[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: robygym
Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Salut, atat e temperetarua in acvariul tau 30-32 de grade, eu sunt incepator dar cred ca repede vei face o mica ciorba acolo.
Oricum felicitari , poti dezvolta frumos acest acvariu
O seara placuta
Robert
Am omis vad sa scriu dimensiunile display-ului.
Deci, are 60 lungime, 30 latime si 40 inaltime.
Va salut
Robert
Va salut,,
Am in plan sa incep prima investitie in lumina din display, vreau sa-mi fac iluminarea in capac dac pe leduri.
Din ce am citi multi zic ca niste leduri de 3 w sunt ok.
Intrebarile mele sunt cam cate leduri trebuiesc la diplayul meu, voi de pe unde le procurati si daca mai trebuie inafara de albastre si albe si alte culori. Am vazut ca rapaortul 3la 1 e cel mai folosit in marine.
Va salut
Shubi wrote:Va salut,
Am vrut sa postez direct la "Crème de la crèm" dar cred ca-i stricat forumul, nu ma lasa.

Sunt Calin, din Timisoara, ma chinuie de ceva vreme acvaristaica marina, am un acvariu care a trecut de-a lungul timpului prin mai multe probleme si....desi l-am avut si spart la un moment dat, am trecut peste, am luat-o de la capat (nu ca si unii gen Koala, de nu gasesc taria ) )

Va prezint bazinul, in componenta lui actuala mai jos:

Acvariu de display 100x60x60 sticla ultraclara Diamant de Saint Gobain fund dublu 10mm.

Substrat display:
Aquadeco Coral Sand (1 - 2 mm) 60 kg.
CaribSea Ocean Direct Oolite 9 kg.
Live Sand Aragonite 4.5 kg
Aquascape din piatra uscata aprox. 15 kg +20 kg piatra vie preluata din sump in urma cu aprox 2 luni

Sump 80x50x40 sticla float 10mm
in care nu se afla decat skimmerul, un reactor de Ca transformat in anaerob la picatura (cca 2 picaturi /secunda), are adaptat un injector cu ajutorul caruia fac aditii de nopox cand este cazul, deocamdata n-a mai fost

Sare folosita: a functionat multa vreme cu Red Sea Coral pro, cateva luni am dat cu ATI Coral Ocean Plus, foarte dezamagit de ea desi are un pret imbatabil ), acum folosesc aquavitro salinity, mai scumpa dar e mai rentabil sa faci schimburi cu o sare buna decat sa-ti faci bazinul muci.

Aditii: Reef Care Program de la Red Sea, operatiune facuta manual, imi place sa am si eu un aport...ceva )

Echipamente:
- skimmer Grotech Reef Octopus 3000
- pompa recirculare Eheim 3000 Compact+
- valuri 4 x Turbelle nanostream 6095 + Multicontroller 7096
- autocompletare Aquamedic cu 2 senzori, vas 20 litrii
- racitor Hailea 500A
- incalzitor Jager 250W

- lampa 6x39w + 2x39w neoane ATI cu urmatoarea configuratie:
1. Blue Plus
2. Aquablue Special
3. Coral plus
4. Blue Plus
5. Aquablue Special
6. Purple Plus
7. Blue Plus
8. Aquablue Special

Stoc viu (pesti):
- Paracanthurus hepatus x 1
- Zebrasoma flavescens x 1
- Amphiprion ocellaris x 2
- Pseudochromis paccagnellae x 1
- Acreichthys tomentosus x1
- Labroides dimidiatus x 1

Stoc viu (corali):
- Acropora sp.
- Pocillopora sp.
- Stylophora sp.
- Seriatopora sp.
- Pavona
- Montipora
- Sponge galben, albastru, pink
- Brain
- Sun yelow, pink, black
- Zoasi 11 varietati dinstincte colorat
- GSP 3 tipuri
- Xenia
- Kenya
- melci strombus alatus
- melci like porcelain
- melci trochus piramis
- melci Nassarius sp.
- melci astralium calcar
- sponge mov, galben, roz, rosu
- Cathalapillia sp
- Favia sp

Sper ca n-am uitat nimic

Si in baza principiului ca...daca n-ai poza, nu exista:

image

image

image

image

image

image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

image

image

image

image

image

image

image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Superb acvariul superbi locuitorii dar meserie cine a facut pozele.
Cu ce aparat ai reusit pozele astea, eu am un Nikon 5100 dar nici pe departe nu reusesc asa ceva.
Felicitari
Am verificat-o, ieri imediat dupa teste si e ok ,acum nu mai pot gresi furtunele de retur cu turul ca sunt diferite ca si culoare,nu am testat apa cu sare inante de a o pune in acvariu.
O sa fac si asta la uramatorul schimb de apa.

O zi buna
Va salut ,
Nu am mai postat nimic de ceva timp ca lucrurile au mers ok pina ieri cand mi s-a intamplat un lucru ciudat din punctul meu de vedere si nu mi-l explic:
Am ramas fara sare saptamana trecuta si am intarziat cu schimbul saptamanl cu cateva zile, in interior nuimic ciudat. Am zis ca daca a venit sarea sa schim nu 10 l ca deobicei ci 20 de l. Sarea coral pro . Daupa ceva timp adica seara fac niste teste de NO2 NO3.
O surpriza neplacuta: NO2 - 0,3
NO3- 10 spre 25
Teste Salifert si Jbl
Am intrat putin in panica, azi cu aceleasi teste facute la fel am urmatoarele valori:
NO2- 0.025
NO3- 5
Aveti vreo explicatie, nu am facut nimic in display doar am schimbat apa.
Va salut
Robert.
Astazi am incercat sa transform un reflector de 10 w RGB pe care-l aveam si nu mai puteam sa-l folososc in proiectul initial si dupa ceva timp am reusit sa mai pun inca 10 w albartri sa -i pun in capacul din acvariu.
Arata destul de ciudat ,dar am vazut ca ledurile ce le am sunt cam mici pentru nevoia coralilor mei. Inca nu am bani de un capac nou dar prima incvestitie va fi un capac cu leduri facut de mine dar trebuie sa mai astept putin.

Lumina afesteaza culorile coralilor, ca-i vad destul de stersi, daca maresc lumina am sanse sa -i vad cu verdele ala intens ???
Va salut.
Nu ,nu aceea , ci ce-a din ultima poza
Continuare.
Va salut, azi am mai facut ceva poze in care puteti vedea vietuitoarele din disply.
La sun coral am reusit sa salvezi o parte din el si-i merge bine are o culoare curata si sanatoasa, am preferat sa ramana mai mic dar sanatos.
Pe ici pe colo am mai impartit unii polipi, am pus in mai multe locuri si acum astept sa se dezvolte.
Ce nu-mi place e ca parca si-au pierdut din acel verde crud ,sincer inca nu gasesc cauza ,vad ca se dezvolta in marime dar inca nu-mi plac culorile lor. Aici poate cei care au o mai mare experienta in marine o sa -mi dea o idee ce sa fac .
Am o poze unde este o ciupercuta, sincer nu o gasesc pe net, adica nu stiu cum o cheama si nu stiu nimic despre ea. Asa ca am incercat mai multe locuri unde sa o pun si vad ca pe substrat parca-i merge mai bine ,azi vad ca e cam inchisa.
Va salut
vei putea sa-l dezvolti ,arata destul de sec, dar usor usor cu niste pesti frumosi si niste nierte poti sa-l amenajez oarecum. Cred ca ar trebuie in spate o folie aslbasdtra sau neagra ,ar arata mai bine . Mul;ta bafta
Apropo si pestilor le trebuie niste curenti de apa ,deci nu ar strica o pompa de valuri, sunt unele foarte ieftine 30-40 lei.
Robert
va salut, o nou intrebare de incepator/// am primit niste nisip din grecia ,crede-ti ca-l pot folosi in sump cu ceva piatra vie ,sau pot sa-l arunc? A ma ifolosit cineva asa ceva ?
Va salut
Robert
robygym wrote:Va salut,
Stiu ca intrebarea mea poate va supara pe unii dintre cititori ,dar tocmai ca ce am gasit pe net e destul de contradictoriu in informatie eu zic ca e mai bine sa va intreb pe voi cei care stiti cum si cat trebuie sa dai de mancare pestilor si coralilor.
Asa ca in pozele de mai sus ati cam vazut ce am display , asa ca ce parere aveti de cate ori trebuie hraniti cei din interior, ma reger si la pesti si la corali?
Hrana la care vad ca se cam dau peste cap cand le dau e inima de vita cu spirulina, pesti marini si banane, morcovi etc..unii zic ca nu e bine sa-i hranesc cu inima de vita ,alttii zic ca e bine, le mai dau artemia congelata si le-am facut un mix de fructe de mare ,dar sincer nu se omoara sa-l mance.
Din experienta voastra ce credeti ca e ok?
Sa aveti o zi buna
Robert
Va salut,
Stiu ca intrebarea mea poate va supara pe unii dintre cititori ,dar tocmai ca ce am gasit pe net e destul de contradictoriu in informatie eu zic ca e mai bine sa va intreb pe voi cei care stiti cum si cat trebuie sa dai de mancare pestilor si coralilor.
Asa ca in pozele de mai sus ati cam vazut ce am display , asa ca ce parere aveti de cate ori trebuie hraniti cei din interior, ma reger si la pesti si la corali?
Hrana la care vad ca se cam dau peste cap cand le dau e inima de vita cu spirulina, pesti marini si banane, morcovi etc..unii zic ca nu e bine sa-i hranesc cu inima de vita ,alttii zic ca e bine, le mai dau artemia congelata si le-am facut un mix de fructe de mare ,dar sincer nu se omoara sa-l mance.
Din experienta voastra ce credeti ca e ok?
Sa aveti o zi buna
Robert
da ,am capac si stiu ca-s saltareti acesti firefish, dar fac toti banii, au un comportament superb.
Tangul asta si era ideea sa fie seful in display
Apropo de Skimer inca voi merge cu cel vechi
, dar dupa o noua iuluminare va fi urmatoarea investitie.
Va salut
Robert
Cam asa arata de 2 zile vietuitoarele mele, sunt veselie mancacioase si dau viata micului acvariu.
Va salut
Rovert

http://youtu.be/3ULGvGet4No

nu urca apa de 25 grade, am doua ventilatoare deasupra pe capac, si la pesti am terminat, poate pe viitor un mancator de aptasia dar atat , ca nu vrewau sa fie incarcat.
De ieri am ceva locuitori noi in display, foarte activi si au inveselit atmosfera in interior. Observ ca si suncoralul incepe sa aiba viata precum si bucatile de coral ce le-am "salvat" incep sa miste. Sper sa nu fie doar o alarma falsa ci sa inceapa sa le mearga.
Va salut,
Robert
cam asa arata azi reful cu niste mici modificari la unele vietuitoare. am salvat ce se putea salva din Goniopora, incepe sa se miste.
viermele asta trebuie eutansiat sau trebuie sa-l las acolo, e cam mare!!!

Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Go to: