Salutare tuturor,
desi sunt activ pe acest forum cam de 1 an si ma delectez cu postarile despre acvarii..si altele

, a venit vremea sa-mi fac si eu un topic cu un prim proiect, de data asta in categoria "saramurilor". Nu de alta dar il tot stresez pe Dan Pavelescu cu diferite intrebari..de parca nu ar avea si el destule cu noul proiect

.
Acvariul e de aproximativ 180l, 100x40x45 din sticla de 8 cu fund dublu si sticla din spate de 10, cu sump si un stand inalt de 100cm din pal triplu, initial fiind dublu destinat unui acvariu mai mic. Doar de cateva zile l-am dat la apa (de retea) pt a vedea daca nu curge si sa mai elimine din eventualele substante toxice din plastic/lipituri. Overflow simplu cu sifoane la suprafata apei (low profile strainer 1'' de pe amazon), tevaraia e in principal din PVC cu filet si furtune pt flexibilitate.
Hardware:
- pompa recirculare Jebao DC 1200
- wave-maker: Jebao RW4, Koralia 900 si 1600
- iluminat: 3 lampi ikea hektar (dupa modelul acvariului de pe acest forum "Discus story"), cu becuri fasung e27: led aquamedic-aquasunspot 12w 14000K; led coral compulsion 14w 18000k; si un bec fluorescent 23w 6700K (e.g. reptile - UVA low/no heat)..mai multi kelvini nu am gasit

, acest bec fiind temporar pana mai adun buget pt inca un led.
Mai am si o lampa DIY cu un ATI 39w blue ( made by Dan Barabas) dupa ce l-am convins sa-mi faca altceva decat cu led-uri

.
- un Skimmer de pe aliexpress, 730l/h, zic ei ceva "japan brand",dar e "no name", netestat inca
Ca si vietati am vreo 3 pietroaie din cunoscutul "Salty Bat" cu ceva corali moi (Candy cane), zoasi, ciuperci, gsp si o anemona, pe care-i tin intr-un acvariu juwel 80 pana termin proiectul de mai sus. Se pare ca prospera

. Nu puteam refuza oferta lui Dan.
Sump-ul va fi cu alge, iluminat cat de mult, posibil 10-2-10-2.
Alte detalii...pe masura ce mai achizionez una alta