| Message |
|
|
|
Va salut ,
Am o intrebare pentru cei care sunt cunoscatori in ale marinelor, am prin substrat destui de multi viermi rosii care au niste tentacule in afara substratului , sunt ok sa fie acolo sau trebuie sa fie mai putini, am destui de multi ,sa zic la fiscare 10 cm cate unul ,si-si intind tentaculele si-n stanga si-n drapata.
Va salut Robert
|
 |
|
|
Va salut ,
Mi-a venit pachetul cu biopelleti, vad ca sunt diferiti de ce am vazut eu pe ent.
http://www.amazon.com/BioSphere-Bio-Pellets-1000ml-Bag/dp/B005FMT7S4
Stiti ceva despre ei ,sunt ok de folosit in sumpul meu
Inca o intrebare are cumva cineva leduri albastre de 3 w de vanzare, ca-mi mai trebuiesc 10 buc.
Va salut Robert
|
 |
|
|
|
Arata fain ,ce raport ti-ai pus la lumina pana la urma?
|
 |
|
|
|
Ai grija la anemona aia rosie,Actinia, ca manca tot ce prinde, la mine sta in sump acum ,ca mi-a papat un ac de mare ,si nu vreu sa vad si un firefish un interiorul ei. Deci ai grija cu ea
|
 |
|
|
|
Te salut ,
Pana azi am crezut ca eu sint cel mai neinformat Reef-er din acest forum. Dar mai vad pe unul care e ca mine. Mi-am facut mustrari de costiinta ca nu am citit indeajuns ,dar vad ca mai sunt ca mine. O sa fii surprins de raspunsurile pe care le primesti, unii baieti sunt de nota 10 , altii deabea asteapta sa -ti dai in nas. Asa ca asculta de la toata lumea si tu incearca , ca doar e pe banii tai. Multa bafta
|
 |
|
|
|
Frumoas arata proiectul, suntem curiosi cum evoluiaza. Spor la munca si mult succes
|
 |
|
|
|
Ma sinucid daca ajung la aceasta concluzi, si ca sa fac misto pe banii mei o sa pun maine o mana de namol
|
 |
|
|
|
Va salut ,nu mai inteleg ce are acest acvariu, ma doare inima cind vad ca se dezintegreaza cate ceva din el si nu inteleg de ce. Copacelul meu parca e mancat de ciuma ,mai sunt citeva varfuri ,am incercat sa le replantez ,dar nu merge nici asa ,se dezintegreaza la propriu, parca mucegaieste si se dezintegreaza. Nici nu mia stiu ce sa testez la apa ,azi mi-am comandat si niste biopelet, dar nitratii sunt in limite normale ,adica 2-5, nu e 0 dar nici 20.
Am momente cand sincer, imi vine sa-l arunc pe geam cu totul ,dar nu -mi sta in caracter sa nu termin ceva ce am inceput. Nu inteleg unde gresesc sau de ce lucrurile au involuat si nu invers ca am facut cam ce mi-a stat in putinta si in finatea dupa cele citite prin net si forumuri. Niste mangrovea as cumpara dar nu stiu deunde. Am hotarat azi sa nu mai intervin e display ,si sa -l las sa mearga de la sine ,sa vad ce merge si ce nu ,sunn coralul e singurul la care-i merge ok , xeniae sa face violet si parca-i handicapata ,pierde tentacule si ...pa, zaosii stau inchisi, cipercile si ele sunt milimetrice.Ricordeea vad ca da semne de dezvoltare.Ce teste sa mai fac ,ca pina acum ce am avut a iesit in limite sau chiar ok .
Va salut
|
 |
|
|
|
Am citit in stanga si-n dreapta despre lumina , si poate-mi pua perioada asta nu foarte fericita ptr bazinul meu pe seama luminii noi construite. Azi am comandat inca 15 leduri de 20000 k sa le schimb pe cele de 6500 si trebuie sa-mi mai iau si ceva royal blue. Intrebarea mea pter voi e sa-mi spuneti daca raportul primit de la Elevan de 3 albe la 1 royal blue -l foositi si voi. La unii vad raportul 1/1 la altii 1/2 iar la mine e 1/3.
Ce raport folositi voi, ca estetic al meu arata bine dar nu stiu daca e si calitativ ptr vietuitoare.
Va salut
|
 |
|
|
|
Va salut ,dupa problema cu salinitatea ,si cand incepuse locuitorii sa se deschida si parca dadeau semne de revigorare, azi dimineata cand m-am trezit am vazut copacelul meu culcat si parca mancat de ceva sau distrus in partea inferioara. Nitratii sunt in parametri, lumina cred ca trebuia sa se fi acomodat cu ea. Sincer cred ca e compromis, aveti vreo idee ce sa fac cu el si de la ce l-a apucat ...? Va salut
|
 |
|
|
|
O Ricordeea scuze ,nu o Goinopora, sunt novite in denumirile lor.
|
 |
|
|
|
Salut, eu am incercat de 2 ori sa lipesc o Goinopora pe o piatra noua cu superglue gel si dupa 2 zlie era iar dezlipita. Face un mucus si se dezlipeste singura. A doua oara am si prins-o cu ata de pescuit, se strange pe linga si azi iar era aiurea prin display. Aveti vre-o idee cum sa o lipesc? Va salut.
|
 |
|
|
|
Va salut ,
De ceva timp vad unul dinntre Clowni, ultimul pe care l-am luat, ca nu prea mananaca si are excrementele destul de transparente, cam ca filamentoasele de la Discusi. La acvarile dulci stiu care e antidotul dar la marine nu am idee. Mentionez ca pana nu demult crerd ca am avut temperetarura in display cam mica ,22-23 degrade precum si salinitatea 1020. de cateva zile incerc sa o ridica la 25 de grade si 1025. Sa aveti o zi buna.
|
 |
|
|
|
Va salut,
Dupa o vizita la Timisoara la un prieten am primit un cadou pentru marinul meu. E un coral caruia mi-a zis numele dar nu mi l-am notat si azi cand sa caut detalii despre el nu mi-l mai amintesc. Asa ca rog identificare si daca are nevoi speciale de intretinere?.
O alta problema ,de ceva timp zoasii mei sunt cam inchisi, la inceput am dat vina pe lumina nou pusa dar vad ca inca nu le merge bine. Azi citeam pe forum ca le place salinitatea de 1025-1026 si temperatura de 25-26 de grade. Salinitatea la mine adevarat ca e cam mica 1022-1023 si 23-24 de grade. Mi-am mai luat un salitmertru de la Aqua Medic si pe viitor o sa investesc intr-o scula buna.
Sa aveti o zi buna
|
 |
|
|
Cam asa arata de azi plantatul meu ... mai e mult de munca ,adica trebuie sa treaca ceva timp pana gazonul sa se reintinda. Mai trebuie sa pun ceva lemn cu muschi.
Sa nu dati cu pietre
|
 |
|
|
|
Va salut ,daca nu demult am postat plantatul meu pe care-l am de ceva timp fara sa umblu brutal in el ,zilele trecute mi-a venit piticul si m-am pus sa-l reamenajez. Sincer si eu si nevasta ne cam plictisisem dar trerbuia sa fac si o curatenie generala in el. Am curatat cam o saptamana ,nu am crezut ca se poata aduna atata mizerie . Si acum inca nu e curat ,dar macar pot vedea pestii. Zilele astea o sa puna si poze cum arata el acum.
Va salut Robert
|
 |
|
|
|
De astazi am un nou locuitor in acvariu, am fost nevoit sa renunt la YellowTang si l-am inlocuit cu un Forcipiger. Are un comportament interesant, si sper sa nu se dea la ce e prin interior ca am inteles ca are obiceiuri de acestea, sa cam ciuguleasca de pe pietre. Poate aveti si voi frati de ai lui si puteti sa ma ajutati ce ceva sfaturi, pentru ca ce e pe net e destul de sumar.
|
 |
|
|
um02122 wrote:Ieri mi-am facut curaj...
Zi-mi te rog ce sunt acele plante din stanga puse pe acvariu si ce rol au ? MS Robert.
by koala: Ti-am reparat eu postul, incadrasesi gresit tot pasajul cu "quote"... "Plantele" alea sunt mangrove. Halesc nutrientii din apa.
|
 |
|
|
|
Intrebare ,mai trebuie sa pun grilaj deasupra acvariului ca e sticla destul de aproape. Fire fishii sper sa nu-si ia zborul!!!
|
 |
|
|
|
Am promis ca azi termin proiectul cu tot cu sticla. Desi nu a fost foarte ieftina o simpla sticla cu 4 gauri nu am avut de ales.
Va salut Robert
Cam asa arata:
|
 |
|
|