[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
L-am testat cu mana mea sa zic asa, i-am gaurit unui coleg acvariul respectiv pentru overflow. (3 gauri) si nu are probleme.

Eu mi-am facut un sump din varianta un pic mai mica, 60x30x35, sticla de 3 sau 4mm si l-am tot lovit, sunt rezistente.
Referitor la acvariu, le cunosc pe cele de la hornbach (Fluval-urile), sunt f f ok ca si rezistenta, nu-ti face griji, la putin peste 100L nu o sa ai probleme.
Incearca sa il tragi cu furtunul usor, usor, sa nu ajungi la substrat, dupa ce ai subtiat stratul de pietris (cel alb si negru amestecat)/ eventual eliminat complet, mai pui un strat doar negru sau natural.

Cand vine vorba de estetica, totul tine de ochiul privitorului, eu unul prefer un bazin cu decor complet natural, pentru funal iti recomand sa iei din orice magazin de bricolaj autocolant negru (15 lei), pe care il lipesti extrem de usor, practic dai cu apa pe el si il atasezi, apa te ajuta sa-l intinzi uniform iar mai apoi ea se evapora.

image

intre timp apa are vreo 72 de ore de cand este in acvariu si a cam inceput sa se tulbure putin probabil datorita fulgilor care i-am aruncat ca sa grabesc procesul de ciclare .

Daca s-a tulburat apa, este un semn bun, au inceput bacteriile sa se formeze - in prima faza ai acest "bloom" in masa apei iar pe masura ce se colonizeaza suprafetele dure si filtrul, se va face limpede.

Mult succes in continuare!
Mult succes cu noul sistem, se anunta ceva frumos

Este clar, trebuie sa urmaresc topicul acesta!

Spor,

rares728 wrote:
Totusi, de ce refugiul cu macroalge este situat dupa skimmer ? Sau poate am inteles eu gresit.

Eu am pus refugiul cu macro alge dupa skimmer pt a elimina posibilitatea sa plece o alga "la vale" si sa ajunga in rotorul de la skimmer.

Am avut un incident de genul acesta chiar si avand skimmerul inainte de refugiu, fara sa-mi dau seama am transferat cateva fire in camera acestuia si au blocat rotorul, noroc ca am fost pe faza si le-am scos inainte sa se rupa axul.
Seamana cu asta? Daca da si doar culoarea difera (verde), atunci este montipora.

image
In prima faza am zis ca e monti (inca nu sunt convins ca nu este) doar ca daca a crescut asa de repede, greu de crezut...

Ce textura are? Pare coral dur? Mi-e sa nu fie un burete?
Sunt de aceeasi parere cu Adrian.

Noi ti-am facut cateva recomandari basic, in nici un caz de concurs, daca iti faceam recomandari in directia respectiva ramanea doar sticla din lista ta.

Mult succes pe mai departe.

La mine am vazut imbunatatiri cu problema asta dupa ce am cumparat si a 3-a pompa de valuri si am schimbat modul cum circula apa.

2 Pompe sunt asezate la jumatatea acvariului usor indreptate in jos, acestea fac un curent permanent aproape de nisip, fara sa-l spulbere. Iar a 3-a pompa este indreptate spre luciul apei.

A doua masura luata a fost sa-mi modific furtunul de aspirat, unde am prelungit "clopotul" (asa am o camera mai mare in care nisipul se invarte dar nu este tras pe furtun), apoi m-am bagat serios in nisip si l-am vanturat complet. De 1 luna de zile, nu mai am diatome/cyano pe nisip.

Am in schimb 1 loc de marimea unei palme, pe o piatra, unde apare cyano sub forma de pelicula ... aspir bucata aia saptamanal si fix acolo reapare.
Salutare si bine ai venit.

Acvariul este ce trebuie, un produs de calitate.

La o prima vedere, o problema o sa fie de la substrat, ai luat inert de la evidecor, mi-e teama sa nu fie din cel colorat si la o prima vedere pentru un plantat vei avea nevoie de substrat fertil.

Eu zic ca merita un efort suplimentar de la inceput sa iei si un filtru extern, nu vei regreta.

Mult succes cu proiectul tau,
marius_mau69 wrote:prefiltrare

Filtrarea biologica se refera la transformarea amoniacului (acesta fiind prima stare in care se transforma dejectiile pestilor si hrana ajunsa pe nisip) in forma lui cea mai putin nociva (NO3) prin bacterii (de aici si treaba cu biologica).

Aceste bacterii colonizeaza cel mai bine mediile ceramice - pentru acest motiv in general filtrele externe se umplu cu aceste "bile" "tuburi" ceramice sau cu materiale similare pietrei ponce.

"Burte" vs "bile ceramice/spatura lava/ponce"

Burtele opreste foarte bine mizeria in forma ei bruta dar acesta trebuie curatat foarte des, buretele este ineficient pentru filtrarea biologica, fiind util doar pt a elimina mizeria rapid pana sa se descompuna in amoniac.

Materialul ceramic, in functie de calitatea acestuia si de porozitatea pe care o are, este eficient pentru filtrare biologica, avand o suprafata de colonizare pentru bacterii foarte mare, acest material nu se curata decat foarte rar. Bacteriile care il colonizeaza vor curata apa.
Salutare,

Momentan pun un pic pauza sa-si mai revina populatia. Deja nu prea mai am ce sa aleg si incerc sa nu dau sub marimea unei alune.

Voi face un update in topic cand mai cresc din ei. In aceasta serie au plecat sau urmeaza sa plece (rezervati) aproximativ 25 de melci.
Avand in vedere ca s-au inmultit destul de mult, mai vreau sa dau din ei.

Cateva imagini cu melcii:

imageimage
imageimage
Ideea nu este rea deloc, poate nu este tocmai aplicabila forumului nostru (dar eu am votat pro) pt ca fiecare avem un jurnal al acvariului unde ne postam vietatile din acvariu, dar sustin propunerea in ideea de a introduce noi aplicatii/optiuni pe forum.

Ca idee, vazusem pe un forum american, o sectiune cu progression pics unde oamenii puneau seturi de poze cu evolutia acvariului .. foarte interesant, mai ales pentru un incepator sa isi faca o idee cum sa isi faca acvariul (cand vezi acvariul de la piatra goala la full corali, intelegi mai bine cum merge treaba..).

De asemenea as sustine o idee de introducere a unor elemente de genul "Labels" pentru utilizatori. Ai postat in zona de jurnale, primesti eticheta de "Build Thread", eventual acolo link-uita cu topicul tau. Etichete pentru vechime, etichete pentru nr de posturi samd.

Pentru un compendium al vietatilor, as vedea realizabil ceva de genul topicurilor de la Creme de la Creme, unde un admin modereaza ce topicuri exista si incarca pozele si descrierea furnizata de useri, se poate face si ceva aici, unde contribuim noi cu poze si descriere din acvarii proprii si eventual topicul te poate redirectiona in jurnalul fiecaruia unde vezi pestele/vietatea in context.

NOTA: Vreau sa-mi cer scuze pentru indrazneala, inteleg foarte bine ca un forum nu exista ca asa a vrut Dzeu, ci exista prin efortul unor oameni, efort financiar - imi cer scuze pentru indrazneala de a propune lucruri pe cheltuiala altora (inclusiv pe timpul altora). De asta vreau sa mentionez ca forumul american accepta donatii, chiar are campanii in acest sens, unde cei care doneaza primesc onorific eticheta de sponsor.
Deformare de la marine .. m-am antrenat cu aiptasia )))))
Nice
Silviu, cumva este un hidroid fix pe capul lui Jar Jar?
AquaMan wrote:
adrian09 wrote:mai Silviu dar rau esti... nu vezi ca i-au iesit okii din cap la cat se lungeste sa ai caute pe ceilalti? de ce il ti singur?

Bine, frate. Hai ca in week end dau jos din pod cutia cu jucarii a lu’ fiumiu si poate gasesc un Obi wan Kenobi acolo ...

Asa mai merge

Asteptam weekendul ))
Frumos Silviu!

Cumva personajul este din Canada? )
Parca aduce cu o montipora.

Pune o poza mai de aproape cu lumina puternica.

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: