Message |
|
stefanp wrote:Puii ies incolaciti cand ii fata, e normal. Dar la scurt timp ar trebui sa se "intinda" si sa inceapa sa inoate.
Daca nu fac asta, probabil sunt morti.
hshbd
Am inteles ! Pai a fatat 6 in cazu asta si 4 au murit adica nu sau deschis si 2 care au trait defatp au trecut prin gratiile de la fatatoare si mai departe stiti .... !
2 intrebari scurte mai am si eu cand aveti timp !
1. cat dureaza fatarea ca timp ?
2. cati pui pot face la o fatare ?
multumesc anticipat !
|
 |
|
Salutare !
Mi-a fatat o femela de guppy in fatatoare ( maternitate ) si cred ca sunt 5 la numar din care 1 singur care e viu si ceilalti 4 sunt stransi ( incolaciti ) ..
E din vina mea sau asa se mai intampla ?
Multumesc Anticipat .
P.S o sa postez si cateva poze ca sa inelegeti la ce ma refer
|
 |
|
narcis wrote:Oricum nu era nevoie de sare, doar in momentul in care faci un tratament. Sare nu pui la plante pentru ca le dauneaza, vor muri.
Multumesc !
Cred ca se poate inchide topicul ! Multumesc inca o data !
|
 |
|
narcis wrote:Daca nu ai plante si nu ai de gand sa bagi, poti pune si sare, dar parerea mea este ca mai bine nu. Sarea o vei folosi la nevoie pentru un tratament, daca va fi cazul. Se pune o lingura de sare grunjoasa la 10l de apa.
Eu am avut alti pesti pana acum ... Scalari cu Hemigrammus !
Si astazi ma duc sa duc Scalarii cu Hemigrammus , Scalarii sau facut marii si se chinuie in acvariul meu parerea mea ... de aceea vreau sa trec la Vivipari + ca imi plac foarte mult !
Vreau sa populez cu vivipari, am luat 10 Guppy dar am inteles ca am prea multi masculi o sa mai iau cateva femele si vreau sa iau 3 xifo si 3/6 molly, tot in acest timp vreau sa replantez acvariul !
De aceea intreb ca sa stiu sa ii fac un mediu bun de crestere ( apa , plante , categorii de pesti ) !
Multumesc pentru raspunsurile rapide !
Am inteles ! deci daca plantez ok nu mai este nevoie de Sare !
|
 |
|
adi-mures wrote:Iti vor stresa femelele: 1 mascul guppy e de ajuns la 3,4 femele
Ok multumesc !
O ultima intrebare !?
Am inteles ca e bine sa pui pentru Molly si pe Guppy nu il deranjeaza o lingura de sare !
Daca da atunci cum sa ii pun ? ( intr-o cantitate anume de apa o lingura de sare sa o amestec sau in tot acvariu ? ) nu stiu cum sa o administrez ca sa zic asa  .
|
 |
|
adi-mures wrote:Salut, alaturi de guppy mai poti tine si alti vivipari - xipho,molly,plati ..
La cele 5 femele ale tale,ai nevoie maxim de 2 masculi,scapa de restul masculilor,in cel mai scurt timp,femelele de guppy iti vor naste pui vi.
Toracatum e mare pentru acvariul tau,incearca sa il donezi.
Succes
Stiu ca fac pui vii ! Dauneaza asupra femelelor sau din cauza ca imi pot manca puii ?
|
 |
|
Salut !
Ma intereseaza sa stiu daca mai pot pune ceva alaturi de Guppy ( am 5 femele si 5 masculi ) , si ma intereseaza tot din gama de vivipari daca pot spune asa !
Acvariu de 80 L
- Guppy x10
- Ancistrus x 1
- Corydoras Aeneus x 2 ( Nu stiu cum se numesc )
- Hoplosternum Thoracatum x ( 10-13 Cm cred ca are ! sa il mai tin ?)
- Pomacea x 1
Multumesc anticipat !
|
 |
|
Mai ai unu 
|
 |
|
nu stiu daca sunt in masura sa ma bag dar am si eu molly cu scalari si nu am probleme cu ei + de asta nu am pus nici un pic de sare in apa si nu am probleme cu ei
salve
|
 |
|
poti atasa niste poze cu pestii ?
|
 |
|
snakefishmike wrote:In situatia asta , singurul sfat pe care ti-l pot da , e sa-ti schimbi prietena . Ca de acvaristica nu putem discuta la ceea ce ai acolo .
 ) ce zici nu mai bine il las in acvariul in care sta el acu ?
Nu merge ! asta e
Multumesc
Se poate inchide topicul
|
 |
|
sece4u20 wrote:acum depinde si de comportamentul individului. un amic a avut un mascul betta cu 3 femele si restu xifo, guppy, molly si nu mai stiu ce, si nu a avut nici o problema cu ''luptatorul'', doar ca mai ciupea cozile la guppy, acum depinde si de el. insa la cati pesti ai e cam aglomeratie pe acolo.
de preferat ar fi sa ii iei prietenei tale un acvariu de 20-30 litri si sa ii mai iei 3-4 femele de betta si ai rezolvat treaba.
mai precis de aici inteleg ca doar masculul de betta e agresiv si femelele nu se bat ?
eu stiu ca ori singur ... in cel mai rau caz pereche ... si atunci poate masculul sa isi omoara femela !
|
 |
|
Bun mai precis si-a luat prietena mea un Betta si ce credeti il baga la mine in acvariu cica sa stea si el cu prieteni ( amuzant ce pot sa zic )
Acum curiozitatea mea este pot sa il las acolo ?
Acvariul meu :
Juwel 60 litri
in care se afla :
- 2 scalari
- 2 carasi
- 1 gourami albastru ( ma gandesc sa mai iau unu voi ce ziceti ? sau il duc si pe el ? )
- 1 Barbus ( pleaca zilele astea )
- 1 Zebra ( pleaca zilele astea )
- 2 Guppy
- 2 Xifo ( berlinezi )
Poza cu acvariul si pun si mai tarziu poza cu betanul !
Si inca o intrebare daca raspunsul vostru este afirmativ si il pot lasa si pe el in acvariul mare cum il hranesc ? ca rad astia tot imediat si nu stiu daca mai apuca el !
Multumesc !
Cu respect, Andrei
|
 |
|
Intrebare ?
Ce peste este cel din poza ?
Multumesc,
|
 |
|
Acum pesti sunt bine toti care au ramas bine fericiti! doar unul singur cred ca a contactat boala doar poate sa ma induca in eraore ca e pestrit !
Este vorba de un moly pestrit daca reusesc sal trag in poza o sa il pun si pe el sa vedeti daca este asa sau nu ! Pare nefericit si parca are niste pete albe si asta aparuse si la ceilalti pesti care au murit  .
Ei deci niste poze cum am promis ca sa vedeti acvariu acum.
Multumesc,
|
 |
|
Redknee wrote:Scoate toate scoicile.
Nu e normal sa se opreasca filtrul, esti sigur ca se opreste? Sau doare elimina aer ramas in el? Poate stecheru` nu face bine contact in priza, verifica.
Ai inlaturat pestii inseamna ce? Aruncat? Mutat? Dat cadou?
Redu numarul pestilor, degeaba faci eforturi daca tot conserva e.
Bravo pentru inceputul promitator!
Pai iti dau un exemplu de functionare al filtrului de apa... sa zicem ca din 5 minute functioneaza 4 minute si un minut sta dupa cam asta e functionarea lui ! In priza sta bine nu vad sa fie probleme din cauza prizei !
Am inlaturat pestii inseamna ca din cei ultimi 2 bolnavi care mai erau unu murise  si celalalt l-am lasat sa-si termine viata ca nu o mai ducea mai mult ca sigur intrun recipient separat ( dar astazi sa stins din viata si el ).
Si ce sa mai reduc numarul pestilor, nu mai cumpar nici un peste momentan sa invat sa imi tin acvariul limpede si imi schimb dupa pestii scot si adaug altceva, mai am 17 pesti din vreo 30.
Am ramas cu :
3 moli
2 xifo berlinezi
2 ventuze
2 gupy
2 scalari
1 xifo rosu
1 caras
1 caras voalat
1 zebra
1 barbus
1 sanitar
O sa pun poze mai tarziu cand ajung acasa ca dimineata nu am avut timp ca sa vedeti redecorarea acvariului si claritatea apei !
Multumesc, O zi cat mai placuta !
|
 |
|
Vroiam sa va anunt procedeele care le-am facut si sa vedeti progresul care il fac.
- Astazi am pus de dimineata apa in galeata si am bagat un furtun de la pompa de aer in ea ca sa se aeriseasca si sa elimine din clor.
- Am scos scoicile mari, plantele artificiale, pietrele colorate
- Am inlaturat pestii bolnavi.
- Am pus 3 plante naturale am lasat 2-3-4 scoici mici mici ( sa imi spuneti daca trebuie sa le scot si pe acelea)
- Am schimbat 30 % din apa.
Intrebare : Am observat la filtru de apa ca sunt momente care se opreste si incepe din nou sa filtreze ! este normal sau am probleme cu el ?
Multumesc !
|
 |
|
E clar ca am o boala in acvariu...
Gris cred ca se numeste coada carasului e mancata si cu ceva alb prin margini nu mai e vioi nu mai mananca...
Xifo e in aelasi stadiu coada mancata nu mai poate inota bine..
Maine cumpar sa iisepar ii bag in carantina cei care mai sunt sanatosi si curat acvariu si am sal fac cum scrie la carte ( sper sa reusesc )..
Multumesc pt intelegere revin cu poze la noul acvariu si mai multe detalii maine...
|
 |
|
Poze acvariu
|
 |
|
narcis.b wrote:Scalarii si carasii nu au ce cauta acolo!Nu stiu ce anume numesti tu "ventuze",ca daca sunt Plecostomus,si astia cresc ingrijorator de mari.Cred mai degraba ca pestii tai mor si sunt serviti postmortem de restul.Acvariul tau nu e pregatit inca sa primeasca pesti,cum ti-au spus colegii citeste despre compatibilitati pesti,volum necesr,ciclul azotului,si mai vorbim altfel vei deveni clientul fidel al petshopistului si treaba tot nu se va rezolva
De unde sa stiu eu Narcis, am gresit acum ce vrei sa fac sa arunc pestii si sa o iau de la capat ?
Da ventuze sunt Plecostomus asa scria la petshop Ventuze .
Vreau o solutie ce credeti ca as putea face ? ca sa le pot crea intr-un timp foarte scurt necesitatile lor !
Scalari si carasii sunt mici nu sunt mari am sa pun poze cu acvariu in 30-40 min !
|
 |
|