[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adelinaana
Forum Index » Profile for adelinaana » Messages posted by adelinaana
MariusBistriteanul wrote:Nici eu nu sunt expert, dar cred ca ai omis cativa pasi.

Detalii acvariu:
1. Ai nevoie de un acvariu separat, fara substrat/pietris pentru a limita pierderile de icre.
2. Apa sa fie evident cat mai curata. E nevoie si de un incalzitor pentru a avea o temperatura care sa favorizeze dezvoltarea viitorilor betani, adica undeva in jur de 29-30 grade celsius.
3. Nivelul apei sa nu fie mai mare de 10-15 cm pentru a nu il obosi prea tare pe viitorul tatic..................................
Bafta.

Multumesc! Sa fie! Duminica demarez operatiunea. Femela e la prietenul meu, mi-o va aduce cu tot cu bol si mai am eu un acvariu de 20 l. Sper sa iasa bine! Va tin la curent!
MariusBistriteanul wrote:
adelinaana wrote:aaaa...ma gandeam sa iau niste neoni sa-i pun in acvariu cu Mihai. pe unele site-uri am citit ca nu e nici o prob., pe alte am citit ca ar putea aparea probleme. voi ce parere aveti?

Eu iti recomand cu caldura sa renunti la asemenea idei pe viitor. Betta si neonii=o ceata de samurai beti improtriva a niste pusti de gradinita.

Legat de imperechere, poate avea oricand atata timp cat ambii parteneri sunt de acord. Daca face cuib de spuma inseamna ca e disponibil, dar nu iti recomand sa ii imperechezi daca nu le oferi conditii. Intai zic sa te documentezi sa vezi cam ce le-ar trebui si apoi sa treci la treaba daca chiar vrei puisori.

din cate am citit am inteles despre imperechere ca: pregatesc acvariul, in care apa trebuie sa fie foarte curata, trebuie sa am plante de suprafata, apa sa aiba o temp cam de 30 grade constant, mai intai il bag pe el in acvariu iar at cand incepe sa faca spuma o bag si pe ea, din momentul acela incepe imperecherea, o scot pe ea si ramane doar masculul cu pestisorii pana invata sa se descurge singuri ulterior il scot si pe el... (bineinteles ii hranesc inainte si trebuie sa am grija ca nu cumva sa manance si el puisorii...) am inteles bine? crezi ca ma pot apuca de treaba?
aaaa...ma gandeam sa iau niste neoni sa-i pun in acvariu cu Mihai. pe unele site-uri am citit ca nu e nici o prob., pe alte am citit ca ar putea aparea probleme. voi ce parere aveti?
MariusBistriteanul wrote:Vezi sa nu fie bolnav. Daca i se macina aripioarele s-ar putea sa fie infectat cu vreo boala. In Engleza ii zice tail rot sau fin rot. Se poate trata. Daca sti engleza citeste mai multe aici: http://www.bettatalk.com/betta_diseases.htm

Daca zici ca il ai de o jumatate de an nu stiu cat de batran poate fi. Poate l-ai luat deja batran. De cand l-ai luat a mai crescut? S-a dezvoltat, s-au a ramas la fel? Multi iau betta adulti doar pentru ca arata bine si nu ajung sa se bucure de ai. Eu ii iau "adolescenti" si am ocazia sa ii vad cum se dezvolta.

Oricum, daca le oferi conditii optime pot trai si mai mult de 3-4 ani. Perioada optima de imperechere si de activitate e cam pana la 2 ani, desigur sunt si exceptii dar cam pana la varsta asta sunt mai activi. Apoi devin si ei niste batranei draguti si lenesi.

Am intrat pe acel site si am gasit si o solutie pentru problema lui Mihai. Eu ii schimbam apa o data pe sapt., am sa incep sa-i schimb apa o data la 3 zile iar daca nu da semne de ameliorare am sa incerc sa fac rost de medicamentele recomandate in articolul respectiv. Merci
booghibooghi wrote:In primul rand ce temperatura ai la el?Din poze nu prea arata rau,de o Mihaela nu a avut si el parte ai observat daca ti-a facut spuma la suprafata apei??
Acesta e crown-tail-ul meu Bitzi care mai are si harem adica 3 fetite,o virgina si 2 doamne momentan nu le-am pozat nu erau rujate

Ce dragut e Bitzi, i se potriveste numele!!!! La Mihai am in permanenta intre 23-26 de grade si da, am observat ca face spuma deasupra apei dar asta inseamna ca vrea fetita? si imperecherea se face exclusiv vara sau oricand?
A cresut in acest timp, era mai suplu si parca mai tinerel cand l-am luat Intru acum pe link-ul recomandat de tine sa vad care-i treaba si ce pot face in situatia asta.
el este Mihai
el este Mihai
alexacv wrote:
adelinaana wrote:Deci s-ar putea sa fie batranetea??? Cum iti dai seama ca un beta a ajuns la maturitate? Cand l-am cumparat am intrebat cam cat are si nu a stiut domnisoara sa-mi raspunda, a zis ca asa ceva nu se poate aproxima, ca e chestiune de "noroc"...

Tot ce se poate, ai putea sa uploadezi o fotografie si posesorii inraiti de Betta ar putea sa te ajute cu niste sfaturi

Buna idee! Nu stiu in ce masura voi si reusii dar am sa incerc...merg chiar acum sa-i fac o poza, daca-mi iese cum trebuie o voi pune in cateva minute aici
alexacv wrote:Din pacate pestii Betta au durata de viata de doar 1,5 - 2 ani.
Daca tu il ai de 1,5 ani, probabil avea si cateva luni cand l-ai luat, se pare ca e spre sfarsitul vietii lui fericite la tine in acvariu

L.E. Scuze acum am citit ca il ai de doar jumtate de an si nu de 1,5 ani.

Deci s-ar putea sa fie batranetea??? Cum iti dai seama ca un beta a ajuns la maturitate? Cand l-am cumparat am intrebat cam cat are si nu a stiut domnisoara sa-mi raspunda, a zis ca asa ceva nu se poate aproxima, ca e chestiune de "noroc"...
Buna! De vreo jumatate de an am si eu un beta pe nume Mihai, e foarte activ, foarte frumos (albastru cu rosu), mancacios... plin de personalitate! De vreo doua sapt. am obsevat ca i s-au rarit inotatoarele, culorile lui parca nu mai sunt la fel de vii si nu stiu ce se intampla. Este primul meu peste si nu ma pricep deloc . Nu stiu ce sa-i fac, este la fel de activ dar totusi mi-e teama sa nu ma trezesc intr-o zi ca e mort !!! Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi???

Forum Index » Profile for adelinaana » Messages posted by adelinaana
Go to: