Gata!! Am demarat operatiunea
Am primit acvariul de la Hornbach(cadou de la socrii

)
Am decis sa raman cu ce a venit din dotare. Adica: filtru aquaball 130, incalzitor, termometru. Lumina T8 2x18W
Substrat am luat ADA Aquasoil Amazonia
Am pus JBL Filter start in filtru, am plantat plante(de la victor, mersi) si i-am dat drumul

(incerc o ciclare fara pesti)
Am avut o problema cu plantele pentru ca apa devenise foarte murdara de la substrat
Azi s-a mai limpezit apa dar murdaria din apa s-a asezat pe plante. E de rau?
Temperatura e undeva pe la 25-26.(am scos termostatul pentru ca langa blat am caloriferul si se pare ca apa sta la temperatura pe care mi-o doresc). Cu termostatul pus pe 26 m-am trezit cu acvariul pe 28
Acvariul e foarte aproape de balcon(am auzit ca e pericol de alga, dar Diana Walstad spunea ca n-ar fi probleme daca se dezvolta plantele)
Paharul de Chivas este pus sa forteze un gazon sa se prinda de so(n-am gasit niciun ciob asa cum mi-a recomandat Victor

)
Am pus cateva poze
Ingrijorari:
- substratul e foarte fin si daca nu te misti fff usor imediat se sfarama. N-as vrea sa ajunga namol de Dambovita cum spunea cineva
- am luat un test 6 in 1 (ph, nitriti, nitrati, amoniac, duritate) dar am aflat de la Victor ca e foarte slab si ca mai bine imi iau separat
- lumina: nu stiu daca este suficient.Am citit ca intre 1-2W per gallon ar fi ok(eu am cam 33) Nu stiu daca se mai poate monta inca un neon la capacul existent
- nu stiu la ce interval sa schimb apa(unii zic 50% pe saptamana, altii la 2-3 zile si undeva pe la 90%)
- am luat destul de multe plante pentru fata, mijloc si spate in speranta ca vad ce se prinde