Message |
|
|
 |
|
Este bine.
Pe viitor: https://www.nevertebrate.ro/pompa-submersa-emersa-eheim-universal-300-lph-1046-18626
Se baga in dulap si merge pe furun de 12/16.  (banuiesc ca are si teava de aluminiu, racordurile de 12/16mm)
|
 |
|
Poti sa scoti pompa de la UV. (ce a fost de babardit, a fost facut)
Mai bagi pompa cateva zile peste o luna. (doar preventiv)
Cu cacutul?
|
 |
|
Alea negre, au crapat pe rand...
Bembele: mai sunt trei.
Mai aduc fro' cateva...

|
 |
|
dan.pavelescu wrote:imi amintesc de soacra-mea.
Sa ii fie substratul usor.
|
 |
|
Bine ai venit pe forum.
Despre, substrat si decor: nu am nimic de scris. (bazinele mele, arata ca niste organizari de santier)
Referitor la Eheim Experience 150, vine doar cu un burete albastru de 15ppi care ocupa jumatate din volumul cosului de jos si un pad fin care se aseaza deasupra materialului filtrant, din cosul de sus. (pentru a preveni materialul filtrant sa fie tras in palele pompei)
Astfel ca: aveti nevoie de 1,5L de material 'filtrant'.
In cazul in care vanzatorul 'da' cu filtrul si materialul filtrant: intrebati ce va da. (de la Eheim, filtrul vine fara material filtrant)
|
 |
|
Functioneaza si varianta cu nisip si 'mia' de Melanoides. (astia chiar papa cacut, mai mult decat un politician)
In cazul meu, nu aspir substratul. (dar: ca sa mentin apa curata, folosesc prefiltre cu burete si spal buretii la saptamana)
(probabil am si un fetish cu prefiltrele... am in toate bazinele)
|
 |
|
Misto perversiune acolo.
Ce spatiu are garsoniera?
|
 |
|
Dar ceva Sansibar, nu va incanta la ochi? (au la HB si sunt usoare  )
Eu am doar din alea la cotet. si fo' doua lemne.
Ajuta puii sa se ascunda in gauri si arata misto dupa ce se umplu de alge. (cresc si duritatea apei)
|
 |
|
Tati/adminu' ...
Nu inventez si nu pun in carca' detinatorului de bazin, ca are: biofilm. (asta, apare/vad in poze si se traduce in perceptia mea)
Bine ca: este confirmat la 'fata locului' ca nu este biofilm. (zii lu' @Ariath: multam suplimentar pentru confirmare, din partea mea)
OnTopic: da! sunt mai colorati puii de baboi.
Deja' arata ca un bazin cu ciclide.
|
 |
|
Foarte buna treaba cu alegerea de oscari.
Merge si cu sump. (avantajul sumpului nu se discuta, comparativ cu canistra)
Daca ar fi sa am eu sistemul "dea' gata" cu sump: Ar mai fi o buba de rezolvat...
O canistra mica, umpluta cu bureti de 10ppm pentru filtrare mecanica. (basca' directionare cu o pompa ori chiar cu returul de la sump, ori: Aquaball 180 Eheim.)
Daca vrei animale mari, direct: donez perechea de Red si unul Tiger. (am neste' Heros Efasciatus la crescut si vreau sa ii bag in vara asta in galeata)
LEdit: personal: as lua un lot de pui. (crescutul, este o aventura a observatiei si constatarii)
|
 |
|
Atunci: de ce aici nu se aglomereaza bulbucile?
https://www.youtube.com/watch?v=I4fyJm3R0j0&ab_channel=BratuEduard
Pompa de aer: 350L/h la full
|
 |
|
Da!
Dar tot ai pus-o de un biofilm...
Ghici ce bacterii sunt fotofobe? (dezvolta film la suprafata apei, in incercarea de a estompa lumina)
|
 |
|
Pe scurt' : ala este galeata? (5 ani)?
Atat' intreb'.
|
 |
|
scarabeul1984 wrote:
Sa sti ca si pe mine ma bate gandul sa scot piatra mare si sa pun un lemn ceva acolo.
Inca nu am lemnul potrivit.
La cat volum din bazin ocupa piatra aia, este recomandat sa o scoti.
Personal, as' scoate ambele pietre. (merge ceva mai poros acolo: Dragonstone)
Pacat ca arata asa bine acum, cu alge verzi pe bolovan.
|
 |
|
Flash wrote:La multi ani!
mai ramas putina mancare putrezita, afecteaza? ....dispare de la sine?, sau trebuie sa aspir toata aceasta mancare putrezita?
Dispare de la sine! (dar adauga NO2 in bazin)
Aspira cat poti/se poate din mancarea ramasa' nemancata.
|
 |
|
@ alinutz80, traduc eu:
Adminu' , a bagat UV-u asta in garaj: https://www.nevertebrate.ro/sterilizator-uv-eheim-reeflexuv-800-15206
Un' Uv cu o lampa de 11W...
La UV-u' asta: se baga o pompa CompactON in bazin si pa' un futrun, rulezi apa prin teava de aluminiu' ca si IN.
La iesire: mai 'are' un furtun, care aduce apa sterilizata/babardita de bacterii si fungi, inapoi in galeata. (se vede in poza ca are patru furtune de 16/22)
Despre: ATO, nu scriu... nu sunt pa' sarate. (ce dracu' o mai fi si acronimu' ala  )
Cred ca ceva gen' : Ba* si *ut, ca Masina de cusut' ! (dalea' vechi de autogara)
_______________________________-
(citat) Sa fim' tari in tenis... Sa dea buna maicuta tatoasa'.
|
 |
|
A scapat de albeata' (din apa) si acum problema: ca unde este cacutu?...
Mancare au primit? in ultimele' 10 zile?
Mai aduc doua sute da' grame da melci, si dispar si pestii. (la cat pot halii' melcii de substrat).
OffTopic: Am scris undeva ca: am melci, nu aspir. (si nu umblu' cu pestisori in bazin)
Offtopic 2: A uitat adminu' UV-u' acasa...   (mai bine' nu UV trebuia acolo)
|
 |
|
Bagamiash' in acvariu: mai multi pesti.
Daca as' avea si filtrare destula'.
|
 |
|
Vine' azi, un doritor de pesti. (la cabinet) ora: 16:10~
Intreaba omu' daca: vand pesti. Ii zic ca nu vand... dau' gratis daca are unde sa ii tina.
Il' iau la intreogat' pa' om': nu avea acvariu... da, zice el: cumpar un' acvariu daca imi dai pesti. (shau' a zis ca aduce imediat un borcan mare de muraturi ca sa ia pestii, pana can' face rost de acvariu)
Nu as fi scos pesti din acvariu: nici daca masa', erea nepoata lu' Lepa Brena. (pentru cunoscatori)
In traducere: orice minut trecut/fu*ut degeaba: reprezinta un minut minus din viata mea. (durata vietii: fiind finita ori aleatorie)
Aleg' eu! cum f*t minutele din viata mea. (nu mai am 20 de ani, ca sa le permit altora' sa imi organizeze minutele)
|
 |
|