[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: g4bri3l77
Forum Index » Profile for g4bri3l77 » Messages posted by g4bri3l77
Message


Vand urmatoarele specii de plante:

Higrophila Polisperma - 1 leu firul,
Egeria Densa - 1 leu firul
Hydrophila Diformis - 2 lei firul
Echinodorus cordifolius - 3 lei planta
Riccia fluitans - 2 lei potul
Pistia stratiotes - 0,2 lei plantuta
Valisneria - 1leu firul

Ciao,

As mai vrea eu cateva plante te rog:

5 fire Myriophyllum green - 5lei
Didiplis diandra - 1 leu firul, disponibile aproxmativ 20 fire - 20 lei
Limnophilla sessiliflora - 1 leu firul, disponibile aproxmativ 3 fire -3lei
Ludwigia Cuba - 2 lei firul, disponibile aproxmativ 5 fire 10 lei
Najas guadalupensis - Najas guadalupensis - 0,5 lei firul - 4buc 2lei
Ludwigia Cuba - 2 lei firul, disponibile aproxmativ 5 fire -10 lei

Mai trimite-mi o data contul prietenului tau sa fac plata totala prin banca.
Si mai vroiam sa te intreb ceva: Didiplis diandra...sta cat sta, creste si dupa o perioada se inegresc radacinile si moare. Ce nu fac bine?

Dupa calculul meu ar trebui sa fie 50 + taxe...zi-mi te rog cat trebe sa-ti virez.

Merci, Gabi
Locul de care am eu nevoie in capac este de 12 cm maxim. Asta este diametrul tevii care va fi acolo si care va contine filtrul. In plus partea frontala de sus a acvariului are un autocolant care imi va permite sa merg putin si in jos, dar suficient de mult cat sa nu se vada din exterior. Ceea ce iti spun acum este cazul cel mai rau. Am gasit teava de pvc de 8 cm doar ca nu am capace la ea. Gandeste-te ca un neon are 5 cm diametru. Intre 2 neoane de 5 cm incape si o teava de 8cm fara probleme.
Am cumparat un bazin second destul de ingust (35 cm). Deci nu cred ca se mai pune problema unui decor 3D (desi vroiam sa imi fac unul). Voi cumpara un filtru intern care sa faca fata la volumul acvariului si voi incerca sa bricolez un filtru suplimentar pe care sa-l pun pe retur si sa ascund in capacul acvariului (capac pe care planuiesc sa-l bricolez de asemenea).
Incerc sa gasesc o solutie cat mai compacta. Fara furtune pe sub masa, fara sertare si dulapuri sub acvariu, fara alte bazine atarnate pe acvariu, fara alte gadgeturi...etc incerc o varianta minimala. Incerc sa vad ce iese. Nu e nimic hotarat ferm. In cazul in care pompa de la filtrul intern este potrivita si o vad cum lucreaza, o pot folosi impreuna cu filtrul bricolat de mine. Orice sugestii sunt binevenite. Oricum deocamdata adun materiale. In momentul in care ma apuc de bricolat sper sa fac si poze. Poate asa mai dau idei altora sau primesc sugestii.

Mie imi place teribil "Tot Decembrie 2008". E super verde si haos total. Asa ceva vreau si eu.
Salve!

Ma uitam la ce filtru a facut clauss cu o teava de scurgere. Eu ma gandeam sa o pun orizontal, cat este de lung acvariul. Este externa, safe ( si daca curge, curge inapoi in acvariu, eventual nefiltrata sau mai stiu eu cum), se poate ascunde sub un capac mai generos, nu ocupa loc in acvariu, etc
Nu contest eficienta, dar am tot auzit ca pana si cele de firma curg. In acelasi timp ma gandesc sa nu fiu roman complet si sa incerc toate solutiile si pana la urma sa ajung tot la filtru extern insa cu o gramada de alte filtre pe care nu le mai folosesc si cu o caruta de bani aruncati pe ce stiu eu ce alte chestii inutile. Ma bucur ca am primit si o a doua opinie si iti multumesc.
Nu neaparat, dar ideea unui alt bazin langa bazin si a nspe mii de alte furtune si 1000 de alte instalatii pe langa nu ma prea incanta. E vorba si de spatiu.

Salve!

Am fost zilele trecute in real tm si am vazut acolo un bazin ok (100/40/40 sau aprox) dar avea un filtru intern enorm, imens( cred ca biobox ). Practic era un kitt, dar cum toate all in one nu prea sunt ok, am trecut peste. M-am uitat in respectivul magazin si am vazut cateva filtre. Unele (chinezesti sau nu) in afara de un burete nu aveau nimic. Am vazut in schimb o gramada de "rezerve". Scuzata sa-mi fie ignoranta: nu ar fi mai simplu si mai ok adaptarea unei pompe de apa la un recipient in care sa pui ce medii filtrante vrei ?
Ma tot dau pe forum si ma uit dupa filtre (interne de altfel, chiar daca vreau multe plante). Am vazut unul care mie personal mi se pare ca ar depasi o incercare de diy Filtru -----Intern Turabo 650 Aquael ( https://sklep.aquael.pl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=10713&langId=-1&parent_category_rn=10590).

Intrebari:

1. cum vi se pare modelul asta de filtru? experiente cu el
2. Ideea de filtru DIY ( pompa de apa+recipient ) era utila in cazul in care ma gandeam la confectionarea unui decor 3D. Recipientul pt mediile filtrante il poti cauta sa se adapteze perfect la decor etc
3. Dincolo de eficienta as vrea si o camuflare intr-un 3d cat mai ok. majoritatea filtrelor interne nu prea o permit.

Da maestre spui ok, dar nu ai spus ce bazin ai. Plus ca am vazut ca exista materiale de filtrare de cumparat. Le bagi in incaperile din filtru si asta e. Auzeam pe unii ca au furat perdeaua nevestei si asta e....filtru s-a chemat. Ca e improvizat ca e nu stiu cum...asa a iesit. Pana la urma si-a facut treaba
Ideea mea ar fi sa vizitez un patimas care are un filtru extern si care nu i-ar fi f greu sa isi faca timp si pt mine o juma de ora sa vad si sa-mi explice.
In primul rand vreau sa va multumesc pentru mesaje. E bine venita sugestia de specii. Probabil voi merge doar pe guppy la inceput; eventual guppy + xipho. Despre bazin nu stiu ce sa zic....cand le vad pe alea lipite cu silicon am asa o retinere si nu trebe sa mai spun de ce. Parca unul facut de vreo firma e mai ok. Sunt eu mai stresat poate dar....Filtrul de Uv am sa-l las la sfarsit sa vad daca intr-adevar e neaparat sau se impune.
Vreau ca bazinul sa fie bine plantat. Nu vreau sa ma zgarcesc la asta in nici un fel. Dincolo de aspect cred ca plantele isi au locul lor intr-un bazin.
Partea cu filtrul extern e iarasi destul de sensibila, in sensul ca n-am nici cea mai vaga idee cum functioneaza, la ce trebuie sa fiu atent sau chestii din astea. Probabil ca nu e mare lucru, dar stiti si voi cum sta treaba...pana n-ai vazut ursul esti viteaz nevoie mare . Poate ca trebuie sa-l vad pus in functiune si atunci mi se lamuresc si mie lucrurile. Partea mai nasoala e ca nu prea am cunostinte decare sa aiba acvarii sa vad ce si cum.
Faptul ca am ajuns la un reper ( JBL Cristal Profi e700 ) e deja un pas inainte.
Cat despre canistrele de care aminteati, n-am idee ce spuneti voi, mai trebuie sa studiez netul.
Ciao,
Bine v-am gasit. Nu am cumparat inca nimic. Sunt inca la faza de documentare. Ma gandeam la un bazin de 100-150l si pana capat un pic de experienta ma gandeam la ceva guppy, tetrazona, etc oricum ceva mai putin pretentios. Cat despre uv am inteles ca e destul de ok pentru calitatea apei. Nu stiu daca neaparat voi cumpara un echipament de acest gen, insa mai bine intrebi pe altii cu experienta.
Am vazut tot felul de kituri ( bazin, incalzitor, filtru etc) dar nu cred ca sunt neaparat solutia optima. Cred ca daca as cumpara echipamentele separat as putea chestii macar mai fiabile in timp daca nu mai ok. Nefiind specialist risc sa dau banii pe niste chestii care nu vor imbunatatii cu nimic mediul din acvariu.
Salutare,

Planuiesc sa imi fac un acvariu de aproximativ 100-150 de litri. Dat fiind faptul ca sunt incepator as vrea sa imi dati niste sugestii de echipamente, eventual recomandari de comercianti in Timisoara.
As mai vrea sa stiu daca sunt filtre interne cu UV incorporat. Daca nu ce ati folosit si vi s-a parut ok ca randament. Nu imi e foarte clar daca mai e necesara si oxigenare separata.
Astept orice sugestii si recomandari.
Merci mult
 
Forum Index » Profile for g4bri3l77 » Messages posted by g4bri3l77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com