[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dimidragos
Forum Index » Profile for dimidragos » Messages posted by dimidragos
Salut. Cu JBL la picatura fac testul. Mai mic de 0,5 la amoniac nu exista pe scala. La nitriti nu obtin valori mai mici nici dupa schimbul de apa. Si apa e chiar curata aici. Am sa schimb testele curand.
am mutat pestii cu bine.. am adaugat apa treptat si am umplut acvariul in cateva zile. am on auloncara ob bolnav mutat din cvariul vechi.
vezi sectiunea boli pt ajutor
multumesc
schimbul de apa il fac la 8-10 zile 30%. folosec Seachem malawi salt, prime, chiclid trace, stability. iluminare artificiala led 45W 8 oe pe zi max. nu au fost introduse exemplare noi in acvariu in ultimele 2 luni
Salut. De aproximativ o saptamana am remarcat ceva probleme la un Auloncara OB. A aparut o umflatura sub branhi...ca o gusa care pare tot mai proeminenta. Acum si branhiile sunt de culoare rosie putin sangerie iar pestele nu mai are pofta de mancare, este letargic, prefera fundul apei. pestele este tanar, masora cam 7 cm si este crescut de mine de mic
Verific parametri apei si sunt destul de ok, oricum constanti. Ph 8 (apa de la robinet), Gh 13,Kh 11, amonia sub 0,5, nitrit 0,1ppm(aici sunt cam la limita dar e stabil, nu creste nici dupa 8 zile de la schimbul de apa), nitrat 10ppm, temperatura constanta 27 grade
Acvariul are 720l cu doua filtre externe mari, 25 litri bio cu spraybar la suprafata, plus un Eheim compact on 1000 cu power difuzer pt aport de oxigen.
O alta problema destul de ridicola e ca nu pot sa prind pestele, am un acvariu spital de 50l...astept sugestii si aici
salut, si pentru mine e mai usor sa mut pestii si filtrele in acelasi timp daca vi se pare ok. pe de alta parte un filtru poate face fata lejer cateva zile singur dupa schimbul de apa.
Salut
Am cumparat un acvariu nou de 720 litri. Sunt inca in lucru cu stativul si instalatia de iluminat pe care vreau sa o schimb cu led. In jur de o saptamana sper sa fiu gata si sa l umplu cu apa. In acvariul vechi calitatea apei este foarte buna, nu am nici un fel de probleme. Filtrez cu un Eheim 2080 si un JBL 1902 ambele full cu Seachem Matrix, Eheim Pro, Biomec.
Daca mut unul din filtre pt cateva zile pana se aseaza apa si apoi al doilea in ziua in care transfer pestii e ok sau trebuie ciclat acvariul??
Care e cea mai sress less varianta de transfer a pestilor
In acvariu nu am exemplare mature, juniori de sub un an
Multumesc
Salut si multumesc de sfat . Cu pestii totul e ok momentan, am peste 50 de exemplare tinere in 350 de litri. Sunt constient ca va trebui sa fac un upgrade spre 500l in ceva timp si ma pregatesc deja. Testez apa destul de des si calitatea e buna, daca nu as avea ceva probleme cu nitritii as putea sa spun perfecta. Cand se apropie schimbul de apa am undeva la 0,2 ppm dar am avut si 0,4ppm. Hranesc pestii de doua ori pe zi cu o zi pauza la mijlocul perioadei intre schimbul de apa. Daca i hranesc doar o data pe zi nu mai am probleme cu nitritii dar par prea flamanzi si ma gandesc ca sunt in cursul procesului de crestere. Ulterior vor fi hraniti clar o data pe zi. Sper sa se rezolve pentru ca am adaugat un al doilea filtru extern (12l material filtrant bio) cu 3 saptamani in urma si reultatele par deja sa se vada.Cu selectia consider ca am avut noroc, nu am foarte multe femele in acvariu si am chiar cateva exemplare reusite de masculi din punctul meu de vedere. Cu timpul am sa donez anumite exemplare.
As posta o foto dar nu stiu cum
Salut. pentru ca stau prost cu timpul si indemanarea intentionez sa comand un background pt acvariul meu de 350l aprox 120x50cm. am vazut aici un model superb pe care mi ar placea sa l pot adapta acvariului meu. Daca e cineva interesat astept mesaj. multumesc
In Eheim pro 4 600 am doua tavite pline cred ca de un litru fiecare cu subtrat bio una tot de un litru cu substrat bio mech si inca una cu filtrare mecanica. in Eheim Pro2 am o tavita cu substrat bio si una cu bio mech plus 250 g purigen in fiecare filtru. Asta ar totaliza 3 litri bio, 2 litri bio-mech, 1 litru mech plus 500g purigen. total 6,5 l materie filtranta.
Acum apa in acvariu este foarte curata, bineinteles pestii sunt inca mici media 6 cm. Este plina de bule mici de oxigen si stabila chimic.
Intentionez pe viitor sa inlocuiesc canistra mai veche Eheim Pro2 cu una noua Pro 4 care are capacitate de substrat dubla.
Apropo, ce parere aveti de Eheim Pro4?? Pro3 XL poate fi o alegere mai buna pt viitor??
Multumesc de sfaturi, cu PH ul am renuntat deja...cu filtrarea insa ma gandeam ca stau chiar bine, un Eheim Pro4+ 600 substrat: Seachem matrix, eheim pro, biomech, mech pro, 250 g seachem purigen + Eheim Pro 2 substrat: matrix, biomech eheim, 250 g purigen. Sincer ma gandeam ca am o filtrare suficienta pt 500l
Salut, sunt relativ nou in bransa dar am decis sa mi populez un acvariu de 350l numai cu masculi Malawi. Calitatea apei o am relativ buna, spun relativ pentru ca nu reusesc sa ridic PH ul. Folosesc aditivi ridic treptat la 8 si in doa zile imi scade la 7,6...Apa la robinet 7,4-7,6. Filtrare cu doua Eheim extern, unul Pro2 altul Pro 4+ de 600. Substrat filtrare Eheim pro mech, bio mech, seachem matrix. apa o schimb saptamanal 100-120l. neplantat. Am citit si am fost sfatuit sa supra populez acvariul asa ca asta ma gandesc sa fac. Singura mea problema e ca nu reusesc sa definesc cuvantul suprapopulat...am auzit opinii cum ca as putea caza max 50 de exemplare. poate fi real?? nu ma refer bineinteles la speciile de talie mare sau agresive....venustus,oscar,etc
M as bucura sa aflu cat mai multe pareri....
Multumesc

Forum Index » Profile for dimidragos » Messages posted by dimidragos
Go to: