[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: popey
Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
Donpisote, iti recomand cu caldura urmatoarea metoda: seara, inainte de culcare, cand se stinge orice lumina in casa, baga in minciogul pe care il folosesti normal zi de zi, 3-4 feliute de CASTRAVETE , iar dimineata, la prima geana de lumina te scoli si scoti minciogul din acvariu numai bun cu prada de melci. Repeta asta cam o saptamana la rand, sau ma rog, pana vezi ca nu mai ai melci, in timp or sa mai apara, caci ouale sunt depuse peste tot, dar cate putin ii starpesti, sau cel putin le reduci numarul semnificativ. Aceasta este o metoda aplicata de mine cu succes, la indemnul lui alex.b caruia ii multumesc pe aceasta cale . Succes!
Mda, si la mine atunci cand se infunda spray-bar-ul (ma incapatanez sa nu renunt la el ) cu melci comunitari imi apare biofilmul , chiar daca nu mai folosesc bomba de cateva luni de zile . Intrebarea este de ce apare .
E in regula, te cred pe cuvant, hai sa lasam topicul fetei pe tema pe care a fost deschis.
Hai sa spunem lucrurilor pe nume , aici se poate vedea mai bine.

Unde ai vazut tu ancistrusi la dimensiunile alea ?!?

OK, mea culpa intotdeauna confund ancistrus cu plecostomus, ancistrusii pot ajunge pana la 15 cm, oricum destul de mare pentru a te feri de achizitionarea lor. Mersi ReBella pentru apostrofare.
Salut si bine ai venit! Ma bag si eu in discutie, cu cateva sfaturi in plus:
1. Daca vrei carasei, ia-ti adio de la plante, astia papa tot, plantele cu frunzele mari si groase deabia rezista in fata lor, lasand deoparte mizeria si cantitatea insuficienta de apa
( aici poti baga si ancistrusul, si asta se face de 20-25 cm iarasi pera mare pentru acvariul tau ).
2. Nu stiu cum sa incep fara sa te supar, dar vaporasele acelea scufundate nu prea isi au locul acolo . Te-ai uitat peste pozele de forum? ai vazut la cineva asa ceva? Motivul pentru care nu ai vazut este simplu: pestii, in mediul lor natural nu au parte de astfel de trasnai comerciale, aici incercam sa facem micul habitat al pestilor din casa noastra cat mai aproape de natura. Pffa, si mai costa si o caruta de bani prostiile alea. Cu banii aceia puteai sa iei plante sau fertilizanti.
bobesque wrote:Durata buteliei mele depinde strict de cat i-am reglat eu debitul. Asta pt ca nu am ph controller

O bula-doua ii dau, asa se duce gazul

Bravo Boby, ma bucur ca ai ajuns sa vezi care sunt beneficiile unei butelii! In afara de balanta avantaje - dezavantaje butelie vs bomba, unii colegi de-ai nostri trebuie sa mai treaca si de "puterea obisnuintei" cum zicea Florian Pitis intr-o fabula de a lui. Ii admir pentru faptul ca au rabdarea si perseverenta necesare, acestia sunt adevaratii pasionati!

ciprian01 wrote:Bulele de sifon plutesc la suprafata apei sau se sparg....?!

Daca sunt intrun pahar cu vin, inseamna ca e sprit, si se duc spre suprafata, in acvariu nu au ce cauta smilie , care era rostul intrebarii pana la urma?
kristian wrote:Buturugile sunt luate de la petshop. Nu stiu exact ce sunt, posibil Mangrove. Sunt destul de grele...
Inainte de a le pune in acvariu le-am tinut cateva zile in apa, pana cand apa a devenit curata.
Am avut si eu probleme cu buturugille de la petshop, de-aia te-am intrebat. Doar tinutul in apa nu este suficient, trebuiesc fierte, in apa cu sare, pana nu mai iese roseata din ele, altfel apar aceste alge pe care nu stiu cum sa le categorisesc, poate ne ajuta ceilalti colegi, ideea era sa fierbi bine ORICE buturuga .
Nu ne-ai spus ce buturuga este, nu se vede prea bine din poze. Ai tratat buturuga, orice ar fi ea? Sau este tratata?
Super, da-i bataie si echipeaza-l. Sustin cele de mai sus cu acvariul din semnatura mea , 80x40x30, cu sticla de 6 mm.
Mai oameni buni, ia introduceti datele aici si o sa vedeti ca am dreptate, sticla de 6 este arhisufucienta pentru 90 de litri chiar daca este lung de 84 cm . Asa ca domn petrutz, lasa-l la uscat si baga apa! Fara alte intarituri sau fund dublu. Repet, doar daca nu vrei sa bagi ciclide si un morman de pietre desi este cam mic pentru asta .
Daca nu ai de gand sa bagi cine stie ce pietroaie in acvariu si il vei face plantat, nu te mai obosi sa ii dublezi fundul, la dimensiunile alea nu este necesar. Nici intarituri.
Poti sa dai un search pentru alte intrebari pe forum, insa acum am dat eu si uite ce bomba am gasit!
se poate inchide, s-a dat .
luci92050 wrote:
3.plante...momentan am 2 blaxyca japonica (cred...nu sunt sigur..dar din ce am vazut poze astea ar fi...)
apropo de plante..le-am luat din pet shop...si au radacinile bagate intr-o chestie rotunda...cu nush ce in ea...
sa le las asa?
sau sa le plantez in substratul meu? (substrat din nisip de rau foarte bine spalat)

Plantele, daca le-ai luat sa le stapanesti sanatos, inainte de a lua orice fel de planta sau peste este bine sa te documentezi, plantele au nevoie in afara de sera florena adica feretilizanti in masa apei si de lumina, de un substrat fertilizant bun, de co2... in legatura cu fertilizarea, citeste aici, este un articol foarte interesant scris de colegul alber si crede-ma, la ora actuala este cea mai ieftina linie de fertilizare profi de pe piata, zic profi in sensul ca nu este diy. Ca sa vezi ce plante ai achizitionat , (se numeste blyxa japonica) citeste aici , sau pentru detalii poti incerca la baietii de la tropica
Ok, m-am interesat eu pentru tine, se pare ca pentru un singur KHULI e nevoie de 37 de litri de apa, asa ca trage si singur concluziile, ramirezii la fel , idem cu tetra. As zice sa renunti la Khuli, doi i 50 de litri e deja prea mult . Citeste aici
PS - indiferent de cat de bine plantat este acvariu .
Dar poate ne spui si noua ce solutie de nitrati/nitriti ai . Si ia mai gandeste-te, lasa apa de ploaie, daca nu ploua 5 luni ce faci, nu faci schimb de apa? De ciclare ai auzit? Citeste si asta
in afara de khuli de care nu stiu prea multe -nu-mi plac, ceilalti sunt ok, parerea mea!

Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
Go to: