[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zulu
Forum Index » Profile for zulu » Messages posted by zulu
Message
Am vazut schema si ms pt ea tropikana.
Ar trebui sa mentionez ca eu folosesc filtrul pt un acva-terariu cu broscute. Ce difera la mine este faptul ca nivelul apei este undeva la jumatatea inaltimi acvariului ceea ce imi face oarecum greoaie utilizarea sistemului asta mot a mot. Dar ma gandesc la o solutie... cumva facuta doar din tevi de pvc. Cam acelasi sistem. Un U in interiorl acvariului pe care ar intra apa, apoi alt U peste peretele acvariului, iar in afara acvariului ceva mai jos ca primul U alt U care ar avea conectat furtunul catre filtru iar de acolo apa este ridicata cu pompa inapoi in acvariu. Trebuie sa caut materialele si sa ma apuc de treaba sa vedem ce iese.
Momentan incerc sa fac si un fel de filtru canistra si am sa va spun cum evolueaza treaba.

thanks tropikana
Stiu unde gresisem si eu in proiectarea filtrului pe care l-am facut.
Eu am un filtru de urmatoarele dimensiuni facut de mine. are 6 camere. 2 camere mari si 4 mici. m-am gandit in felul urmator. In prima camera mare imi vine apa murdara din acvariu iar la baza exista un burete unde se va depune murdaria, o parte, apoi urmeaza alte 4 camere mai mici cu diverse medii filtrante. Bio balls, inele ceramice, carbune activ, vata perlon, burete. Iar in ultimul compartiment, tot mare, de dimensiunile primului am pompa care imi duce apa inapoi in acvariu, termostatul, aerul si termometrul.
Dimensiunile daca mai tin bine minte ar fi cam asa:
camerele mari au 20 cm inaltime, 14 cm lungime si 10 cm latime. Astea sunt dimensiunile interioare adica volumul efectiv al camerei. celelalte sunt variabile pt ca este un filtru gen labirint. dar ca latime camerele mici au 6 cm.

Unde am gresit si cum cred ca pot rezolva problema.
Daca cade curentul apa se intoarce in filtru nu numai prin pompa dar si prin tubul de tur. Pe tubul de retur as putea sa pun o valva.
Dar am gasit o idee mai buna cu ajutorul colegului Tropikana. Din acvariu imi pleaca un tub de tur spre filtru, iar cand ajunge undeva in spatele acvariului ii formez un U cu curbura deasupra nivelului apei din acvariu. Acelasi sistem va fi si pt tubul de retur. Astfel apa care se va scurge inapoi in acvariu va fi atat cat este pe tub pana la nivelul apei. Sper ca nu gresec pana aici.. Mentionez ca momentan este teorie nu am testat daca functioneaza pana acum. Urmeaza zilele acestea.
Problema care se mai pune este atunci cand revine curentul. Pompa din filtru porneste baga toata apa pe care o are la dispozitie in acvariu dupa care se va arde pt ca apa nu va mai circula prin filtru daca tubul de tur s-a golit iar pt aceasta ma gandesc ca ar mai trebui o pompa in acvariu care sa pompeze apa cat sa treaca de U .... restul va face gravitatia.

Nu stiu de ce dar cred ca pe undeva am gresit cu ceva...
Daca am gresit astept sa ma corectati.
M-am uitat pe schemele voastre cu filtrul intr-un "acvariu" extern cu pereti despartitori ....gen labirint. Apa intra pe o parte prin cadere libera din acvariu presupun sau cu o pompa si ajunge in alta incapere a filtrului de unde este ridicata inapoi in bazin de o pompa. Eu vad aici cateva probleme. Filtrul ca sa poata functiona prin cadere libera a apei trebuie sa fie mai jos decat nivelul apei din acvariu. De exemplu acvariul pe un suport iar filtrul sub suport. Stiu ca e greu sa realizezi controlul apei exact, cat intra atat trebuie sa si iasa, in timp asta se va schimba din pricina incarcari mediilor filtrante. Dar o problema pe care o vad eu este urmatoarea. Apa curge din acvariu in filtru, din filtru e urcata sus... pac sa ia curentul... apa este trasa inapoi prin pompa in filtru.... aici se poate opri printr-o valva care se inchide dar ce faci la furtunul de tur... cel prin care apa oricum curgea din acvariu? Asta este problema legata de aceste filtre. Am vazut parca si un model in care era data gaura pt aspirare undeva in baza acvariului. Sa zicem ca pt prima varianta ar fi sa pui sorbu undeva la o limita in care sa nu se traga prea multa apa in filtru care sa se imprastie pe parchet, dar in cazul asta nu stiu cat de eficient ar mai fi filtrul pt ca toata mizeria va ramane intr-un loc pe fundul acvariului.
Ce solutie aveti pt aceste probleme?
 
Forum Index » Profile for zulu » Messages posted by zulu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com