[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: v3c
Forum Index » Profile for v3c » Messages posted by v3c
Am aceasta planta intr-un acvariu de 126L ce cicleaza de aprox. 1 saptamana si jumatate.
Planta este fixata de o piatra, are culoarea verde dar frunzele au inceput sa se indoaie.
Nu am CO2 aditional, iar lumina este de 2x18W circa 8 ore / zi

Stie cineva din ce cauza s-au indoit?
Salut,

Am facut azi niste teste in acvariu(am inceput ciclarea fara pesti) si am citit urmatoarele valori

amoniac 5mg/l (este posibil sa fie mai mult dar testerul meu atat are maxim)
nitrati 12.5 mg/l

Am doua intrebari:
1. Pe tester spune ca la acele valori de amoniac ar trebui sa schimb apa minim 30%. Daca eu nu pun pesti in acvariu mai e nevoie sa schimb apa?
2. Cand am luat plantele, aveau si niste melci. La inceput erau vreo 3 melci mici si acum am vazut cel putin inca vreo 30 foarte mici. Ar trebui sa ma ingrijoreze?

Multumesc
Salut,

Am un capac ce vine cu pachetul aquapro80. Acest capac contine 2 neoane t8 sylvania de 18w cu 6500k si lungime neoane 590mm
Pot sa inlocuiesc aceste neoane cu altele mai puternice? Va ca pentru alta putere dimensiunile neoanelor se duc undeva la 900-1200mm

Multumesc
Gata!! Am demarat operatiunea
Am primit acvariul de la Hornbach(cadou de la socrii )
Am decis sa raman cu ce a venit din dotare. Adica: filtru aquaball 130, incalzitor, termometru. Lumina T8 2x18W
Substrat am luat ADA Aquasoil Amazonia
Am pus JBL Filter start in filtru, am plantat plante(de la victor, mersi) si i-am dat drumul (incerc o ciclare fara pesti)
Am avut o problema cu plantele pentru ca apa devenise foarte murdara de la substrat
Azi s-a mai limpezit apa dar murdaria din apa s-a asezat pe plante. E de rau?
Temperatura e undeva pe la 25-26.(am scos termostatul pentru ca langa blat am caloriferul si se pare ca apa sta la temperatura pe care mi-o doresc). Cu termostatul pus pe 26 m-am trezit cu acvariul pe 28
Acvariul e foarte aproape de balcon(am auzit ca e pericol de alga, dar Diana Walstad spunea ca n-ar fi probleme daca se dezvolta plantele)
Paharul de Chivas este pus sa forteze un gazon sa se prinda de so(n-am gasit niciun ciob asa cum mi-a recomandat Victor )
Am pus cateva poze

Ingrijorari:

- substratul e foarte fin si daca nu te misti fff usor imediat se sfarama. N-as vrea sa ajunga namol de Dambovita cum spunea cineva
- am luat un test 6 in 1 (ph, nitriti, nitrati, amoniac, duritate) dar am aflat de la Victor ca e foarte slab si ca mai bine imi iau separat
- lumina: nu stiu daca este suficient.Am citit ca intre 1-2W per gallon ar fi ok(eu am cam 33) Nu stiu daca se mai poate monta inca un neon la capacul existent
- nu stiu la ce interval sa schimb apa(unii zic 50% pe saptamana, altii la 2-3 zile si undeva pe la 90%)
- am luat destul de multe plante pentru fata, mijloc si spate in speranta ca vad ce se prinde
Salut,
As dori sa cumpar plante(astazi daca este posibil).

Am selectat urmatoarele plante ce ma intereseaza:

Anubias nana “petite”
Eleocharis parvula
Staurogyne repens
Alternanthera reineckii mini
Hydrocotyle tripartita “Japan”
Alternanthera cardinalis
Marsilea hirsuta
Rotala rotundifolia sp. colorata
Micranthemum micranthemoides
Micranthemum umbrosum
Rotala rotundifolia
Vallisneria caulescens
Hemianthus Callitrichoides 'Cuba

Daca are cineva de vanzare, rog pm sau apel la 0723406176.
Ma deplasez la locul de vanzare ca sa le si vad

Multumesc
M-am decis sa merg pe ADA Aquasoil Amazonia. Am gasit pe net un articol despre ciclarea acvariului cu acest substrat. Se pare ca are foarte mult amoniac la incep si pentru asta sa recomanda schimbari masive de apa in primele 2 zile si apoi 50% in ziua 3 si de abia dupa aia se adauga plantele.

Am cateva intrebari:
Unde se pot tine plantele pana in ziua 3?
Ma bate gandul sa iau filtru Aquael Filtru Fan 2, pentru ca pe langa filtrare face si oxigenarea apei si in felul asta nu mai trebuie sa iau pompa. e ok?

Multumesc
filtrul am vazut ca e in jur de 140 RON. nu pare sa fie foarte ieftin ca sa "arda" la bani
Nu pricep de ce producatorii de acvarii, s-ar chinui sa faca pachete de acvariu + accesorii care sunt insuficiente
Dupa lupte seculare m-am decis si ma duc maine in Hornbach sa imi iau un acvariu AquaPro 80.
Misiunea de a gasi pe cineva sa imi faca un acvariu la comanda a esuat lamentabil(nu ma asteptam)
Pe langa acvariu, mai primesc un filtru intern Eheim 2208, 2 neoane 2x18W, termostat 50W si un pachet tetra start

Am cateva nelamuriri:

Am gasit pe undeva ca filtrul e pentru un volum acvariu de 30-60l. Asta se refera la volumul efectiv de apa din acvariu? Ca altfel ar fi stupid sa nu fie suficient pentru un acvariu de 126 de litri
Termostatul inseamna si incalzitor?
Cum imi dau seama daca am nevoie de pompa de aer la un astfel de acvariu ce va fi plin cu plante?

da. sa format o extorsiune a degajamentului celor 3 perechi de scalari....intr-o apa
multumesc pentru link.
nu vreau sa merg cu el la concurs dar vreau sa para cat mai natural si sa nu se vada elementele auxiliare
Salut si La Multi Ani!

M-am decis sa imi fac un iwagumi low tech, pana la urma (pentru a pastra lucrurile simple si a le duce la sfarsit cu bine). Imi place frumusetea pe care o emana simplitatea lor
Voi cauta sa pun in jur de 5 pietre, dispuse pe lateral si sa las pe centru gol pentru a crea aspectul de adancime
Plante:hemianthus callitrichoides(fata), staurogyne repens (la baza stancilor) si eleocharis acicularis (in spate). Pestii raman aceeasi de pe lista(desi sunt putin ingrijorat in ceea ce priveste galaxy vs shrimps )

Am identificat urmatoarele probleme pe care va trebui sa le rezolv:

- de unde gasesc pietre(nu prea sunt siteuri romanesti iar afara sunt scumpute)
- sa gasesc o cale sa maschez: incalzitor, termostat, filtru si pompa de aer
- sper sa nu fie nevoie de co2 aditional(pentru ca va trebui sa ascund inca un obiect). aici ma mai documentez daca plantele sunt ok si fara

Va tin la curent cu progresul si sa auzim numai de bine!
mda. cam frumusel
Salut,

As dori sa achizitionez un acvariu 80x40x40 cu rama si capac pal.
Andrei Musat 0723406176
Acvariul Juwel rio 125 nu are capacul din lemn?

http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Rio-Line/Rio-125-black.html#!juwel-000000000000001700
Salut,

Dupa o analiza tabelului de compatibilitate pesti apa dulce, mi-am notat urmatoarele specii de pesti pentru acvariul plantat:

- celestial pearl danio
- tetra neon
- cherry barb

Dupa ce stabilizez acvariul si mai prind incredere, intentionez sa pun si shrimpi. Cei mai interesanti mi s-au parut amano,yellow, cardinal, crystal red
Am gasit si o lista de plante ce sunt usor de intretinut :java moss, amazon sword, java fern, vallisneria, amazonia frogbit, anubias, anacharis
Inca nu m-am decis cum va arata acvariul din punct de vedere vegetatie, tot ce stiu este ca vreau sa fie multa

Vi se par ok, pestii alesi de mine sau o sa iasa o sorcova?
Acvariul il pun pe un blat de lemn. Rama si capacul din lemn le vreau doar din motive estetice
Nu imi prea plac carasii. Imi fac acum o lista cu pestii din tabelul de compatibilitate apa dulce si vedem ce iese
Salut,

Initial vroiam sa cresc betta dar dupa ce am mai citit, nu mai sunt asa sigur ca sunt pestii potriviti(acvariul ar trebui compartimentat per mascul si femele si astfel acvariul ar avea mai mult un aspect profi decat ca "o bucata de rai" in casa)
Alte optiuni ce mi-ar placea: acvariu marin sau ciclide africane dar consider ca pentru nivelul actual de pregatire ar fi un risc major ca ele sa fie primul meu acvariu
Cu alte cuvinte, cel mai safe ar fi sa o iau usurel(buget, timp mentenanta si complexitate)
Astazi mi-am propus sa ma uit pe tabelul de compatibilitate pesti apa dulce si sa ma decid
Salut,

Ma gandesc sa imi fac un acvariu de apa dulce de aproximativ 120 de litri. Cu greu m-am abtinut sa nu cumpar nimic si sa ma apuc de documentare in primul rand.
Planul meu ar fi(pe baza a ceea ce am citit pana acum):
1. Cumpar acvariu + capac + neon
2. Cumpar substrat
3. Cumpar filtru
4. Cumpar termostat + termometru, furtun, mincioc
5. Cumpar plante (pentru incepatori, ce necesita putin CO2)
6. Cumpar pesti + mancare

Am gasit un nene (http://www.sudeepmandal.com/hobbies/planted-aquarium/low-tech-planted-tank-guide/ ) ce are un ghid pas cu pas pentru un astfel de acvariu(non CO2). Ma gandesc sa fac exact ce spune el si apoi pe masura ce voi deveni mai avansat voi incepe sa testez si cu plante mai pretentioase

Voi incerca sa va tin la curent si sa pun si poze pe masura ce avansez.
Are cineva idee de unde as putea cumpara un acvariu incastrat intr-o rama de lemn? Capacul de deasupra tot din lemn trebuie sa fie.
Apreciez orice feedback referitor la plan. Multumesc

Forum Index » Profile for v3c » Messages posted by v3c
Go to: