[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Cozmastie wrote:Am pus niste poze cu alegele,nu ma ajuta nimeni?

De pe plici.ro cand copiezi linkul foloseste de la poza respectiva optiuni > embeded codes > BB codes ( medium sau full-linked - daca ai lasat pozele peste 1200 width, sa pui doar medium sa nu strici paginatia in topic )
Salut,

O idee foarte buna sa faci un upgrade pentru Betta-ul tau.

1. Sunt aproape sigur ca poti pune apa peste nivelul firului (pana sus) - ajuta o poza vazuta de sus in acvariu, sa ne dam seama care este circuitul apei - eu intuiesc ca este o tava in partea de sus pe unde se circula apa peste un burete si revine in acvariu. Sunt convins ca este proiectat sa stea submers complet acest filtru.

2. Un bazin nou va avea un nou proces de ciclare - iti recomand sa studiez un pic fenomenul "Ciclul azotului - in acvaristica" - la momentul acesta daca situatia impune sa transferi pestele direct in acest acvariu este indicat sa preiei din acvariul existent atat apa cat si nisip, pietre, plante, tot ce se afla acolo, fiind deja colonizate cu bacteriile benefice (bacterii care fac ciclarea).
(cel mai bun sfat este sa pui apa in acvariu si 30 de zile sa nu pui pestele, sa lasi acvariul sa-si faca ciclul complet, doar se va pune cate putina mancare cat sa creezi amoniac in acvariu pentru a intretine ciclarea - intuiesc ca nu exista aceasta posibilitate si se vrea pestele mutat cat mai repede)
(daca se face un transfer direct si cu foarte putin material din acvariul existent, sa te pregatesti sa schimbi apa odata la cateva zile, pana trece prima luna)

3. Sfaturi generale:
- decor cat mai natural (nisip natural, pietre, plante)
- cat mai putina lumina (cand nu se uita nimeni la acvariu, lumina nu este necesara, iti provoaca doar alge)
- A se evita pozitionarea acvariului in dreptul ferestrei, acesta nu trebuie expus in mod direct la lumina pentru preventia algelor.
- Schimba de apa de 20-30% saptamanal
- Apa se lasa 24h in sticla fara capac, pentru a elimina clorul, mai apoi se pune in acvariu.
- Substantele de orice fel de la pet-shop sunt contraindicate (ma refer in special la cele pentru "apa cristal" "reducere nitrati" sau mai stiu eu ce, chiar si cele pentru clor - metoda cu apa lasata 24h ore este cea mai potrivita pentru asta)
- A se cumpara de la pet-shop acel futun cu pompa manuala pentru schimbul de apa (10-15lei), te ajuta sa cureti foarte usor substratul, sa-l "aspiri".
- Nu se hraneste in exces, in cazul tau fiind un singur peste, poti sa-l urmaesti si sa-i dai exact cat mananca ( 1-2-3 pelete mici) ), mancarea nu trebuie data in exces si in mod clar daca ramane mancare pe substrat, nu este de bine.
AquaMan wrote:

Doar vreau sa fiu primul care quote-uieste noul nick

koala wrote:
Da, e o comunitate frumoasa aici

+1

Urmaresc forumul cu placere si curiozitate in fiecare zi, multi oameni agreabili si foarte multe bazine interesante, eu unul sunt mai la curent cu forumul decat sunt cu stirile )
F interesanta ideea. Trebuie urmarit acest topic.

Mult succes cu noul proiect. Sunt curios de poze la cel nou.

Spor,

Bau.

image

* ca ordin de marime, are 3cm
Salut,

Multumesc pentru sfaturi!

Am o carantina de 60L (cand nu e carantina, imi amestec apa acolo - carantina la nevoie).

Nu am fost ferit de probleme, drept dovada am un peppermint (chiar isi face treaba, momentan nu am mai vazut picior de aiptasia prin bazin) si mai nou Emerald Crab, pt niste bubble, inca nu se apuca de ele .. dar vad ca dau singure inapoi si nu apar altele, asta dupa ce am umbat un pic la apa (am schimbat mai multi L si mai frecvent + hranit mai putin).

Am un plan

Nenorocitii stau dupa o coloana de pietre, asa ca le-am pus un ghiveci acolo, acum s-au mutat in ala .. mai ii las un pic si le bag torch-ul in ghiveci ca mai apoi sa urmez pasii inapoi, mut ghiveciul unde vreau, scot torch-ul si mai apoi scot ghiveciul ))

Desigur, o sa functioneze ))))
Odata si odata ajung ele sa umple acvariul

Pana atunci mi-am luat o euphilia torch maricica, incerc sa ii pacalesc pe clovnii mei cu ea
Negociem, ai soi bun!
Vecine, ne auzim atunci - poate se splituieste vreuna
Nu as stii sa-ti spun daca este de bine sau nu, am tot citit, acest comportament poate sa insemne expulzarea zoanthelelor (de rau), dar la fel am citit ca poate insemna doar digestia...

Eu am avut o anemona roz ( aproximativ la fel, 20cm - superba ... ),eu am gresit ca am luat-o cand bazinul nu era suficient de matur si in ultimele 6 luni anemona s-a dus usor usor, acum este cat o moneda de 50 bani si nu mai scoate nici un tentacul .. ca legatura cu situatia ta, de cateva ori ( mai mult dupa ce era hranita ) a avut acest comportament, de a elimina un fel de "fum" ... la mine cred ca a expulzat zoanthele ..

In timp, din roz s-a albit si nu s-a mai extins deloc ..
Ah, ieri a mai fost o premiera, a "disparut" brusc six-line-ul ... dupa ceva cautari ( adica ma uitam prin acvariu poate apare ) ma bate gandul si ma uit in cutia de overflow ) statea cumintel acolo, sarise in cutie, ca nu am capac la ea (voi pune acum).

Il eliberez, sa vedeti energie pe el, poate chiar prea multa, proaspat "eliberat" ajunge in teritoriul clovnilor si are o rafuiala cu femela clovn .. ceea ce nu se mai intamplase pana acum, el tot timpul statea in grup cu ei, mancau impreuna, etc, fara evenimente.

Acum trece "sub control judiciar", daca se mai infoaie la clovni il dau ).
Iti zic, mananca GHA, l-am filmat cum "duce la gura" (ce am prins eu cateva secunde era niste GHA mic ) dar! ieri pluteau doua smocuri prin acvariu ( din GHA mare ), lucru care nu se intampla in mod normal.

Sper ca nu este o problema ca spun magazinul -> coral-farm / cred ca am luat ultimul exemplar, dar urmeaza sa faca import luna asta si probabil aduce.

Humbert wrote:Sa-nteleg ca ai bubble algae? :-)

Desigur ) tot apar si m-am cam saturat sa le culeg, plus ca unele apar in locuri mai greu acesibile ).

Crabul este pus de f putin timp si inca nu a ajuns sa gasesca o bubble, in schimb a nimerit pe langa GHA si s-a pus pe treaba, smocuri mici, mari, de toate, ma intreb cat poate sa manance ca nu pare sa se sature deloc =))

Ah, vreau sa mentionez, este cat o moneda de 50bani, pozele sunt cu zoom
Un update cu cei mai noi locatari ai acvariului:

Mithraculus sculptus + Euphyllia glabrescens
imageimage
image
image
Super! Jurassic Park, ce sa mai!
Ha, ce interesant este clipul, nu stiam de somnii astia. F interesant!

Succes,
@ Ionut75

Subiectul tau este unul ce trebuie discutat in detaliu, iti recomand sa faci un topic nou dedicat proiectului tau si sa fie discutat acolo.

In primul rand trebuie inteles cum vrei sa arate acvariu, ce pesti vrei sa pui, ce plante vrei sa pui, samd., detaliat spatiul disponibil ( ?x?X? ), dotari existent, etc.

Acvariul este unul de top, la fel si overflow-ul, merita gandit pana la capat, unde pui CO2, ce fel, cum il dizolvi, ce vei avea nevoie in sump sunt multe lucruri de discutat.

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: