[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: axl07
Forum Index » Profile for axl07 » Messages posted by axl07
Are aspectul mucegaiului? A aparut numai pe plante sau a aparut si pe substrat?

Nu are aspectul mucegaiului si apare numai pe plante. Pe substrat nu a aparut, si mai am si o radacina de mopan in acvariu care e si ea curata.
catalin cirstea wrote:acvariul l-ai ciclat ceva vreme?cu excrementele poate fi normal ,acum in functie de cum arata fecalele,ca o ata albicioasa,sau ceva de genu'?daca e asa ,nu-i de bine.

acvariul nu l-am ciclat asa cum ar fi trebuit sa o fac Mi-am luat acvariul, pestii si numai dupa aceea am inceput sa ma documentez despre "ce si cum". Am incercat sa fac ciclarea din mers dupa aceea si sper sa fi reusit. Pentru o perioada de timp am schimbat 20-30% din apa la 2 zile si in apa am adaugat Tetra Easy Balance saptamanal. Treptat am scazut intervalul dintre schimbarile de apa, si acum am ajuns sa o schimb odata la saptamana. Parametrii aperi sunt: NO3 - 10, NO2 - 0.5, GH - 7, KH - 6, PH- 6.8
La neoni fecalele care le trag dupa ei, arata normal zic eu, nu sunt albicioase, numai ca se intampla sa ramana cu ele, si m-ar interesa daca as putea face ceva sa ii scap de problema asta
La ora actuala am 2 probleme cu acvariul meu, si v'as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi:

1. Cred ca neonii mei sunt constipati sau au ceva probleme stomacale pentru ca de cateva zile unu sau doi din cei 5 raman cu resturi de excrement pe care le plimba cu ei. As putea sa fac ceva sa-i scap de problema asta, sa le schimb hrana sau sa le-o diversific si daca da cu ce. Pana acum i-am hranit cu fulgi Tetra Menu.

2.Pe plante mi s-a format un fel de mucus alb, presupun ca sunt alge. In restul acvariului nu am alge iar apa este limpede. Plante am cateva fire de sagitaria subulata si de cambiba... (nu mai stiu cum). As putea face scapa sa scap plantele de problem asta?
rog un admin sa inchida topicul
Dolly wrote:Atentie insa sa nu exagerezi cu dojazul. :-)

Pai se respecta regulile pt hrnairea pestiilor, nu? Cat mananca in 2-3 minute si un singur fel de mancare la "o masa"
daca e destul de pretentioasa, cred ca o sa mai astept pana se extind si poate o sa aduca si altceva, asa ca pentru un incepator cum sunt eu. Stiu magazinul despre care vorbesti, desi nici eu nu stiu cum ii zice, si cand am fost acolo m-au cam dezamagit conditiile in care sunt tinuti pestii, mai ales cei din "vitrina".

Multumesc pentru raspuns
Merge spirulina ca si hrana pentru neoni?
Din cate am inteles algele astea sunt un fel de "delicatesa" pentru pestii vivipari, pe mine m-ar interesa daca acelasi lucru se poate spune si pentru neoni (in cazul meu neoni negrii)
fishyman wrote:
Am gasit pana la urma Parvula

Unde ai gasit Parvula? Sau ai reusit sa gasesti intre timp pe undeva prin Brasov alte plante pentru covor? ca eu nu am reusit sa gasesc pe niciunde asa ceva
Daca il vrea cineva pe "animalul" din imaginea de atasata, il donez cu ceea mai mare placere, pt ca spatiul din acvariul meu nu imi permite sa il detin in continuare. Exclusiv pt Brasov
fishyman wrote:Cam futurist sistemul tau de iluminat. Ar fi bine sa luminezi de sus, gandeste-te ca plantele se intorc spre lumina, deci in cazul tau spre perete. O sa arata ciudat.

Da, de la un timp plantele au cam inceput sa se intoarca inspre perete asa ca m-am hotarat sa schimb sursa de lumina. Asa ca i-am pus un capac de sticla peste care mi-am suspendat veioza, asa ca lumina vine acum de sus. In plus i-am lipit un tapet in spate si am cumparat si un incalzitor Tetra de 25W. De cand temperatura e constanta (25C ) pestisori par mult mai fericiti.
Vroiam sa spun ca imi place cum iti arata acvariul si asa avea si o mica intrebare: Cum se numesc plantele micute de la mijloc?
virusel wrote:
Dati-mi o idee [nu ma supar daca sunt mai multe , am de unde alege] in privinta pestilor
Merci.

Spuneai ca ai vrea niste corydoras....poate incerci cu niste corydoras julii sunt simpatici si foarte jucausi
multumesc tuturor pt raspunsuri, acum incep sa studiez "documentatia"
Imi poate spune cineva daca se poate face (si cum) curatarea nisipului de pe fundul acvariului, fara scoaterea intregii cantitati de apa? Pana acum odata la 3-4 saptamani, scoteam pestii afara, scoteam apa (jumatate o pastram intr-o galeata), scoteam plantele din nisip, si il spalam, dupa care imi "refaceam" ecosistemul din acvariu.
Sper sa existe o modalitate mai simpla, pt ca sa tot scot pestii si plantele, sa redecorez si posibil sa schimb radical proprietatile apei mi se pare nu numai obositor pt mine, dar si stresant si periculos pt pestisori...
Adaug si eu o intrebare la topicul asta, ca sa nu mai deschid unul nou.
M-ar interesa si pe mine un background pt acvariu albastru, fara plante sau alte desene pe el. Stie cineva vreun loc in Brasov unde as putea gasi asa ceva?
pai incerc sa aflu parea altora care au mai avut asa ceva, sa nu imi (mai) iau niste pesti numai pt ca "uite ce frumosi sunt"
Dolly wrote:Gourami pitic pasnic? Vezi ca tot din fam Anabantidae face parte, daca asta iti spune ceva. Eu cu o pereche din acestia mi-am inceput adevarata "cariera" de acvarist si m-au umplut de tristete. Masculul a ucis miseleste 3 femele...cu toate ascunzatorile pe care le aveau la dispozitie si cu tot acvariul super plantat. Asa ca pe dumnealui l-am donat - drept pedeapsa - si am trecut pe neoni. Iar satisfactiile au fost mult mai mari. Am avut de toate felurile. Si inca mai am. Sunt pestii mei de suflet. :-)

Eu pe unde m-am uitat pe net la descrierea guramilor pitici se spunea ca sunt pesti pasnici atat la adresa celor de aceeasi specie cat si a celorlati pesti\pestisori. Poate masculul tau avea vreun stramos betta de era asa de rau
Mai este cineva care are sau a avut guramii pitici si poate sa imi spuna daca ai lor se manifesta agresiv?
Gurmai pitic (Colisa Laila) si neon negru (Hyphessobrycon Herbertaxelrodi)

Sunt aceste 2 specii compatibile? Am cautat, dar nu am reusit sa gasesc nimic referitor la relatia dintre aceste 2 specii...
In tabelul de la Petco "familiile" lor apar ca si compatibile, dar m-ar interesa compatibilitatea intre aceste 2 specii in particular, daca ma poate ajuta cineva.
Dolly wrote:Ti-am ramas datoare cu un raspuns si imi cer scuze ca mi-a scapat - neonii se numesc Paracheirodon innesi - cei clasici; Paracheirodon axelrodi - Neon rosu sau Cardinal tetra; Paracheirodon simulans - neon verde.

Scuze inca odata!

si ar mai fi si Hyphessobrycon Herbertaxelrodi - neon negru
adriancalotescu wrote:"Despre betta mai stiu si eu ceva mai multe"

Io zic sa mai citesti, parerea mea

Ceva mai multe nu inseamna prea multe Orcum vreau sa renunt la ei, sunt frumosi, dar cam prea agresivi dupa parerea mea. Mi-am luat betta pt ca un motiv de genul "uite ce frumos e pestele ala" dar azi nu mi-as mai lua altii, nu zic ca "nu sunt buni" dar nu sunt pe placul meu

Forum Index » Profile for axl07 » Messages posted by axl07
Go to: