Cam asa face... nu stiu cat a mancat si ce a mancat (ca nu pare rotund) dar toata ziua a eliminat... si sper sa fie sanse sa-si revina daca e stricat la burta
Faptul ca Chromisii au murit este ceva, insa ceilalti pesti si creveti vioi.. nu inteleg. Totusi Zebrasoma sunt rezistenti din cate am citit.
Pestele inoata ca si cum ar fi un balon, necontrolat si fara vlaga, insa inotatoarea de pe spate si dorsala deschisa.
Ce am constatat, toate algele de pe piatra au disparut, el elimina destul de des (am auzit ca sunt cam cacaciosi), si gura deschisa (blocata).
Indigestie, paraziti ? nu stiu... astept sa vad evolutia.
L-am examinat atent si nu e lovit, arata perfect fara niciun semn de ich sau ce-o mai fi.
Daca era alt peste nu-mi pierdeam vremea, insa e scump si tare dragalas, as vrea sa stiu macar cauza, ca data viitoare sa nu stau stresat ca voi pati la fel.
Aici explica o cauza, am schimbat 20 L, am pozitionat pompa sus sa oxigenez apa si Doamne ajuta sa scape.... saracul e ametit si se izbeste de pietre , parca e orb.
Am facut greseala sa fac rockscape-ul si am zapacit totul, apa alba de talc de la epoxy, nu -am prins sub pietre, e intreg... am avut grija.
HELP!
Astazi dupa ce am reamenajat rockscape si am folosit epoxy D-D pentur lipit corali, tang-ul meu si chromisii inaota haotic, ametiti, fara vlaga si aproape ca se lovesc de pietre.
Tang-ul arata bine insa foarte confuz.
Ce poate fi ? Am facut un schimb de 10 L apa, dar banuiesc ca de la talcul din adeziv... sau e pe duca ?
Am postat si doua filmulete cu telefonul, mi-a alterat ce-i drept balansul de alb dar macar este HD si se vede bine.
Tang-ul s-a acomodat repede, a luat deja masa si cerceteaza noua casa... deja este preferatul meu si sper sa o duca la fel de bine ca cei doi clowni.
Ma dispera pojghita aia maro de pe nisip insa nu am ce-i face, va disparea si ea sper... interesant este ca noaptea nu prea este, dar cum aprind lumina in cateva ore e maro tot... iar noaptea dispare usor.
Pana la urma voi avea 7 pesti, mai urmeaza sa vina doua domnisoare , stiu ca e foarte mult pentru 150 L (mai ales Tang-ul) dar voi avea grija cu filtrarea.
Acanul ala a trecut prin toate etapele si ma mir ca nu a avut niciun moment de stres, tot timpul hidratat si frumos.
I-am dat cu pipeta la 2 zile congelate, cred ca asta l-a facut sa se dezvolte, iar acum sper sa se intinda peste piatra, fara a fi nevoie sa-l tai.
Tocmai am facut primul schimb de apa de 30 litri in decurs de o saptamana (cate 10L la 2 zile) si sper sa aiba o evolutie buna de acum incolo.
Dozez NOPOX zilnic 2ml, Seackem Stability la schimburi de apa, AF Build + AF Energy cate 1-2 picaturi la 2 zile, reactor diy cu carbon + phosguard schimbat la luna, Ca, Kh si No3 testat periodic.
Cam asta va fi rutina !
Cand voi vedea ca skimmerul nu va mai face fata, schimb si pe el cu ceva mai mare, dar momentan scoate ceai deci e perfect
Vietati :
2 x Ocellaris Clownfish
2 x Chrysiptera Parasema
1 x Zebrasoma Flavescens
1 x Lysmata Debelius
2 x Lysmata Wundermanni
melci, stelute, viermi, si ce-o mai fi pe acolo
E timpul sa imi fac lista cu pesti, si tare ma mananca sa-mi iau un Zebrasoma Flavescens , stiu ca e prea mic acvariul dar oare va rezista daca ma incapatanez sa-l tin ?
La clowni nu voi renunta dar un Tang ar fi pe gustul meu
Fiind in rutina ciclarii, observ in masa apei particule fine, la lumina lampii se vede apa laptoasa insa nu pare a fi de la un bloom bacterian, se vad clar particule in suspensia apei.
Se rezolva partial cu perlon pe care il schimb la 3-4 zile (se murdareste rapid) dar nu foarte mult.... La fel si skimmerul scoate suspect de mult pentru primele 3 saptamani de cand e startat bazinul.
NO3 a ajuns in jur de 25ppm, cred ca e timpul de primul schimb de apa.
Dupa cateva zile in care tot imi fluctua apa in display si nu gaseam o cauza, am descoperit ca pozitia pompei de valuri conteaza mult.
Daca pompa este cu un flow mare directionata catre teava de out, se formeaza o micsorare a debitului apei care intra in bazin si de aici toata povestea.
La mine asa se intampla si poate ajuta si pe altii cu aceiasi problema.
Cred ca un out mai lung si eventual cu LocLine rezolva problema.
Este foarte fain nisipul, se curata si repede pentru ca algele nu adera ca la cel cu granulatie mare insa e tare nasol de gasit o pozitie ok la pompele de valuri... tot timpul am zone unde se vede fundul acvariului, orice curent mic imi muta nisipul in dune
Pentru a mentine la zi jurnalul , a trecut o saptamana jumatate si deja au aparut nitratii , 10ppm , skimmerul scoate maro, usoare diatome pe nisip... in respt toate bune.
De la inceput am dozat Seackem Stability si de cand a aparut NO3 NOPOX.
Bazinul e oarecum partial ciclat, piatra din cel vechi este in sump iar in display piatra vie de la Pety si nisipul RedSea cu tot cu zeama din punga. Dovada ca skimmerul scoate este ca elimina ce a murit pe ea in timpul transportului.
Singurul lucru nasol este evaporarea cam mare, zilnic trebuie sa bag aproape 1L de apa.
Coralii par sa se simpta toti bine, pestii la fel.
Pietrele le-am cladit cand nici nu era limpezit bine , mai mult orbeste insa in realitate e un pic mai bine.
Nu am vrut sa le sparg, unele sunt plate si le-am pus una peste alta in asa fel incat sub ele sa existe spatiu suficient sa circule apa si sa am loc pentru corali... mi-ar fi placut si mie niste coloane si arcade.
Acum dupa ce am fixat cativa corali mi-e tare greu sa fac dezordine, poate dupa ciclare dar si asa va trebui sparte si multa imaginatie
Pompa RW4 mi se pare super puternica pentru acvariul meu, nu stiu cum altii la aceleasi dimensiuni au pus doua pompe... eu o tin la 40 %
O parte din flow o am si de la recirculanta iar pompa de valuri e directionata in peretele opus sa nu-mi ridice nisipul, am flow moderat in orice coltisor.