[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp

Uita-te in stanga sus la link-uri utile. Citeste de acolo Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. O sa te ajute foarte mult, inclusiv la probleme care o sa le ai in viitor
Salut si bine ai venit! Eu inteleg ca titlul rubricii despre noi nu e foarte explicit, dar ne asteptam aici sa ne dai si detalii despre ce acvariu ai, ce pesti, eventual echipamente samd.

Deasemenea te pot ajuta foarte mult materialele pe care le gasesti la link-uri utile. Ghidul incepatorului si ciclul azotului sunt foarte important de citit

Mult succes!
Se poate inchide, multumesc. Imi pare rau daca nu am raspuns la toti, dar am primit foarte multe mesaje ...
Salut si bine ai venit!

In stanga sus, la link-uri utile ai Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. Astea 2 sunt must read si or sa te ajute in lamurirea mai multor probleme si pe viitor!
Multumesc ultkas, in privinta bazinului s-a conturat o solutie. Am gasit un forumist interesat de acvariul meu actual si cel mai probabil maine il voi da cu totul. Intre timp am vazut un filtru cu tot cu UV de la JHV. E adevarat ca nu am auzit de firma asta pana acum, dar si pretul este la jumatate sau chiar mai putin. Foloseste cineva un JHW-403b , sau un model similar din aceasta familie? Un feedback mi-ar fi bun

Deasemenea tot nu m-am lamurit cu un aspect. Pot sa fac refill-ul la acvariu cu apa de la chiuveta printr-un filtru normal (cel de apa de baut, pe el scrie ca elimina clorul)? Faza e ca eu voi avea acvariul pe modulul imediat urmator dupa chiuveta si m-ar scapa de destula bataie de cap daca as putea sa il umplu direct ...
Salut! Si eu incep un proiect similar cu tine, tot in perioada asta.
Eu pot sa iti zic ca am avut din 2008 pana acum, la vechiul acvariu de 112 L, un Cristal Profit e700. Nu am avut nici un fel de probleme cu el. Dar dupa un timp ii scade presiunea, acum depinde si cat de des il speli. Eu ma gandesc tot mai serios, sa nu mai vand filtrul actual, sa ii schimb mediile si sa il folosesc la noul acvariu in paralel cu inca un filtru. Ti se pare o idee buna ?
Salut! Imi pare rau sa aud de problema ta, din pacate nu ma pricep sa iti spun ce o cauzeaza.
Singurul lucru la care ma gandesc e sa te ajut sa castigi timp cu o intrebare pe care mai mult ca sigur ti-o vor pune si altii inainte sa iti dea un raspuns. Poti sa asociezi problema cu un eveniment anume? Iti dai seama daca s-a declansat ca urmare a ceva (schimb de apa, pesti noi, scapat ceva in bazin ...) sau in ce interval de timp.
Multumesc tuturor pentru interesul manifestat. Am primit destul de multe mesaje si doua telefoane, asa ca revin cu o serie de precizari. Toate echipamentele au fost cumparate in perioada Craciunului 2008 si am vorbit in detaliu despre ele atunci: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7000.page#59291 vedeti spre sfarsitul paginii intai.

Filtrul este JBL Cristal Profi e700 http://www.smartbuy.ro/filtre-aspiratoare-acvarii/jbl-filtru-cristalprofi-e700~1291255.html#oferte Nu i-am schimbat niciodata mediile, ultima oara l-am spalat acum 3-4 luni, anul trecut mi s-a strangulat un furtun si a mers cateva ore in gol. Nu am avut nici un fel de probleme cu el, e cat se poate de intreg. A stat pe gresie langa acvariu tot timpul, cu exceptia spalarilor evident

Lampa este exact asta: http://www.shopmania.ro/acvaristica/p-lampa-dubla-resun-dl-20r-7861630

Filtrul il dau NUMAI dupa ce vand acvariul. Prioritatea mea este sa vand tot ansamblul.

Multumesc pentru intelegere
Hey! Multumesc pentru intampinare

Tin sa va spun ca am gasit, postul primului meu acvariu pe site: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7000.page#59291
Si ca mi-a produs ceva emotie sa il recitesc
Salut!
Imi vand acvariul actual deoarece am inceput sa imi fac unul de 250L.

Este cumparat din HB in dec 2008, cel de 112L brut, 80X35X40 de atunci a stat in loc fix. Contine substrat si pietris tot din HB. Filtrul nu a fost schimbat nici odata si nu a suferit avarii.
Bazin - 80 lei
Lampa dubla RESUN DL20-R + neoane de acvariu (astea chiar nu mai stiu de care sunt) - 110 lei
Filtru extern JBL - 90 lei
Bonus la pachet: hranitor automat no name.

Locuiesc langa metrou N. Grigorescu, prioritatea e sa dau tot acvariul. Pot fi gasit seara dupa ora 19 sau in weekend.

Eugen
0722.600.278

Buna afacere, intr-adevar Ceva timp mai am, ca dureaza cam 2 saptamani pana imi vine mobila si deabia dupa aceea imi procur bazinul. Faza e ca am dimensiunile foarte stricte, nu mi se potriveste orice si vreau sa am 200l. La dimensiunea asta, volumul brut este de 247, volumul interior de 228l, dupa ce scad substratul si marginea superioara imi raman cam 200 de litri de apa.
Foarte frumos cubul, felicitari !
Am tot cautat pe net si am gasit o prima oferta pentru bazin. La specificatiile mele cu sticla de 10 mm, pe site-ul acvarii.biz costul ar fi de 431 de lei.

Cum vi se pare pretul, e ok ? Are cineva alta recomandare ?

In cazul in care nu am voie sa public numele site-ului, nu se va mai repeta, doar ca mi-ar fi util daca a mai lucrat cineva cu ei si sa imi ofere un feedback.
Salut! Si felicitari pentru proiect, imi e foarte util thread-ul tau, il tot rasfoiesc, fiind foarte apropiat de situatia mea

Later edit: acum am ajuns si la ultima pagina si imi pare sincer rau pentru ce ai patit
Oricum daca primul arata atat de superb pun pariu ca o sa iti iasa si mai bine al 2-lea. Mult succes!
Salutare tuturor, ieri m-am decis in final sa demarez un nou proiect. Vreau sa inlocuiesc actualul acvariu de 112L cu unul cu adevarat profesionist.
Pentru inceput pot sa va spun la ce nu m-am hotarat inca si o voi face pe parcursul acestui thread: ce fauna, ce flora, sistem de iluminat, de unde procur bazinul, cum voi face cu capacul.

Stiu clar locul unde il voi pune. Va fi in bucatarie (la mine e comuna cu camera mare - peretele separator nu mai exista) pe un modul ce va fi construit special pentru acvariu. Este pe peretele opus geamului, si oricum geamul era spre nord, deci lumina solara directa nu prea va fi.

Ca sisteme voi avea urmatoarele (in functie si de buget evident): filtru extern, 2 incalzitoare, hranitor automat, ma gandesc foarte serios la un capac bricolat, cu probabil 4 neoane in el, lampa UV (chiar daca una modesta, dar mai bine ceva decat de loc). Pentru ca va fi imediat langa chiuveta ma gandesc daca nu ar fi util sa il alimentez cu apa printr-un filtru direct de la chiuveta. Eu din cate stiu filtrele astea de apa elimina clorul. Mi s-ar parea mai practic asa decat sa tin o galeata de 10l in baie zilnic pentru decantare. Din experienta voastra, este acceptabil ca refill-ul sa fie facut prin filtru direct de la chiuveta ?

In ceea ce priveste bazinul 110x50x45, sticla de 10, cu intarituri, daca imi puteti recomandati pe cineva care face astfel de bazine (eventual pe PM) va multumesc anticipat Nu exclud complet sa il fac acasa, dar as vrea sa arate cat mai bine si nici sa nu risc, asa ca aceasta ar fi ultima optiune.

Mentionez ca nu ma grabesc, poate sa dureze si 3 luni, doar sa stiu ca fac treaba buna. Momentan am discutat cu un tamplar sa imi inlocuiasca actualul modul de bucatarie cu unul mai lung si mai solid, pentru a putea gazdui noul acvariu. Pana atunci voi incerca sa il valorific pe actualul la sectiunea vanzari, pentru a-mi amortiza macar o mica parte din investitia viitoare.

Orice opinii, sugestii si injurii sunt bine venite si asteptate chiar
Salutare tuturor!

Pentru ca nu am mai intrat de ceva timp pe forum si pentru ca au aparut extrem de multe nume noi intre timp, ma voi mai prezenta inca o data.
Numele meu este Eugen, am 27 de ani, sunt din Bucuresti, inginer de meserie, dar de curand am schimbat domeniul de activitate.

Am avut acvariu cand eram copil, dar ala era mai degraba 4 geamuri cu ceva apa intre ele, nimic mai mult. Prin facultate mi-am luat intai un acvariu de plastic de 20l care a fost un esec total. Dupa care mi-am facut de capul meu un acvariu de 35l cu care am avut evident probleme. Dupa care, acum vreo 3 ani s-a produs minunea si am descoperit acest forum!
Am invatat enorm si mi-am facut primul acvariu adevarat: unul de 112 l brut (din Hornbach), cu filtru extern, lampa Resun, hranitor automat. Si un timp lucrurile au mers bine. Dorinta mea de a avea cat mai multe plante, pe langa pesti, mi-a generat la un moment dat o padure, care dadea pe dinafara din acvariu. Daca la inceput erau frumoase, pentru ca deasupra luciului apei faceau niste mici flori albastre superbe. Pe masura ce au tot crescut nu am mai putut sa le controlez si s-au transformat intr-un mic fiasco pentru ca au invadat TOT, ca in horror-ul ala din anii 60 al carui nume cred ca era chiar "plantele". Am depasit si acest moment si pentru o vreme iar a fost bine, dar trebuia sa va povestesc unele din pataniile mele.

Acum m-am hotarat sa fac un proiect mare, ca la carte. In locul actualului acvariu vreau sa imi fac unul de 110x50x45, dar despre asta voi incepe discutia pe un thread potrivit. Voi respecta tot si promit sa fac numai ce trebuie, nu la impuls
Daca vorbesti de o pompa de aer, nu prea conteaza ce scrie pe ea la ce iti trebuie tie. Ideea pietrei este sa reduca dimensiunea bulelor de aer, pentru ca daca sunt mai fine, se face mai bine aerarea (schimbul de oxigen cu apa). Daca pui direct furtunul in apa, nu o sa faca mare lucru.
Primul snop de plante au ajuns la sorellys.

valyy_dvd - ok, dar mai devreme de o saptamana nu tund iar, asa ca incepand cu peste vreo 10 zile daca ai pe cineva in zona, imi lasi un pm si poate sa treaca respectiva persoana sa ii dau niste plante.
valyy_dvd wrote:Salut . Ma pot abona la tine pentru urmatoare transa?
Vreau sa pun un acvariu pe picioare si voi avea nevoie de plante. Daca ma poti ajuta ,ar fi mare lucru pentru mine.Sunt limitat cu bani rau de tot,pentru mine acele plante va fi ca si cum as castiga la loto.
Multumesc anticipat

Pai te-as ajuta dar vad ca esti din buzau, si daca ma trimiti la posta ...
rezervat: sorellys

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: