[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex08
Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
high resolution
image
high resolution
image

image
Stefan, ramasesem dator cu niste explicatii.

image

Jurnal de bord 30.05.2014 :

Bun, a trecut concursul de la rusi, am aflat si rezultatul (locul 12, din pacate nu am intrat in primii 10). Poza de mai sus este cea cu care am intrat in concurs. Ce s-a intamplat de fapt si ce m-a tras in jos?
In incercarea mea de a crea efectul de apus se pare ca am intunecat poza mai mult decat trebuia. Astfel a rezultat o imagine confuza in ochii juratilor, neputand sa pun in valoare sanatatea plantelor si lasand impresia unui setup ce ascunde ceva. Din pacate, nu am avut optiunea de a posta si cateva poze cu detalii (cum se poarta pe la alte concursuri) pentru a arata plantele indeaproape. Asta e, astea au fost regulile.
O alta problema cu care m-a confruntat si pentru care trebuie sa iau masuri pe viitor este forma crengilor, crengi nemaintalnite in astfel de concursuri (prea drepte, prea simple) si care au "sarit" in ochi, atragandu-mi inca un minus.
Cum am vazut ca se apropie cu pasi repezi inscrierile la IAPLC (31.05. fiind ultima zi) am zis sa-mi incerc norocul si acolo. Cu ocazia asta o sa mai aflu si alte pareri, fie ele negative sau pozitive.

Poza pentru IAPLC 2014 :
image
high resolution

Dupa cum se vede, am mai umblat la capitolul iluminare si peisajul nu mai apare asa intunecat.

Le urez si cu aceasta ocazie tuturor participantilor la IAPLC mult succes si sa participam in numar cat mai mare!
Bine v-am regasit!

Lucian, nu am uitat de bibliografie, maine o sa fac lista si o sa ti-o trimit pe PM, scuze de intarziere.
Alex, iti multumesc pentru posterul trimis, atasez cum am promis si o poza cu el :

image

Am inceput sa lucrez la : Indrumar creveti - Capitolul 2 - Caridina cf. cantonensis si Caridina multidentata , inca o prezentare ce se vrea la fel de informativa.
O sa va tin la curent.
Multam, Stefan.

image
high resolution

Mai am mult de lucrat, cel putin pentru concursuri. Oricum nu cred ca o sa reusesc sa fac mare lucru cu aparatul asta.
Myriophyllum mattogrossense si Cabomba piauhyensis
image
image

image
image
high resolution
Alex, nu stiu daca se poate sau este confidential, eu as fi curios de parerile juriului la toate acvariile romanesti din concurs. Sa stim ce se urmareste, la ce trebuie sa umblam pe viitor sa captam atentia.
Se vor afisa la un moment dat acolo pe pagina concursului sau...?
Un rezultat anticipat, cel putin de mine.
Felicitari Ionut si succes in continuare!
Shirakura in nano-uri.

Daca urmatorul setup in acesta de 200L va fi un Danish, o sa ma intorc la substratul fertil. ;)
Bine mai Stefan, nu ma lasi sa fac si eu o surpriza, sa tin secret.
Schimbat substrat, peisaje, in principiu. Pana acum, cele doua nano-uri de 20L au fost mai mult practice decat artistice si vreau sa le dau si lor o "forma".

Sa va arat ce am primit zilele trecute de la colegul georeo :

Lindernia sp. 'India'

image

image
Cum spuneam acum ceva timp, am inceput sa dozez in paralele cu PPS-Pro si K2SO4, un experiment ce mi-a adus numai surprize placute.
Plante mult mai sanatoase, fara carente, cu un ritm de crestere un pic mai accelerat si desi suna ciudat, mai greu de tuns (taiatul cu foarfeca parca devine un sport de forta ).
Ce am vazut pana acum :
-frunze mai mari si mai carnoase (Heteranthera zosterifolia, Polygonum sp. Kawagoeanum, Staurogyne repens, Alternanthera mini, Hygrophila rosanervig, Hemianthus glomeratus)
-dupa tunsoare, lastarii cresc mai repede, mult mai sanatosi ca inainte, semne ca planata se hraneste bine (Didiplis diandra, Hygrophila rosanervig, Staurogyne repens, Hemianthus glomeratus, Ludwigia rubin)
-tufele desi sunt destul de compacte si lumina nu mai ajunge la baza, nu prezinta frunze putrezite.
-la nici o specie nu am intalnit fenomenul de tulpina casanta.
In concluzie, voi doza in continuare K2SO4, tot 30 ml din solutia preparata (100 gr. la 1 litru), pentru ca sunt multumit de rezultate.
De aici incolo voi incepe sa dozez si in celalalte acvarii, sa vad cum reactioneaza la K2SO4 doar impreuna cu Easy Carbo sau chiar singur.

Stefan, nu l-am mai masurat in ultima vreme, o sa fac niste teste totusi. Ultima oara era 8.

Am multe schimbari in plan, pentru inceput la nano-urile de 20L, dar o sa le fac in timp si cat se poate de calculate.

Ai dreptate, Stefan.
Cand ajunge la suprafata parca imi pare rau sa umblu la el, dar na, n-avem incotro.

image
high resolution

Cu pasi mici, o sa-l fac eu si rosu pana la urma.

Acum ma preocupa mai mult forma tufelor, pozitionarea, mai am de umblat la el, asta e clar.
Va multumesc.

Sa va mai arat o vedere preferata :

image
19.05.2014
image
Dupa cum spune si numele, da.
La 2-2,5 cm nu sunt chiar asa mici, dar pana la urma asta e si farmecul lor. Sunt niste fiinte mici, pline de viata si foarte harnice.
image
image

Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
Go to: