Sunt prima data pe forumul acesta , am acvariu de vreo zece ani dar nu prea am fost profesional pana acuma , imi doresc sa trec la alt nivel cu acvariu plantat ,de aceea mi-am cumparat un acvariu de 180 L , este cel de la horbanch la oferta , as dori putin ajutor din partea voastra , fiti cu mila fata de mine si nu aruncati cu pietre in mine Multumesc mult
|
mi-am cumparat recent un acvariu de 180 l cu tot cu capac de la horbanch , incalzitor jager 150 de w si filtru intern eheim, neoanele sunt standard , am pus 7,5 kg aquabasis plus si 25 kg pietris rau granulatie 2-4 mm ,doresc sa am un acvariu plantat si sanatos (am avut pana de curand un acvariu mai mic dar niciodata nu am avut plante sanatoase), momentan am pus substratul acum 3 zile si apa de la robinet , filtrul in functiune , incalzitorul setat la 27 grade +o piatra pt aerare , in pachetul de la horbanch am avut aqua safe si easy balance , am adaugat cat scria pe ambalaj , am pus cativa fulgi de mancare zilnic si am spalat si filtrul din acvariu mic in acvariul nou, aseara am plantat plantele care le aveam in acvariu vechi :1: valisneria asiatica , 2: Cabomba , 3: Cryptocoryne wendtii 'Green Gecko' 4: Anubias barteri var. nana 'Petite' ,vor mai urma ceva plante , momentan nu mai exista buget, am tot citit ca va trebui si CO2 neaparat , ma gandeam la ceva home made (bomba ) pt moment dar nu stiu riscurile ei si ce ar fi necesar exact , ma mai intereseaza foarte mult si ce tip de neoane trebuie sa imi iau acum fiind cele 2 standard de 30 w , sunt cat capacul de lungi pana in 100 de cm , am mai gasit pe diversi care zic ca trebuie adaugat feropol si feropol 24 , este necesar de acuma ?sa il adaug ? este necesara aerarea apei (acum e aerata si cu filtru si cu piatra de aer separata) , momentan am pus cu plantele un caras(voi renunta la el ) si un melc pomacea cobai pentru a cicla bazinul, acavariu nu va avea carasi , voi avea molii :4xnegri , 2xpestriti, si 4Xgalbeni , 5X xifo adulti, 4xguppi, 3Xplati si 10xneoni albastri / 6xgalbeni , 5 Xmelci asasini si 3 pomacea, sanitari corix4 albinosi si 5 cori gri, 2 xancistrus adulti ii banuiesc ca sunt masculi amandoi (as vrea sa scap de ei sunt prea mari ), Doresc cat mai multe sfaturi de la voi pentru a avea un bazin ca de revista
|