[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: v sinziana
Forum Index » Profile for v sinziana » Messages posted by v sinziana
Buna,acum o saptamana si ceva am primit de la niste prietenii un bol cu un peste beta mascul,nici pui pui dar nici adult inca.
La 2 zile i-am cumparat o femela caci mi se parea trist sa stea singur.La inceput lui ii era frica de ea,dar acum situatia s-a schimbat.....masculul urmareste femela beta intr-una si deasupra sunt bulele acelea pentru depunere.Cateodata stau unul langa altul,bot in bot,el se inconvoaie asa dupa ea sau ea se duce spre el,mananca impreuna....
Nu stiu ce sa fac cu ea,daca sa o mai tin in bol cu masculul sau nu.Mentionez ca in cazul in care ar depune nu am unde sa o scot si nici nu pot momentan sa le ofer altceva decat acest bol.
Asa se vor comporta mereu sau se vor linistii?
Buna ziua.
Numele meu este Sinziana si deocamdata nu am un acvariu ci am primit de ziua mea un bol cu un peste mascul beta.
Intr-un viitor sper nu f indepartat,sotul meu isi va face la birou un acvariu de 25 l si atunci il voi muta pe beta acolo.
Nu sunt o cunoscatoare in pestii de acvariu si am postat o intrebare pe forum in speranta ca voi primii sfaturi.
Multumesc frumos.
alber wrote:
v sinziana wrote:Buna.
Am si eu o intrebare de incepatoare.....De ziua mea am primit un bol cu un peste beta mascul.
La 2 zile dupa ce l-am primit am cumparat o femela beta si am pus-o cu el in bol.Intrebarea mea este de unde imi dau seama daca a acceptat-o sau nu?La inceput o alerga si apoi s-a linistit,dar azi a alergat-o toata ziua.Si sta special si o urmareste.

Intai iti voi raspunde, apoi te voi certa
Scoate femela din bol, nu o mai chinui. Intr-un final va sfasi prin a fi ucisa de mascul. Betta nu se tin doi sau mai multi, chiar daca sunt de sexe opuse. Pe viitor, incearca sa-i oferi pestelui cateva conditii minime de viata. Un acvariu mitititel, de vreo 20-25 de litri, cu un filtru mic, care sa nu produca curenti in acvariu.
Partea a doua acuma. Atunci cand te inregistrezi pe un forum, treci pe la rubrica dedicata prezentarilor. Acolo spui cateva cuvinte despre tine si acvariul tau. O alta regula spune sa nu intervii in topicul unui coleg, ci sa-ti deschizi propriul topic, unde iti vei prezenta problema si ea va fi discutata.
Numai bine.

Ok,mersi de sfat,o sa ma mut.
Buna.
Am si eu o intrebare de incepatoare.....De ziua mea am primit un bol cu un peste beta mascul.
La 2 zile dupa ce l-am primit am cumparat o femela beta si am pus-o cu el in bol.Intrebarea mea este de unde imi dau seama daca a acceptat-o sau nu?La inceput o alerga si apoi s-a linistit,dar azi a alergat-o toata ziua.Si sta special si o urmareste.

Forum Index » Profile for v sinziana » Messages posted by v sinziana
Go to: