[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bitanu
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Message


Incalzire/racire:

1. Set complet incalzire substrat compus din: controller Dennerle Duomat Evolution Deluxe (cu ambalajul original) + cablu incalzitor substrat Dennerle 7,5m/75w/24v + ventuze prindere cablu Dennerle (12buc.) - 700 lei (cu taxe postale incluse).

2. Incalzitor extern Hydor 300w 16/22 (pentru acvarii 200-300 l) - pret 200 lei + taxe postale.

3. Incalzitor intern Eheim Jager 250 w (pentru acvarii 400-600 l) - 80 lei + taxe postale.

4. Cooler Dymax Vortex W-8 - 50 lei/1buc. + taxe postale. Disponibile 2 bucati.

Fertilizare CO2:

5. Dennerle pH Controller Evolution Deluxe (cu ambalajul original), cu solutii calibrare si stand calibrare incluse - 550 lei (cu taxe postale incluse), fara electrod pH inclus.

6. Set regulator presiune CO2 JBL & electrovalva 12v + furtun CO2 JBL (1,2m) + numarator bule JBL + valva unisens JBL + reactor CO2 hand made (cu doi robineti metalici rezerva) cu suport prindere perete - 450 lei (cu taxe postale incluse).

7. Electrovalva CO2 Papilon 220v - 150 lei + taxe postale.

Filtrare:

8. Filtre externe de apa (doua bucati) JBL e900 (cu sertar 1- bureti originali, sertarele 2&3 - Sera Siporax, sertal 4 - Seachem Matrix) + furtune supradmensionate Tetratec 16/22 + pipe in/out 16/22 Eheim - 320 lei/1buc. + taxe postale.

9. Skimmer JBL Topclean 2 - 50 lei + taxe postale.

10. Sterilizator UV-C JBL Serie 2 9w - 250 lei + taxe postale.

11. Filtru complet pat fluidizat 10"(hand made)+ suport perete + 150/200ml Seachem Purigen - 220 lei (cu taxe postale incluse).

Iluminare:

12. Lampa suspendata 4*54w t5 (L=122cm) upgradata complet by Bitanu (reflectoare JBL Solar Reflect 110, balasturi electronice Osram, doua alimentari individuale pe cate 2 doua tuburi, 4 neoane Gieseman folosite cca. 1 an) + sistem prindere in tavan + deflectoare culisabile pe sina fata si spate pentru oprirea luminii reziduale - 550 lei + taxe transport.

Bazin & mobilier:

13. Bazin impecabil 300 litri (120/50/50) din sticla 10mm fara zgarieturi, lipit cu Dow Corning negru si spatele cu autocolant semitransparent - 350 lei (fara taxe postale).

14. Cabinet (mobilier) executat la comanda in trei canate cu usi din pal-nuc, colat pe laterale si fata cu autocolant special exterior alb/verde, intarit cu coltare metalice, 8 picioare metalice (h-6cm) si blat din dublu pal - 350 lei (fara taxe postale).

15. Substrat AquaMedic Volcanit aprox. 45-50 litri amestecat cu inca 18 litri de substrat fertil Dennerle Deponit (folosit 1 an). Obs.: se poate scapa foarte usor prin spalare de substratul fertil, deoarece acesta din urma este unul nisipos. - 450 lei (fara taxe postale).



Oferte:

- la achizitionarea acvariului, cabinet si substrat (produsele 13,14 si 15) se ofera cadou o butelie CO2 cu robinet (incarcatura 6 litri), culoare alba cu insemnele CO2 pe verde;
- la achizitionarea setului incalzire substrat Dennerle & Dennerle pH controller (produsele 1 si 5)se ofera cadou un UPS APC model: Back-UPS ES 550;
-daca se achizitioneaza intregul pachet se face reducere de 1200 lei (din totalul de aprox. 5000 lei) si se ofera cadou destula roca vulcanica neagra si lemne (in valoare de cca. 600 lei) pentru a umple acvariul asa cum trebuie, 3 (trei) butelii CO2 (una cu robinet de 6 litri, una cu robinet de 3 litri si o a treia cu parghie de 3 litri) si UPS-ul, dar atentie, transportul cade in sarcina clientului.

ATENTIE! Toate produsele sunt SH, unele dintre ele avand garantii valabile. Produsele pot fi vizualizate pe forumurile de acvaristica din RO sau prin intermediul Google. Chei: ,,Oland-scape,, , ,,ONE,, by Bitanu sau ,,TWO,, by Bitanu.

Preturile sunt fixe.
Contact doar telefonic: 0740217673 (DigiMobil)

Cu respect, Daniel Bitanu.
Nea Fanica, n-am bre ce poze sa mai pun pentru ca bazinul este gol acum pe timpul verii. Ce sa mai, am luat vacanta, sa traiesc si eu vara din plin. Din toamna-iarna probabil am sa ma reintorc si la acvaristica.
** Primiti cu pozele? Se poate? ;)


Prosepinaca Palustris Cuba inflorita:


image

image


image

image


image

image


image

image


image

image
Am un curent circular in acvariu asigurat de cele doua e900. Tot la lumina ma gandesc si eu. Tocmai de aceea am pomenit mai sus de varinta cu inlocuitul Midday-urilor cu 965-uri. Inainte de trecerea la neonele Giesemann, nu aveam problema asta, comparativ cu neoanele JBL+865 si cu aceiasi inaltime a coloanei de apa. Metal halidele nu mai intra in discutie.
Lucian wrote:Foarte frumoase

In ce sens au dat inapoi Staurogynele? Ai 2+2 midday/aquaflora ?
Daca ai putea masura cu un PAR-metru la nivelul solului ar fi super... (Dragos nu ai drum pe malul marii ??? :lol
Eu am 6 T5 54W si nu am probleme. Cel putin pentru Staurogyne repens sunt sigur ca nu este de la fertilizanti ci de la lumina. Incearca sa tragi lampa mai in fata...
HC-ul reactioneaza si la lumina (in principal) si la fertilizanti.


In ce sens? Le cad frunzele in timp si nici nu dau alti lastari.
Intradevar, am 2+2 midday/aquaflora, reflectoare JBL pe fiecare neon, distanta lampii fata de luciul apei 8cm , durata iluminare 6,5 ore. Am avut-o coborata si la 4 cm, nici o schimbare. Apoi am revenit la 8 cm ca ma exaspera stergerea repetata a reflectoarelor de depuneri.
Asta, chiar e ciudata? Tocmai staurogyne-le nu merg, ce naiba?! Rad de mine, pana si incepatorii.
Am încercat si eu un asemenea filtru magnetic pentru a ,,scapa,, de depunerile de calcar de pe marginea de sus a apei (la un kh -18, cred ca va imaginati ce se depune) si degeaba. Se pare ca acea aliniere a moleculelor nu mumai ca tine cam un metru si ceva dupa acest ,,filtru,, ca in cazul montarii lui la o centrala sau masina de spalat, dar nu are nici efect permanent al alinierii, intr-u-cat apa plimbata de filtre prin acvariu acvariu redevine ceea ce a fost inainte de acest magnet.
Multam mult!

Desi Prosepinaca si Erectus merg destul de bine, nu am reusit sa le dau de cap Staurogyne-lor Repens si HC-ului, asta de cand am schimbat iluminatul (de la 2x150 w HQI-5, 5 ore pe zi, la Giesemann 4x54w t5-6ore pe zi) si substratul (de la Tropica+pietris quart la Dennerle+Volcanit), in conditiile in care apa are aproximativ aceeiasi parametri. Spun ca mi se pare ciudat pentru ca acesta este cel de-al doilea setup in care am tot incercat plantele astea doua si nimic, dau in regres. Ba chiar am trecut o perioada si pe ,,pipiplant,,. Mi-am zis ca nu le prieste fertilizarea Dennerle...
Ma intreb, sa inlocuiesc neonele Giesemann Midday 6000k (vechime 8 luni) cu Osram 965 (6500k)? Nu stiu, parca Osram-urile sunt mai puternice?!

***Setup-ul TWO a cam suferit in ultimul timp cateva modicari din urmatoarele motive:
-cresterea duritatii apei (in ultimele doua luni a crescut kH-ul de la 13 la doar 18-19 ;) ), ceea ce a dus la stagnarea si regresul unor plante;
-lipsa fertilizarii complete (E15, A1 sau S7, PG7 si V30) de la Dennerle pentru ca V30-ul lipseste momentan de pe piata noastra;
-din cauza incarcaturii biologice din urma lui ONE am avut ceva probleme cu depunerile pe substrat si pe plantele pitice (Pogostemon sp. Helferi, Eleocharis Parvula ... );
-lipsa timpului liber.


Cam asa arata azi tufele plantelor de pe fundal:

image

image

image image

image

NU MA DAU BATUT! ;)
Este prea mult sau prea putin? Ai indoieli, ai?
Mi se pare mie, prizele programabile sunt cumva marca GEV Germany?
Daca da, de unde le-ai luat, ca tare-s cautate astea.
dinu wrote:Nicio problema.
Pe perete am desenat cum trebuie sa fie cei doi robineti pe inchis/deschis,caci si eu am doua femei in casa(sotia si a mea mama)
Apa de baut o iau de la aceste filtre.




Nici la ,,Las Fierbinti,, nu am ras cu atat pofta!

A mea (sotie) m-ar daca as face asa ceva prin casa, iar daca ar citi ce ai scris tu aici m-ar impreuna cu ,,mamita soacra,,.

PS: Sper ca stii de gluma Adrian si sa nu o iei ca pe un atac.
Ptiuu , m-am speriat cand ,,vazui, acele paharele superbe cu plante. Ce-am zis eu?! Mai nene, unde pana mea a gasit ,,asta,, asemenea frumuseti, ca mie nu mi-au vazut ochii prin pet-urile noastre asa ceva. M-am linistit cand am vazut locatia. Chiar, forumurile lor, nu sunt pravalii cum sunt multe ale noastre (acvariu.ro sare din discutie ;) )? Dar acvaristii, nu sunt ,,gradinari,, cu solarii, ca multi ai nostrii (cei de pe acvariu.ro sar din schema. Se stieee!!! ) ?

Ce pot sa zic, innafara de succes, ape limpezi si ca imi place umezitul?! Asteptam sa ii vedem evolutia.
petrutz2003 wrote:

Problema:
In momentul in care controllerul da drumu la co2, acesta vine cu presiune, iar in reactor in loc de prima bula, apar primele bule (10-12), fapt care se sesizeaza si in out-ul filtrului exern. Se produce o marire de presiune de out-ul filtrului, astfel se antreneaza depunerile de pe furtunul de out al filtrului, care ajung in acvariu


Prietene Petrut, din start ai gresit titlul, pentru ca la tine nu este o problema de dizolvare a CO2-ului. Corect?
Tu ai o problema cu dislocarea depunerilor de pe furtune. ;)

Sau ai o problema cu intelegerea functionarii si a principiilor logice de functionarea a instalatiei pe care o detii. Toate instalatiile CO2 dau la pornire mai multe bule odata , imediat dupa cuplarea electrovalvei (zic asta pentru ca astea sunt opuse celor de la gaze naturale) si nu vad o problema in asta, mai ales ca acvariul meu incearca o a treia instalatie de acest fel (controller+electrovalva: AquaMedic+JBL, DUPLA+Papilon si Dennerle+JBL). Controller-ul pH doar da si ia comanda alimentarii electrovalvei. Atat!
Acea mica supra-presiune sa-i zicem (de 5-10-15 bule, depinde de modelul regulatorului cu electrovalva), este exact gazul care se acumulat in corpul regulatorului de presiune, intre regulatorul intern propriu-zis si cuiul intern al electrovalvei.. Volumul este foarte mic, dar daca tinem cont de presiunea joasa de lucru a regulatorului (1, 8-2, 1 Bari), la deschiderea electrovalvei acesta este eliberata rapid dupa care functionarea este normala si fluenta.
Exista o posibila varianta in care sa fie aruncat mai mult gaz in situatia in care avem un furtun lung intre regulator si electrovalva cum este intalnita la perechile marca Dennerle (regulator presiune-furtun-electrovalva) sau modelul JBL cu electrovalva incorporata, dar iti garantez ca nemtii nu sunt ,,prosti,, Sa fiu iertat!

Cat despre dislocarea/desprinderea materiilor biologice dislocate (sub forma unor fugi) de pe furtune/tubulaturi, si care mai degraba s-ar numi ,,jeg,, se trateaza simplu prin curatarea/spalare furtunelor cu peria. Aceste depuneri sunt normale la un sistem de filtrare, fiind dovada clara ca iti functioneaza ciclul biologic, dar incarcarea rapida si dislocarea usoara a lor pot pune semne de intrebare. O destabilizare a filtrarii, medii filtrante nepotrivite (suprafata insuficienta a mediilor filtrante si calitatea acestora)?

Ca sa iti demonstrez ca de aceasta dislocare nu este ,,vinovata,, o functionarea anormala a instalatiei CO2, poti sa faci un test? Inchide brusc parghia (robinetul) de la evacuarea filtrului de apa, urmand ca in zece-douazeci de secunde se deschizi iar brusc (rapid) acel robinet. I-a vezi, arunca ,,fulgi,, sau nu?
Daca raspunsul este DA, atunci ......

Bun venit! Frumoasa gradina.

Chiar ma ,,bucur,, cand vad o instalatie insirata pe perete, sa o vada si nevasta-mea. Poate mai lasal de la ea si ma lasa in viitorul apropiat, sa ascund si eu prin baie o instalatie de osmoza inversa ca tare-i greu cu kh=18.

Ce scrie pe perete?
Bun venit/revenit Allin!
Dai inainte, ca dai bine! Parerea mea o stii, asa ca ... ape limpezi!
Stie Fanica, ce stie! ;)
Sa trecem la treaba! ;)

image

image

image

image

image

**********************************************************
Bine v-am regasit!
Azi am inceput startul unui nou setup, botezat simplu ,,T W O,, (cred ca asa da mult mai bine si nu trebuie sa imi mai strofoc gandurile pentru alegerea si de fiecare data a unui nou nume).
Setup-ul asta se vrea a fi urmasul unui vechiut setup (acela fiind unul nereusit, dupa parerea mea), in care vor predomina ca puncte focale: lava vulcanica neagra si ceva tufe mari/compacte de plante verzi si rosii (unele, chiar prea rosii ;) ).
Fertilizarea va fi alcatuita din: dizolvarea CO2-ului (controller Dennerle Evolution DeLuxe, sonda sticla Hanna, regulator+electrovalva JBL si un reactor extern HM de 7) si linia de produse Dennerle (atat cat mai pot sa imi permit financiar, mai ales ca iarna se cam apropie) si anume: E15, V30, PG7, S7 si DeponitMix.
Iluminarea este asigurata de 4x54 w t5 (2 buc. Giesemann Midday si 2 buc. Aquaflora) la o distanta de luciul apei de aprox. 7 cm.
Incalzirea este asigurata de incalzitorul de substrat Dennerle 24v 75w, incalzitorul etern Hydor 300w si controlate de controller-ul Dennerle Duomat Deluxe.
Filtrarea se face prin doua filtre externe JBL e900 (continut identic in ambele cu: bureti, Sera Siporax si Seachem Matrix), un filtru cu pat fluidizat HM de 10 si un sterilizator UV-C JBL 9w (folosit la nevoie).
O lista (posibil una provizorie) cu plante:
-Prosepinaca palustis;
-Pogostemon erectus;
-Pogostemon helferi;
-Neasea sp. Red;
-Ludwigia sp. Peruensis;
-Anubias nana sp. Petite;
-Tripartita japan;
-Staurogyne repens;
-Eleocharis Parvula;
-Microsorium pteropus sp. Trident.

Zilele acestea voi reveni cu poze proaspete ale numitul TWO , in limita timpului liber ;)
Va mul?umesc domnilor, pentru cuvintele frumoase si pentru incurajari.

Nu cred ca era un setup de concurs, cel putin asa am simtit eu.
Dupa mine, nu cred ca puteam sa mai fac ceva cu acest setup, pentru simplu fapt ca nu as fi putut sa scot ,,patura,, de praf depus pe tot substratul si mai ales prin gazon, d-apai sa mai pomenesc de filtre. Si ar mai fi ceva: ma cam plictisisem de acest setup.

Observatii de final (pentru ca asa e frumos, din respect pentru colegi de hobby, indiferent de forumul pe care activez.):
-plantele au avut un start ceva mai greu, asta datorita pornirii greoaie a substratului si din cauza portiilor mici de fertilizanti (pe care i-am administrat conform tabelului recomandat de Dennerle si care nu se pupa cu un acvariu care este startat cu multe plante, fiind si logic pentru ca toti producatorii de fertilizanti recomanda o doza pentru un acvariu slab-mediu plantat, pentru ca majoritatea acvaristilor nu detin acvarii ca ale lui Bitanu, de exemplu).
-nu am avut nici macar o urma de alga, dar asta se datoreaza mai mult experientei mele decat increderea in ceea ce scrie pe ambalajele fertilizantilor;
-singurele plante incerca care nu au mers in acest setup au fost: gazonul HC (culmea, eu care am detinut cel mai intins covor, acu un an si ceva), Staurogyne Repens si Neasea Pedicelata. Acum, nu stiu care e cauza, lumina Giesseman, substratul sau fertilizarea. Nu stau sa imi bat capul cu asa ceva sau cu testele de apa. Daca merg, bine. Daca nu, asta e.


Gata, ce a fost, a fost.... . Ii spun, la revedere ,, O N E ,, !

Asta e ...... bla, bla, bla!
Mul?umesc pentru vizionare!


*****Urmeaza : ,,T W O,, by Bitanu D. ;)
 
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com