[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Am vazut azi ca in coada a aparut ceva nou. Ca niste vinisoare mici rosii au aparut in coada. Ce boala e asta ? Stiu ca e un semn patologic. Intre timp pestele a fost mutat intr-un bazin spital de 54l cu dotarii minime. Un filtru cu burete , un incalzitor si lumina led slaba 10 w . Am inceput si un tratament cu Sera Costapur pentru ca cel mai tare ma tem pentru gill desease.
Astept in continuare sfaturi si ajutor.
Eu zic ca acvariu nu trebuie ciclat daca ai filtre ciclate. Poate nu ar fi rau sa pui si un procent din apa veche in noul acvariu. Ca sa nu fie socul chimic prea mare pentru pesti.
Multumesc de interventie , apa in acest bazin are in perioada aceasta a anului daca nu folosesc incalzitor cam 22-23°. Am pus incazitor ca sa tin apa la 25° de cand e bolnav pestele. M-am gandit ca il ajuta. Deci nu e f cald in bazin. Amoniac , nititi nu sunt , nitratii nu ajung , mai trebuie sa adaug ... , e bazin plantat. Nu e dropsy , patologia parca e putin din toate. 2 puncte ca de ich , branchie deschisa ca de gill desease .

P.S. am mai observat ceva , pata aia alba care e pe innotatoare de fapt nu e pe ea. E o bombare , un plus de substanta , care dupa cum am tot studiat pestele se afla in interiorul cozii.
aici se vede si zona umflata de pe innotatoarea de la coada , si branchia deschisa si putin sipunctul de pe cap

zona problematica de pe coada

M-am intors de la acvariu la taste . Pestele are pe coada ca o excrescenta alba mai lunguiata si usor bombata.
Sa recapitulam simptomatologia :

- 2 puncte mici albe pe cap care seamana cu grisul ( nu stiu daca are gris )
- operculul de pe branchia stanga rulat spre anterior si aspect de branchie deschisa in comparatie cu partea opusa
- pata alba fusiforma pe innotatoarea caudala si elevata de pe suprafata coditei ( afecteaza doar partea de innotatoare , nu si coada propriuzisa )

Altfel pestele pare vesel si are pofta de mancare , inca. Cred ca daca nu fac ceva nu o va mai duce mult. . Din pacate pana cand nu pot sa pun un diagnostic nici nu pot actiona corect.
Va rog opinii .
Idei ? Pareri ? Inca nu am inceput nici un tratament. Desi cele cateva puncte albe de pe cap au dosparut cu cateva zile in urma in totalitate, acum au reaparut 2 iarasi.
Merci foarte mult de ajutor. Se poate trata aceasta boala ? Sau e inceputul sfarsitului pentru pestisorul meu ?
Nu am fost sigur ca pestele are ich asa ca nu am mai facut tratamentul. Pestele s-a vindecat de la sine. Ce mi se pare ciudat acum la el este faptul ca un opercul pare mai deschis decat celalalt si putin chiar rotat spre anterior. Ca si cum ar vrea sa se dea peste cap din spate spre fata. Scuze nu stiu daca m-am facut prea bine inteles. Ati mai pomenit asa ceva. Este ceva boala sau e doar o asimetrie congenitala pe care eu nu am observat-o intr-un an decand am pestele ?

P.S. crevetii sunt sacura yellow
Silviu Man wrote:
MihaiF wrote:desi mai spusesem in topicul de prezentare si despre alti locuitori, in prezent traieste in bazin doar carasul si 2 creveti.

Mie mi se pare uimitor faptul ca crevetii supravietuiesc ... impreuna cu un caras!

De ce ti se pare uimitor ? Carasul meu este foarte blanduc. Multe plante s-au topit si nu sunt multumit de cum merge setupul , dar sa stii ca gazonul merge destul de bine. Am sa pun poze la sectiune cand voi fi multumit de bazin. Ce ma ingrijoreaza acum este pestisorul .
La cat ma opresc cu temperatura ? 27° ajung ?
Apollo wrote: Salut!
Pestele are fecale albe filamentoase?
Sunt gauri sau puncte?

L.E: Pote fi ich daca sunt pete. (Scapa usor)

Sunt doar niste pete mici albe. Nu exista minus de substanta. Ai vreo idee ? Ce se poate face ?
desi mai spusesem in topicul de prezentare si despre alti locuitori, in prezent traieste in bazin doar carasul si 2 creveti.
mai incerc sa pun o poza , sper ca mai reusita decat primele 2

Dragi colegi, caraselul meu cel drag are ceva probleme cred ...
De vreo 3 zile I-au aparut pe cap 2 puncte albe mici ( de dimensiunea unei gamalii de ac ). apoi de ieri a mai aparut un punct. Acum are 3 . Carasul mananca normal si se comporta normal. Dar sunt stresat sa nu fie ceva boala. Il am de 1 an si cred ca are o varsta de circa 2 ani. Aici sunt toate detaliile tehnice legate de bazinul in care traieste :
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/41110.page

NH4 nedetectabil
NO2 nedetectabil
NO3 5 mg/L
temperature apei 22 grade
CO2 ~12 mg/l

Rasvan wrote:Dar legat de lumina ce vine cu Juwel Rio 240 respectiv Multilux LED 2 x 29 w ce parere ai? Ar fi ok pt ceva plante usoare?
Filtrarea oricum ar trebui suplimentata/inlocuita

Juwelul este echilibrat d.p.d.v . al luminii. Adica iti cresc fara probleme plante felurite. Inclusiv gazon . Da asta pe partea de acvarii cu tuburi neon, nu stiu cum e la led. De ce vrei tu cu led ? Cauta la sectiunea plantate , o sa gasesti cateva setupuri facute in Juweluri. Mai ales preferatele mele , cele ale lui Gabi.C .
Poate eu nu am inteles bine , din prospectul kitului " Complet set Dennerle ". Am inteles ca acest kit inseamna nutritie completa . Adica si micro si macro. Asa este sau sunt eu pe langa ?
Intreb asta pentru ca nu as dori sa pun NPK pe langa. Asa cu NPK stiu cum se face , dar ajung la dozare zilnica , de care voiam sa scap. Asa ca revin cu intrebarea. Eu am lipsa in acvariu N acum. Care componenta din " Complet set " contine N ? Eventual daca imi puteti spune si P in care se afla.
Acvariul merge bine ... NH4 nedetectabil , NO2 la fel. Valorile de NO3 sunt cam mici intre 1 si 5 mg/l . Mi-ar placea sa fie intre 10 si 20 ...
Nu stiti in care componenta a Sistem setului de la Dennerle s3 gaseste N ?
Bucefalandrele si cu eleocarisul merge bine. Sagitalia subulata si valisneriile au inceput un amplu proces de topire a carui cauza nu o inteleg. Va trebui sa fac teste de apa sa vad ce lipseste. Carasul a fost foartr sburdalnic in primele zile dupa reset. Acum s-a mai potolit.
Foarte frumos . Ce temperatura tii in acest acvariu ?
ocean wrote:Da e mic bazinul, eu ma intreb cat va rezista "gazonul" cu caras, nu e deloc compatibila combinatia

Am tot citit asta peste tot . Ideea este ca pestele meu e tare linistit. Dupa 10 luni de cand il am , cred ca il cunosc suficient. Vom vedea cum va evolua bazinul. Eu am sa va tin la curent.
In alta ordine de idei am vazut bazine foarte frumoase populate cu carasi ( nu stiu cum au reusit respectivii acvaristi ).

Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to: