[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Zaheyu
Forum Index » Profile for Zaheyu » Messages posted by Zaheyu
In concluzie, o sa adaug si 1l de denitrate, dau debitul la minim - probabil pe la 100l/h, si mai pun un filtru cu burete pentru nitrificare si filtrare mecanica. Si astept.
Am masurat debitul, e fix 200l/h. Cred ca ar trebui sa reactivez un filtru mai vioi pentru filtrare mecanica. Atunci as putea sa scad si mai mult debitul la asta cu matrix, si ar scapa si de multa mizerie grosiera.
Pana la urma, credeti ca am gresit cu matrix? Sa schimb cu denitrate, sau siporax, sau sa amestec/adaug?
Calin, spuneai ca in filtrul cu denitrate ai schimb de apa la picatura? Adica asa debit mic? Cred ca e de ordinul litrilor pe ora, daca nu si mai putin. Asa se regleaza la reactoarele de denitrificare.
Adevarat, din viteza am uitat sa spun ce era mai important. Acvarium are 100l si este populat cu Red Devil, nu mari, dar cam multi (13). Dupa cum va imaginati, astia mananca si evacueaza, desi incerc sa ma tin la ei cat pot cu mancarea. Matrix-ul are cam 2 luni, si l-am pus, intr-un filtru achizitionat si montat cu alta luna inainte, pentru ca am descoperit ca aveam nitratii "cat casa" - peste 100 cred. Asta in conditiile in care schimbam 50% la 2 sapt. Am oscilat mult intre matrix, denitrate si siporax, si nu mai stiu cum, am ales matrix. Am vazut pe net denitrate mai mult in reactoare. Debitul la filtru e reglat la minim, de-abia se simte jetul de ap?. Cât a fost cald a mai mers si o pomp? de aer, pentru ca stateau b?ie?ii mai mult pe sus, ?i asta clar nu a ajutat la denitrificare.
Dac? spune?i c? dureaz? mai mult pîn? sa v?d rezultatele, mai a?tept, mai ales c? aseara am scos ni?te pietre s? le controlez la microscop ?i îmi par mai colorate ca pîn? acum. Oricum, nu vreau prea mult de la ele, reducerea frecven?ei de schimb la 1 luna ar fi foarte bine. E realizabil crede?i?
A obtinut cineva reducerea nitratilor cu medii gen siporax in filtre normale, gen juwel aquaflow, sau filtre mai dedicate cu debit mic? Nu includ aici reactoare cu masurare redox si chestii d-astea pro.
Intreb asta pentru ca eu am pus 1l de seachem matrix bulk intru-un filtru canistra cu viteza foarte mica si parca nu am nici tentativa de denitrificare. Imi par chiar nepopulate pietroaiele. Spun pietroaie pentru nu pluteau decat 5-6 dintr-un litru, cititind inainte ca sunt asa de poroase ca trebuie inmuiate. O fi din cauza ca am luat "bulk"? Sau chestia cu denitrificarea e doar reclama?
Up!
Nu a mai patit nimeni asa ceva?
Alte poze.
Am niste red devil intr-un acvariu suprapopulat dar totusi ingrijit. Au niste pete rosii ca o eczema de la om. Stie cineva despre ce boala e vorba?

Forum Index » Profile for Zaheyu » Messages posted by Zaheyu
Go to: