[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex08
Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08

image
image
image
image
1. Creveti :

Se scot la vanzare mai multe exemplare de Yellow shrimp (Neocaridina davidi var. yellow). Puteti sa vedeti parintii mai jos :

image

Provenienta : nano Yellow Passion
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27774.page

Sunt tineri, la 1 cm sau peste.

Pret : 14 lei/buc

Pachetul va contine si un bonus (frunze de migdal indian).
Ambalarea se face in cutii cu pereti de polistiren (2 cm), cu pungi speciale de transport.

2. Easy Life Easy Carbo 1 Litru (ambalaj original, sigilat, valabilitate 2016) - 70 lei/sticla
image

Mai multe detalii despre transport pe PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
image
high resolution
image
image
image
Cele doua mamici
image

Cricky, sa speram. Imi plac multi crevetii astia si chiar as vrea sa vad ca se simt asa de bine.
image
high resolution
Lucian, multumesc mult pentru pont.
Problema ar fi ca intercalarea in acest fel m-ar obilga sa pun fiecare neon pe un droser.
Ordinea aprinderii din spate in fata a neoanelor acum ar fi asa : 1 cu 4, 2 cu 3 si 5 cu 6, neoanele de la 1-4 fiind pe lampa mare (4x39) si 5-6 pe cea mica (2x39).
Varianta expusa de tine ar fi fost cel mai usor de aplicat pe un capac DIY sau o lampa DIY.

Tot la capitolul testare diferite fertilizari tin sa-ti mai dau dreptate la ceva si anume la folosirea/suplimentarea cu Potasiu (Kalium). Chiar zilele trecute citeam intr-un jurnal postarea ta referitoare la asta si asa este. Mi-am adus aminte de un experiment de anul trecut cand mergeam pe urmatoarea "formula" : micro si macro din prafuri, Easy Life Easy Carbo si Easy Life Kalium. Am avut rezultate foarte bune si ma bate gandul sa revin la acea "schema".

Va tin la curent.

P.S. : Ma bag la citit un topic interesant.
Scuze Lucian, iluminarea este Giesemann, 3xMidday si 3xAquaflora (6x39w).
Deocamdata programul este de 7 ore.
Am de gand sa schimb programul, dar intai vreau sa-mi pun 2 iesiri la lampa de 4x39w, sa pot sa aprind neoanele 2 cate 2.
In felul acesta o sa pot marii un pic perioada fara sa fortez prea mult nota, ma gandesc (in speta sa elimin pauza si poate sa mai adaug 30 min - 1 ora la program).

Rereritor la folosirea unei game, este clar ca asta este ideea indusa de orice producator, altfel nu ar mai scoate atatea produse.
Mi-aduc aminte de perioada cand am mers pe gama JBL (Ferropol, Ferropol 24 si Aquabasis), toate bune si frumoase, prima luna de viata a acvariului nu am pus pic de fertilizant in apa, plantele au tras ce au avut nevoie din substrat.
De mai bine de 2 ani am renuntat la substratul nutritiv din cauza obiceiului pe care mi l-am facut si anume sa umblu des la aranjarea plantelor (scot tufele si replantez).
Efecte vizibile am vazut la sistemul radicular si este normal, planta nu mai are cine stie ce sa traga din "subsol" si se alimenteaza mai mult din coloana.
Sanatatea plantelor am expus-o de cele mai multe ori in poze, se poate face treaba si fara substrat. Stiu ca sunt pareri pro si contra.
Ce este clar este ca dezvoltarea maxima a unei plante, cap coada, nu se poate face fara substrat, as fi nebun sa zic altceva.
Eu unul am facut un compromis, sunt experimentele mele, fiecare poate sa invete ceva din ele, daca vrea.
Lucian, pentru moment experimentul meu cu VIMI a luat sfarsit.
Ma voi intoarce la gama aceasta pe viitor, dar vreau sa incerc cu toate produsele (suplimentul de carbon (Accelerator), care am inteles ca e un pic diferit de Easy Carbo si capsulele).
Un filmulet :

image
high resolution

Si asa a aparut prima femela de Snow White shrimp cu oua.
Incerc sa-i ajut cat pot de mult sa se simta ca acasa in Wild Roots.
O sa continui sa adaug saruri la fiecare schimb de apa si conditionerul in doza recomandata, sa fiu sigur ca nu am probleme.
Am diversificat mult hrana si parca si crevetii sunt mai fericiti.

To be continued...

image
Eichhornia diversifolia
image
high resolution
image
high resolution
image
high resolution
Sa va fac cunostiinta cu Pistruiatul :

image

Ember tetra
image
Adult
image
Trei generatii
image

Cricky, nu mai spun cu ce jaf de aparat fac pozele, ca si asa nu ma crede lumea.
Sunt ei fotogenici, de asta ies asa de bine.
image
high resolution
image
high resolution

Cricky, daca arunci un ochi mai atent la Melanoides din acest nano, o sa vezi ca sunt unii si cu probleme (atentie la varful conului - coada).
Pana sa apara in peisaj crevetii Snow White, nu am adaugat minerale si nu recomand acest lucru. Orice supliment pe care il putem oferi acestor vietati, e bine venit.
Acum, dupa schimbul de apa saptamanal (30%), adaug un varf de lingurita de Sirakura White Mineral Powder si doza recomandata de conditioner (Aquili).

Crevetii Snow White s-au dezvoltat destul de frumos de cand i-am primit si pana acum, sper pana in primavara sa vad si primii pui.

Referitor la parametrii apei, nu am mai facut teste de mult, dar in mare PH-ul este undeva la 7,5 sau peste si KH-ul 10 sau chiar peste. Nu folosesc decat apa de la retea.

image

koala
, imi plac la nebunie. Sunt cam limitat cu spatiul, stand la bloc, altfel pana acum aveam un mini rastel.
Am deja acvariul mare, cele doua nano-uri de langa el plus inca doua aquael-uri de 50L. Fiecare acvariu are crevetii lui, fiecare cu frumusetea lui.
image

image
high resolution

Multam, koala. ;)
Cum spune si titlul, se scot la vanzare 10 exemplare de Yellow shrimp (Neocaridina davidi var. yellow). Puteti sa vedeti parintii mai jos :

image

Sunt tineri, la 1 cm sau peste.

Pret : 14 lei/buc

Jurnal acvariu de provenienta : Yellow Passion

Se pot trimite in tara cu :

- Posta Romana
- Firma de curierat la alegere
- Microbuz, unde exista cursa directa din Craiova spre destinatar

Pachetul va contine si un bonus (frunze de migdal indian, vezi aici).
Ambalarea se face in cutii cu pereti de polistiren (2 cm), cu pungi speciale de transport.

Mai multe detalii pe PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
image
high resolution

Multam, Stefan. ;)

image
high resolution

Cricky, imi pare bine. Sa ai spor cu ei si fa-le poze, fa-i vedete, ca-s simpatici foc. ;)
image
high resolution
image
high resolution
image

Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
Go to: