Message |
|
Se vede treaba ca porcu nu e de acord sub nici o forma cu tubiile(probabil multi dintre voi au aceeasi parere),eu raman insa la ideea ca tubitex este cea mai buna hrana pt crescatori in ciuda riscurilor care pot aparea.Spun asta din propria experienta.Nu oblig acum pe numeni sa foloseasca,este doar parerea mea.nu ma judecati.multumesc
|
 |
|
andras wrote: Daca nu gasesti, iti fac rost eu dar trebuie sa vi dupa ele pana la Sfintu ai cam 150 km
Inima de vita mai poti sa incerci, eu nu i-am dat, fiindca am o oroare fata de carnea cruda, dar stiu cum se prelucreaza si daca te intereseaza o sa-ti scriu sau spun pe mess. 
Multumesc andras.o sa te caut pe mess poate imi faci u rost de oua de artemia ca decand caut....(cica anu asta e criza).o sa te caut eu pe mess.multam
|
 |
|
Chiar inainte sa-mi spuna porcu am incercat cu sera discus(cumparat de pe net) si am vazut ca mananca scalarii mai bine decat restul produselor.m-am mai linistit un pic.Apropo de pronuntarea greoaie,nu stiu ce sa zic.........probabil din cauza faptului ca nu pre am avut tangente la calculator(de cand am bagat net si am cumparat calc am inceput sa scriu pe el).Multumesc porcu
|
 |
|
aladin wrote:cauta artemia sau/si larve rosii congelati..e undeva la 30-35 ron kg...daca stiam de saptamana trecuta,poate te ajutam eu, si iti aduceam de la bucuresti..
ai drumuri dese la bucuresti?poate mergem impreuna.cand te mai duci?eu nu am masina ca ma duceam de mult;la bucuresti pot gasi mai multe(cu trenu mi-e urat).
|
 |
|
giov wrote:
giov wrote:adevaru e ca toate produsele astea uscate granule ,fulgi,etc sunt niste tampenii.
De ce crezi ca-s timpenii :paperbag: ? Degeaba esti furios pe granule, e numai vina ta ca pestii nu le maninca. Pentru ca i-ai invatat numa' cu Tubifex.
Am scris destul de clar mai sus ca pesii ii am de un an si nu au vazut tubi decat de 4 sau 5 ori asa ca sunt furios pe uscaturi ca sunt tampenii; ca pesii nu s-au invatat cu tubi daca nici n-au apucat sa le simta gustul.(asa ca nu vad de ce m-ai acuzat ca sunt vinovat.......?)apropo de boli :de cand am acest hoby am crescut mii de pui ale diferitelor specii cu tubi(cresc puii de ii vezi realmente ca se maresc de pe o zi pe alta),daca cu tubi cresteam cateva mii pe an ,cu uscaturi nu cresc nici 50 asa ca prefer sa mi se imbolnaveasca toti o data si sa moara(repet nu am patit in 7 ani sa moara un peste ,nu am avut probleme cu parazitii in acvariu)ca ma duc si cumpar 2-3 perechi reproducatoare si imi fac iar miii decat sa astept cu uscaturi 1000 de ani sa creasca un amarat de pui.Eu nu inteleg de ce toti se feresc de tubi si o baga pe asta cu parazitii.Ii inteleg pe cei care nu reproduc pestii dar eu cred ca pentru crescatori hrana asta vie, mai ales tubitex este INDISPENSABILA.singura mea problema este ca nu mai am tubi si nici un alt fel de hrana vie.eu vroiam doar recomandare pentru o hrana uscata care saa le placa la scalari(daca exista asa ceva).multumesc oricum pentru bunele intentii.
|
 |
|
andras wrote:Am uitat sa precizez, larvele sunt din comert si sunt uscate.
Poti sa-mi trimiti email, nu prea folosesc mess-ul, dar daca totus vrei ID meu e biro_andras. :-)
de la ce firma usnt larvele alea uscate?sa fac si eu comanda pe internet.
repet pt toata lumea:NU mai dau tubi la pesti de un an(nu gasesc  .
|
 |
|
giov wrote:adevaru e ca toate produsele astea uscate granule ,fulgi,etc sunt niste tampenii.
De ce crezi ca-s timpenii :paperbag: ? Degeaba esti furios pe granule, e numai vina ta ca pestii nu le maninca. Pentru ca i-ai invatat numa' cu Tubifex.
Am scris destul de clar mai sus ca pesii ii am de un an si nu au vazut tubi decat de 4 sau 5 ori asa ca sunt furios pe uscaturi ca sunt tampenii; ca pesii nu s-au invatat cu tubi daca nici n-au apucat sa le simta gustul.(asa ca nu vad de ce m-ai acuzat ca sunt vinovat.......?)apropo de boli :de cand am acest hoby am crescut mii de pui ale diferitelor specii cu tubi(cresc puii de ii vezi realmente ca se maresc de pe o zi pe alta),daca cu tubi cresteam cateva mii pe an ,cu uscaturi nu cresc nici 50 asa ca prefer sa mi se imbolnaveasca toti o data si sa moara(repet nu am patit in 7 ani sa moara un peste ,nu am avut probleme cu parazitii in acvariu)ca ma duc si cumpar 2-3 perechi reproducatoare si imi fac iar miii decat sa astept cu uscaturi 1000 de ani sa creasca un amarat de pui.Eu nu inteleg de ce toti se feresc de tubi si o baga pe asta cu parazitii.Ii inteleg pe cei care nu reproduc pestii dar eu cred ca pt crescatori hrana asta vie, mai ales tubitex este INDISPENSABILA.singura mea problema este ca nu mai am tubi si nici un alt fel de hrana vie.eu vroiam doar recomandare pt o hrana uscata care saa le placa la scalari(daca exista asa ceva).multumesc oricum pt bunele intentii
|
 |
|
johnnywal wrote:
giov wrote:de ce apa din acel acvariu avea 24?
1. Din completarea apei evaporate (cand pierzi apa prin evaporare din acvariu, iti scade doar nivelul apei - sarurile raman. Completand cu apa cu GH 17, acvariul va avea acelasi nivel de apa, dar mai multe saruri.)
2. Ai ceva pietre care se dizolva 
ai perfecta dreptate.imi dadusem seama chiar inainte sa citesc postu tau.am incalzitor in acel acvariu si se evapora foarte multa apa.in celelalte nu am.multumesc pt raspuns.mai ramane intrebarea cu apa plata
|
 |
|
Am cumparat un test pentru duritate si am facut masuratori.apa de la robinet are 17(ceeea ce nu ma surprinde deloc,in zona asta este cea mai dura apa),apa plata are 6 ,apa distilata 0(banuiesc ca stiati :-) ,am testat-o sa ma asigur ca produsul(testul) e bun).apa din 2 bazine 17(70l si 50 l) si surpriza:apa dintr-un bazin de 90 l avea duritatea 24.nu am pus apa decat de la robinet in toate ,nu am adaugat solutii ,nu am filtru special.toate acvariile sunr echipate si au apa pusa la fel.de ce apa din acel acvariu avea 24?precizez ca am repetat testele de 2-3 ori pt fiecare masuratoare.Daca apa plata are duritate 6 eu zic ca e destul de buna,intrebarea e:CONTINE APA PLATA ALTE SUBSTANTE SAU MINERALE CARE DAUNEAZA PESTILOR?(am accentuat aceasta intrebare pt ca am mai adresat-o si pe alte topicuri si nu mi s-a raspuns exact).daca vreti sa ma ajutati raspunde-ti strict la intrebari.Multumesc
|
 |
|
Lofty wrote:
giov wrote:... are putin o particica mai deformata o sa se stranga toata presiunea acolo pe acea particica si pocneste...
Daca geamul e taiat pe masina si are cant drept lucios nu mai e valabil ce zici tu... sau regula se aplica de la caz la caz? 
in cazul in care geamul este perfect taiat nu sunt probleme .poti sa-l lipesi cum vrei.(fara exagerari cum vrei).dar daca nu e taiat prea bine e mai sigur sa lasi spatiu aprox1mm
|
 |
|
Lofty wrote:
Carja Ioan wrote:Daca incerci sa asezi coltul unui geam de 5kg pe o podea de piatra vei afla de ce se lipesc acvariile cu spatiu de 1mm (eu las 2 ca sa pot injecta siliconul) intre pereti.
Din pacate nu am nici un geam 5kg si nici podea de piatra, ca as incerca.
Eu nu prea vad insa legatura dintre probabilitatea ciobirii coltului de geam folosit in acest experiment si necesitatea lasarii unor spatii la lipire (probabilitatea preluarii unei parti a tensiunilor din laturile lungi ale acvariului de stratul mai gros (2mm) de silicon intre geamuri ?)
are legatura pt ca asa cum geamul de 5 kg asezat pe colt se ciobeste asa si geamul acvariului daca este lipit la maxim si are putin o particica mai deformata o sa se stranga toata presiunea acolo pe acea particica si pocneste.daca lasi spatiu siliconul e flexibil oricum si nu se mai intampla asa ceva,(nu stiu daca am fost destul de explicit).il rog pe ioan sa mai explice si el o data,oricum cred ca asta e ideea.
|
 |
|
Carja Ioan wrote:Daca incerci sa asezi coltul unui geam de 5kg pe o podea de piatra vei afla de ce se lipesc acvariile cu spatiu de 1mm (eu las 2 ca sa pot injecta siliconul) intre pereti. Am lipit 14 acvarii, intre care unul de 120 x 60 x 60 cm, cu fundul de 12mm si laterale de 8mm, ca. 420L. In 6 ani de cand l-am facut, a stat vreo 2 luni gol.
Ai perfecta dreptate.siliconul ala n-o sa se dezlipeasca nici in 1000 de ani pe cand geamul dacal pisezi acolo e risc......m-am gandit si eu la treaba asta mai de mult dar peste tot vedeam metode de apropiere si strangare a geamurilor si am zis ca daca toti fac asa sa fac si eu.......ebuna treaba.mi-ai trimis tot u un mesaj pe private cu niste acccesoriii de alea pt facut acvarii.dale aici sa le vada toti,ms
|
 |
|
andras wrote:Daca vrei sa depuna da-le de 2-3/saptamana sau zilnic odata larve rosii de tantari. Are multe proteine.
Artemia le place la nebunie si congelat. De procurat este mai greu, din lacuri sarate Techerghiol, Cojocna linga Cluj Napoca 25 km, etc. Eu le-am procurat din lacuri sarate de langa Reghin jud MS de acolo m-am mutat la Sfintu Gheorghe in vara, de aceia n-am reusit s-a strang mai mult.
Succes
N-am nici un fel de hrana vie in zona(apropo de larve rosii).nu stiu ce sa ma fac .daca as gasi sa cumpar artemia congelata ar fi ok.trimite-mi id tau de messs pe private daca vrei ca vreau sa te mai intreb unele chestii.ms
|
 |
|
andras wrote:
Atat am putut :-)
am sa incerc si eu tetra.nu i-am crescut numai cu hrana vie.le-am dat si eu tot felu de granule dar le mancau asa in sila(eu am fost invatat sa vad pestii ca se indoapa cu pofta cand le dadeam tubi).pe ei ii am de cand a cazut treaba cu tubi,au vazut tubi de 5 ori.in rest tot uscaturi.ei sunt sanatosi si zic eu ca s-au dezvoltat,oricum au un comportament sanatos dar n-au pofta aia.......pe mine ma omoara cand ii vad asa.am gasit o data niste granule(pt carasi erau) pe alea le mancau bine dar nu am mai gasit dupa aia.am si o pereche la depus si au depus o data dar de vreo 3 sapt tot astept si nu mai vor (inainte cand le dadeam tubi depuneau la 2 sapt maxim,si faceau o gramada de icre).artemia congelata cum o mananca?le place?de unde pot sa cumpar si eu?multumesc pt raspuns
|
 |
|
andras wrote:Daca le-ai cumparat recent s-ar putea sa sufere de hexamita. N-ai observat daca fecalele lor sunt lungi, albicioase si transparente? Daca da asta-i problema.
Nu i-am cumparat recent.eu i-am crescut .ii am de un an.stiu foarte bine ce alte probleme ar putea avea.nu sunt incepator.ma ocup de 10 ani de asta.problema mea e doar ca nu am la dispozitie hrana care trebuie.va rog dati-mi idei doar pt asta.repet:o recomandare de hrana pe care o mananca scalarii cu pofta(cum ar manca tubi daca ar avea) pe care o pot comanda de la urban pets.nu pot sa mai cresc nici un peste si nici un pui decand nu mai avem furnizor de tubi in oras.am renuntat la toate speciile.mai am doar carasi si scalari.carasii nu au probleme dar astia...........adevaru e ca toate produsele astea uscate granule ,fulgi,etc sunt niste tampenii.pai cu tubi vezi pestele cum creste.puii cresc i 2 luni cat astia hraniti cu uscaturi in 1000000000de luni.da astia nu cresc ,crapa toti(artemia mai e ce mai e dar dupa ce se fac mai mari........).mie nu mi s-au imbolnavit pestii niciodata de la tubi(ca sigur o sa ziceti ca e periculos cu tubi).Eu sper totusi sa gasesc o hrana de asta uscata granule,fulgisa la priasca la scalari.astept recomandari numai pt asta.nu mai dati alte motive ca nu exista.multumesc
|
 |
|
nu am tubi in orasul asta,nu am larve de libelula.am innebunit cu scalarii astia.vreau sa-i vad si eu o data ca mananca cu pofta ceva.am incercat tot felul de granule,fulgi,inima de vita,nu mai pot......parca se inchina la ea.eu sincer nu stiu cum de nu-s morti
am stat si i-am urmarit si n-am vazut unul sa manance.am un carasel cu ei ala se umfla de nu mai poate sa innoate ca de asta l-am bagat acolo sa manance resturile lor sa nu se strice apa.nu am incercat cu hrana congelata(nu am de unde s-o cumpar).am descoperit recent urban pets de unde pot comanda produse online.recomandati-mi va rog o hrana pe care o pot comanda de acolo pe care sa o manance si astia cu pofta.multumesc.scalarii sunt maricei
|
 |
|
giov wrote:
Lofty wrote:
Daca nu esti sigur pe tine, mai bine ti-l face un profesionist/experimentat... 
decat sa mi-l faca un profesionist si sa-i dai o gramada de bani mai bine il fac eu ca nu-i primul acvariu care-l fac.si daca pocneste cu banii care-i dadeam la profesionist(care si asa nu exista in orasu asta,ca nu gasesc nimic in orasu asta)imi schimb si parchetu care se umfla ,cumpar si alti pesti,si mai raman bani si sa mai fac unul.eu cand vad acvariile astea profesionale cica ma apuca nebuneala.cum dracu sa dau cate 10 mil pe un acvariu cu un neon deasupra si un capac care nici nu se potriveste,si nici n-ai loc in acvariu sa pui un gup.
Oricum aia e clema la care ma refeream si mi-a mai trimis cineva pe private o poza cu niste dispozitive la fel de interesante.nu e mare lucru sa faci un acvariu.astea doar te ajuta
multumesc pt sfaturi.sper sa intelegeti ironia mea :-)
|
 |
|
Lofty wrote:
Daca nu esti sigur pe tine, mai bine ti-l face un profesionist/experimentat... 
|
 |
|
alte sugestii nu mai are nimeni?imposibil sa fie numai asta.
|
 |
|
In cazul in care nu am microscop nu pot sa pun decat apa din balta cu reteta de fan sau care mai sunt pt infuzori.ma gandesc ca daca reteta e facuta pt un anumit tip de infuzori restul microorganismelor care nu-mi trebuie sa moara,si raman cu ce-mi trebuie.sau alta solutie dati-mi voi.poate poate sa-mi trimita cineva sa-mi incep cultura.....?multumesc
|
 |
|