Message |
|
Luminozitatea se stabileste in functie de mai multe lucruri. Important este sa existe un program exact, pentru ca variatiile pot stresa pestii. Prizele programabile sunt niste solutii bune in cazul acvariului tau. De asemenea, este bine sa urmaresti periodic fosfatii, pentru a nu avea depuneri de alge pe sticla acvariului. Faci teste de apa? Ce sare folosesti? Poti spune mai multe....
|
 |
|
Deci componentele sunt cele originale ale Sera Marin Biotop Led 130. Nu ai spus ce pompa de valuri ai, dar pare a fi un Tunze. Daca acvariul se dezvolta ok, nu cred ca este asa necesar sa mai achizitionezi alta pompa de valuri. Buretii sunt o "fabrica de nitrati" la marine, dar daca ii speli la 2 zile, sunt chiar ok si nu o sa ai probleme. Poti adauga pe langa siporax si un 1l de matrix, fara probleme. Din experienta mea stelele de mare au o durata de viata cam de 1 an in bazinele marine, dar isi fac bine treaba. Legat de Cuc, teoria spune ca iti trebuie 1Cuc(melci)/la 4l , 1Cuc mai mare(crab)/6l. Ideea este sa stii ce specii de melci(reef-safe) ai in acvariu, sa ai cativa pentru sub-strat, alge, etc. Documenteza-te asupra speciilor si compatibilitatii dintre ele. Legat de skimmer, skimmerele sera nu sunt considerate chiar grozave, dar sunt o solutie in schimb decenta, de tranzitie. Tunze 9004 este mai bunicel spre exemplu si iti intra fara probleme.
|
 |
|
Acvariul a stat ceva pe olx, din cate am observat! Arata foarte sanatos tot ce ai in el. Asa ca iti doresc sa il stapanesti sanatos. Ca observatii
1. Mie personal nu imi place aqua-scape ul, ar fi frumos sa il aranjezi altfel.
2. Tang ul, chiar daca este mic nu este in mediul lui, acvariu mult sub-dimensionat. Cred ca in aproximativ 1 an va trebui sa il dai cuiva cu posibilitati mai mari ca bazin.
3 Ai grija cu tang-ul, se poate stresa f usor si poate dezvolta rapid ich, mai ales daca umbli la acvariu
4. Am vazut bubble anemona care au mancat yellow tang si asta in acvarii mai mari
5. Domnisoara s ar putea sa le faca viata un calvar celorlalti pesti din acvariu.
In rest, totul arata f bine, poate ne spui ce echipamente ai la el si cum ii faci mentenanta, dozezi ceva, etc. :D
|
 |
|
Sa il stapanesti sanatos! M sau S, unde l ai gasit? Sa ne spui si noua daca si cum isi face treaba Domnul Veliferum. :D
|
 |
|
Din ce am vazut pe youtube si foxface ar fi un ajutor de nadejde impotriva GHA. Cei la Tropheus mi au spus sa iau un sea hare din ala mare urat si scarbos ca ar rezolva problema. :) Poate cineva confirma ceva despe tangi, turbo mexican, margerita, foxface, sea hares, etc.?
|
 |
|
Este vorba de Hair Algae(GHA). Daca ma gandesc bine, o sa bag la munca niste turbo mexicani sau margeritas de Atlantic. Are cineva vreo experienta cu ei? Despre fasciatus, am citit ca sunt cazuri nefericite in care leneveste si nu papa ce trebuie, cica undeva la 20% din dieta lor este bazata pe alge.
|
 |
|
Si eu am aceeasi problema si ma gandeam sa incep aceeasi lupta grea. Antiphos+NOPOX+Zebrasoma Veliferum S, la recomandarea lui Elven. Imi este groaza de ideea sa schimb toate pietrele, deoarece imi plac foarte mult...
|
 |
|
Am gasit la Eugen, corali deosebit de sanatosi, din cele mai frumoase specii. Sunt absolut minunati; culori splendide cu o paleta de culori incredibila. Il recomand cu mare incredere tuturor acvaristilor marini care vor sa isi creeze un biotop mult mai frumos si ii multumesc pe aceasta cale si pentru bonus.
|
 |
|
up
|
 |
|
Revin cu poza promisa. Cele neincercuite, deocamdata, sunt doar rezervate. Pot contine brittle star, asteride, xenia, viermisori de piatra.
|
 |
|
O sa incerc astazi sa atasez si niste poze cu respectiva piatra. Am undeva in jur de 6,5 kg de oferit. In ordinea prioritatii, si dupa ce m am gandit, m ar interesa asa pt schimb. Skimmer Tunze 9004, anemona/ frag anem bubble rosie/verde, vietuitoare CUC (arici, crab, meci, etc), fraguri de corali nu f pretentiosi (zoanthus) diverse culori, euphyllia, montipora,aici la fraguri lista e deschisa si astept propuneri si in ultimul rand contravaloare in bani. Multumesc! Detalii PM
|
 |
|
Vand piatra vie/schimb cu diverse fraguri de corali/alte schimburi de interes pt acvariul meu. Oferta este valabila in Buc.
|
 |
|
Salut! Foarte placut ochiului acvariul tau. Un singur lucru nu stiu cat de ok este...acel zebrasoma superb oare o sa isi gaseasca fericirea intr un acvariu atat de mic? Din cate stiu ii trebuie un minim 200l. Astept si parerea celorlati colegi de pe forum...
|
 |
|
In ziua respectiva, s a gasit la Marbo doar conductor maro de 1( cel putin asa mi l au prezentat Doamnele)...au intrat 20 de m in lucrare.
|
 |
|
Problema a fost rezolvata intr un mod foarte profesionist si iscusit. Topicul se poate inchide. Dar inainte de asta tin sa multumesc foarte mult colegilor Dan Pavelescu cel care m a ghidat, mi a oferit cele mai bune sfaturi si pe care l am terorizat cu intrebari si maestrului Scorpionul, un adevarat profesionist si om ce lucreaza cu pasiune si cu stiinta. Jos palaria! Mi as dori ca toti pasionatii de acvaristica sa beneficieze la nevoie de ajutorul si sfaturile celor doi!
|
 |
|
In afara acvariului, langa priza. Acvariul este un JAD, este SH, a treia mana.
|
 |
|
Am atasat o poza, Dan. Este vorba de sistemul de iluminare! Multumesc
|
 |
|
Salut!
Caut un acvarist cu experienta si timp din Bucuresti sa ma ajute de urgenta in repararea/schimbarea unui sistem DIY second hand pe dosere care s a ars( scoate fum)! Nu ma pricep la partea electrica si nu vreau sa o dau in bara, asa ca am nevoie de cineva cu suflet mare si iscusit ca sa rezolv ptoblema! Ofer recomensa...Multumesc pentru ajutor!
|
 |
|