[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bamse_il
Forum Index » Profile for bamse_il » Messages posted by bamse_il
Message
S-au dat, se poate inchide, multumesc.
Momentan rezervati
De vanzare :
1 yellow wrasse 12-15 cm (poza 4) - 150 de lei
Sarcophitin capul de app 15 cm cu vreo 5 pui pe piatra de care e prins (poza 4) - 150 de lei
Melci 2 Babylonia (de substrat precum nasarius)(poza 1) , 1 Turbo(poza 2) si 1 Trocus (poza 3), toti 4-5 cm in diametru, 10 lei buc - total 40 de lei
Se ridica din Sector 6 strada Dezrobirii (Metrou Gorjului).
Salut,

Nu stiu daca a mai fost postat ceva asemanator, daca da va ofer scuze anticipat.
Am facut un excel pentru notare parametrii analizati in apa de acvariu. Fisierul are doua taburi. in primul tab se trec valorile masurate iar in tabul nr 2 sunt trecute intervalele pentru fiecare parametru in parte pentru conditii bune, atentie si pericol (luate de la testele JBL). In modelul atasat sunt valorile pentru un acvariu de apa sarata mai putin GH unde am pus valori de acvariu comunitar apa dulce.
Cand se completeaza valoarea parametrului analizat in primul tab celula se coloreaza in functie de valoare in verde (bun), galben (atentie) sau rosu (pericol). Am pus ca eemplu niste valori ipotetice pentru primele trei coloane pentru a evidentia cum apar. Daca sergeti valorile respective celulele revin la culoare alb.
Intervalele din tabul 2 pot fi modificate la discretie (in functie de ce tip de acvariu aveti) iar culoarea celulelor din tabul 1 se va modifica in consecinta.
Cand ajungeti la capatul tabelului cu masuratorile copiati ultima coloana in continuare si se va mentine formatarea.
Sper sa fie de folos cuiva acest tabel (deasemenea daca vreti sa adaug si alti parametri la tabel imi scrieti si se rezolva).

O zi buna
Da nu are tentacule, e clar Favia, o mica teapa marca Coralis
Salut,
Intrebare pentru cei mai experimentati in saraturi, coral din imagine este Favia sau Acan, vanzatorul a zis ca e ACAN dar nu prea pare.
Multumesc anticipat
EverSad wrote:Sigur va fi o problema. (una grava)

Rezolvarea simpla ar fi sa asezati un alt blat mai solid peste blatul existent. (dimensiune identica)


Da asta e cea mai usoara reparatie, gasesti la Hornbach din PAL sau MDF, iti taie la ce dimensiuni vrei si iti pune si cant (asta daca nu e stricata masina de cantuit). La tipul asta de dulap greutatea se transmite catre pamant prin panourile laterale iar daca acvariul tau este mai mic acest lucru nu se mai intampla. greutatea fiind majoritar pe blatul superior cea ce il face sa flexeze. Stresul se va acumula in sticla acvariului si cand ti-e lumea mai draga poc (conform lui Murphy mai mult ca sigur noaptea sau cand esti plecat de acasa). Nu ar fi rau ca pana adaugi blatul sa scoti din acvariu cat mai multa apa.
alinutz80 wrote:Sau acesta: https://www.nevertebrate.ro/suport-de-siguranta-acvariu-hobby-50x100-10514
Sunt si alte dimensiuni pe site. Cele de la nevertebrate sunt dedicate acvaristicii.

Da de cele dedicate stiam dar mi se pareau cam subtiri la 6 mm iar producatorii nu prezinta nicaieri capacitatea maxima de incarcare. Merci oricum de raspuns.
Multumesc
Multumesc pentru informatii. Dulapul este copiat dupa cel de la Red Sea pentru Refer 170 (in principiu acelasi bazin ca al meu) dar ca sa pot dormii linistit noaptea o sa ii dublez partea superioara pe care sta acvariul.
Spuma respectiva este asta - https://www.hornbach.ro/p/placa-izolatoare-parchet-selit-5-mm-5-mp/3828955/ sau asta - https://www.hornbach.ro/p/folie-parchet-fdr-3-mm-25-mp/10405306/
Salut.

Pana cum am avut doar acvarii standard de 60 x30 x30 cm si o sa trec la un acvariu de 60x50 x50 (h) cm. Intrebarea mea este daca padul pentru acvariu standard de 6 mm grosime este de ajuns sau trebuie ceva mai gros, standul este din MDF de 18 mm.

Multumesc anticipat
@MSI
La concluzia asta am ajuns si eu dupa ce am incercat sa fac bucatele mici pe care sa le lipesc peste lipituri (munca de chinez nene). O sa astept sa-si schimbe natural culoarea mai ales ca o sa am in acvariu si cateva bucati de piatra din acvariul actual.
@ Humbert
Strict din punct de vedere al incarcarii electrice pe tablou, da 4 sigurante sunt overkill, era de ajuns una. Eu am folosit patru (cate doua prize pe siguranta) mai mult ca sa le pot folosi ca intrerupatoare fizice pentru seturile de prize (de exemplu pe o siguranta pun pompa de valuri si pompa de retur si cand hranesc le opresc pe amandoua odata din siguranta).
Controlerele Sonoff imi permit sa opresc 7 din cele 8 prize individual din aplicatie sau cu google assisstent (chestie de puturosenie nu de siguranta).

PS. Din experienta de pe santiere cand este vorba de siguranta ta nimic nu e overkill.
Revin cu ceva informatii privind tablou electric, mai exact partea de control prin Sonoff.
Astazi am avut timp si am setat controlerele prin aplicatia dedicata. Contrar reviewurilor de pe site-uri toate controlerele pot fi setate din aplicatie ca la alimentare sa porneasca in sistem oprit sau pornit (aceasta setare este posibila si pe fiecare canal diferit in cazul celor duale). Aplicatia dedicata este integrabila cu google home astfel ca prizele comandate de controlere pot fi pornite sau oprite si din aplicatia google home sau prin intermediul google assistant (de pe telefon sau google hub sau google home mini). Eu am creat o camera denumita acvariu in google home si pot astfel opri si porni toate prizele in acelasi timp. Din aplicatia dedicata de la Sonioff se pot deasemenea programa prizele pe diferite intervale de timp.
Sper ca informatiile astea sa fie de folos celor interesati.
Da o sa incerc asa, merci.
Salut,

Am lipit niste pietre uscate pentru un acvariu folosind ciment de la Aquaforest Stone Fix (https://aquaforest.eu/en/product/stone-fix/). Piatra e alba iar cimentul gri inchis si se vede nasol, pana va fi acoperit de alge si coralina. Aveti idee exista o vopsea, cu care sa acopar partile din ciment, care sa fie reef safe ?
Muktumesc in avans.
In privinta protectiei diferentiale asa stiam si eu ca e nevoie doar de faza si nul, aparatul comparand curentul intre cele doua si daca apare o diferenta mai mare de 30 mA intrerupe circuitul. Nu vad ce treaba are impamantarea.
Impamantarea are acealasi rol de protectie al consumatorului dar in altfel, este conectata la componentele conductoare ale unui echipament care in mod normal nu sunt sub tensiune (ex. carcasa metalica a unui echipament) astfel incat in cazul unei defectiuni interne daca componenta respectiva ajunge sub tensiune circuitul se inchide prin impamantare si cand pui mana pe el nu te curentezi. (explicatia asta este pentru alte persoane neavizate care se uita la acest topic)
Referitor impamantare - mai bine sa ai si sa nu-ti trebuiasca decat sa nu ai si sa-ti trebuiasca. Voi avea trei echipamente care au impamantare, lumina (care e si cel mai scump echipament), pompa de retur si controlerul pentru temperatura care va alimenta incalzitorul si probail niste ventilatoare de racire.
Sigurantele pot fi schimbate usor cu unele mai mici de 10 sau 6 A, cand am toate echipamentele ma hotarasc. Oricum sigurantele sunt gandite sa fie folosite si ca intrerupatoare pentru pompe in caz de hranire sau schimb de apa (chiar daca eu voi avea si posibilitatea sa controlez alimentare prin controlerele Sonoff sau din aplicatiile echipamentelor - pompe valuri, pompa recirculare, controler incalzitor, lumina vor avea conexiune wi-fi).
Nu am specificat dar acvariul va fi de 150 l AIO (nano marin) datorita spatiului limitat. Sump nu voi folosi datorita datorita riscului mai mare de a inunda vecinii datorita constructiei comuniste a blocului in care stau (am avut inciente de genul asta cand schimbam apa si am varsat din greseala vreo 2 litri pe jos, pana am sters cu mopul era deja la vecinul de jos).
Dulapul va fi din MDF impartit in doua pe verticala (plus rafturi in functie de necesitati), intr-o parte va fi tabloul electric plus alte chestii gen mancare, teste etc iar in partea cealalta vasul cu apa de completare de minim 30l (vreau sa pot pleca 1-2 saptamani fara sa imi fac griji in privinta asta).
Referitor controlere - pe cel pentru un singur circuit il am de trei ani si nu am avut probeleme cu el, toate sunt controlate wireles si aplicatia are notificare pornire/ oprire. Intradevar pentru cineva care nu e fan Google Assisstant nu sunt necesare dar pentru mine sunt un must have.
Cochiliile alea de melci de uscat sunt subtiri rau nu cred ca vor rezista mult, mai bine faci rost de cochilii de rapana de la mare, gasesti toate marimile posibile.
Cat despre pesti gaseti si la noi, vazusem in toamna la cineva de vanzare pe un grup pe facebook vreo doua specii. Ma batea si pe mine gandul dar m-am apucat de un acvariu marin si am zis pas.
Batranete haine grele .
Da am zis din primul post ca nu apare in poze dar o sa-l adaug (ala e cel mai important ca obisnuiesc sa bag ghieruta in apa). Mai am de adugat si o presetupa pentru cablul principal, dar am timp, saptamana asta abia dau comanda de acvariu.
 
Forum Index » Profile for bamse_il » Messages posted by bamse_il
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com