie?

Temperatura este de 25-26 grade nedepasind pana acum 26, ph 8 iar nitratii inainte de schimbul de apa in jur de 10.

Poze:

image

image

image
Eu am fzn2 si pot spune ca este foarte silentios!
Ai gasit un nou florica?
- plasa asa sta ea! nu are treaba cu lampa
- da am vata in filtru dar o schimb la cateva zile, cand incepe sa prinda o tenta maro

Multumesc pt aprecieri!
Am facut niste poze la plasa iar in timp ce ma holbam la acvariu am zarit o mica creatura ce seamana cu un hipopotam ) se pare ca este un sea hare. Las pozele sa vorbeasca de la sine !

Plasa
image

O poza de ansamblu
image

Si creatura
image

image

image
New day, new update

image
Foarte frumos! Bravo! Clarki nu se fac prea mari?
Am renuntat la plasa, se pare ca era cam sugrumata si am pus-o intr-un pahar mic de plastic, gaurit, cu cateva bucatele de matrix (nu am nici o bucatica de piatra vie). Daca prinzi ciuperca cu plasa ai grija sa-i lasi mai mult loc, ca atunci cand se va hidrata se mareste!
Azi am tot incercat sa prind ciuperca aia in diferite moduri, ba chiar sa pun o bucatica de matrix pe jumatatea ei fara nici o sansa. Dupa mai multe incercari, am scos ciuperca afara, am prins-o cu o plasa (pansament steril gen tifon) pe o bucata de matrix si am asezat-o pe o piatra.

image
Au aparut si primii corali multumita lui Catalin si Tavimocanu. S-au deschis toti imediat mai putin kenia.

Pulsing Xenia

image

GSP

image

Palythoa

image

O ciuperca

image

Kenia

image
Primele vietuitoare:

1 hermit
1 turbo
1 nassarius
1 cardinal

image

image

image

image

image

image
Maine o sa dau o tura prin magazinele din buc (3 la numar ) ) si in functie de ce gasesc o sa iau ceva.

Vreau:
- pagur (blue)

- asterea snail
- trochus snail
- nerite snail
- nassarius snail

- cleaner shrimp
- peppermint shrimp

Cam asta e ceea ce vreau (sau cred ca trebuie) sa adaug in acvariu. Daca am omis ceva va rog sa ma completati. Multumesc

In seara asta am facut niste teste:

Ph 8.0
Nh4 0
No2 0
No3 10

... dupa care am facut si un schimb de apa (primul) de 7L. Am clatit matrixul in apa scoasa din acvariu iar dupa schimbul de apa am mai adaugat nite out 2 si putin special blend. Maine voi face iar teste si vreau sa adaug si ceva sa miste prin acvariu. Ma gandeam la un pagur ceva, sau un crevete... chiar nu stiu ce dar vreau ceva. Azi a inplinit 2 sap de la pornire si cred ca pot adauga incet incet brigada de CUC. Cu ce-mi recomandati sa incep? Acvariul arata ca in prima zi, nu tu alge, nu tu diatome, nimic nimic. Am inceput si cu lumina, cam 4 ore pe zi timp de o sap. Pot sa cresc cu 2 ore pe sap lumina pana ajung la o perioada de 10-12 ore?
Ideea e ca nici nu am facut pana acum vreun schimb de apa. Cred ca dupa schimb or sa mai scada.
Cum rezolv problema asta? A aparut de ceva vreme si este pe toata suprafata apei! Nici macar la in dreptul filtrului HOB nu dispare acest biofilm. O solutie ceva?

image

Si-a facut aparitia la mine in bazin si acest individ! Este bun? Este rau?

image
La o saptamana dupa ce am adaugat matrix, special blend si nite out 2 testele stau cam asa:

Ph 8.0
Nh4 0
No2 0.2
No3 25
Asta ma streseaza cel mai tare Dupa ce am terminat de aranjat, ma dau eu asa in spate si ce sa vad? un mare OK Ma cam streseaza ideea asta dar ma obisnuiesc eu. Multumesc de aprecieri
Merci alber pt identificare. Am si eu o nelamurire si anume de ce toata lumea tine magnetul de curatat geamul in apa?
Ma gandeam sa bag in el o pereche de clowni un gobi ceva si un firefish.
 
Forum Index » Profile for maly » Messages posted by maly
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com