[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu_S
Forum Index » Profile for Radu_S » Messages posted by Radu_S
Buretele nu are ce cauta nicaieri in acvaristica marina.
Producatorul cand da o coloana maxima de urcare a apei se refera la debitul maxim. Daca tu depasesti inaltimea coloanei cu, sa zicem 10cm, nu inseamna ca debitul se va opri de tot.
Denitrificarea e face optim "la picatura".
Cu cat debitul e mai mic, cu atat mai bine. Nu vreau sa fac reclama, dar exista pe piata o pompa de la Hydor, cu debit de 250L si costa in jur de 50 lei. Poti sa reglezi debitul cu un robinet.
Bubble anemona rosie, o mai ai ?
Salut. As dori sa stiu un pret pentru reactoare.
Multumesc.
Dragos ai dreptate.
Da e si asta o idee, daca iti permiti sa reduci debitul canistrei.
In ce priveste decorul... piatra vie nu o sa ramana alba, se v-a inchide la culoare si nu v-a mai fi nici un contrast intre ea si fundalul deja intunecat. In fine nu ma insist.

PS. Asta cu codul ala ma enerveaza prea tare, asa ca renunt la a mai scrie ceva pe viitor.
Sa nu te superi pe mine koala, dar piatra de recif uscata(care e si foarte frumoasa) nu se potriveste de nici un fel cu fundalul clar de apa dulce.
In ce priveste filtrul cu pat fluidizant, trebuie pus pe pompa separata, nu poti sa il pui inseriat cu canistra. Este vorba de cu totul alt flow(mai mic) pe care trebuie sa il reglezi dintr-un robinet, daca nu vrei sa te trezesti cu granulele in acvariu in cateva secunde.

PS offtopic. Chestia asta cu scrierea unui cod prestabilit, de fiecare data cand vrei sa postezi ceva, este absolut imbecila. Ca sa nu mai vorbesc ca il scriu corect si tot nu ma lasa. Poate faceti ceva si o desfintati sa cum e pe toate forumurile.
Mda chiar ma gandeam cat timp o sa treaca pana o sa vedem celebrul printscreen. Cred ca 10% din postarile "amicului" Adrian contin acest print.
Omule esti bolnav ! Sincer iti zic. Am ras, am glumit, zau daca eu nu m-am distrat. Totusi cand se ajunge la amenintari, sau tot felul de golaneli din astea, situatia devine serioasa. Ti-am mai spus, dute si te cauta.
Frecventez de vreo zece ani netul asta. Inca de la onceputurile DC++(acolo sa fi vazut discutii), iar forumurile nici nu aparusera. Pot sa spun ca rar am intalnit(foarte rar) un asemenea exemplar. Peste tot oamenii ca el sunt dati afara.
Am mai spus-o si pe forumul celalat, daca vreti sa aveti aici un spatiu de discutii serioase si mai ales civilizate, eliminati-l pe acest om. Stiu ca nu va face placere sa vorbesc de nanoreef, dar uite ca acolo e liniste, dupa ce aceste personaje au disparut.
Protejarea acestui om nu face decat sa arunce si asupra voastra o parte din parerea prosta pe care lumea o are fata de el.
Dragos aici nu este vorba de studiat, sau aprofundat.
Este pur si simplu, nevoia patologica de scandal.
Apropo, salut Andrei, Cezarica la telefon.
Ultimul film dat de mine mai sus ar putea raspunde la intrebarea asta. Omul da acolo niste dimensiuni ale tevilor si in functie de alea se poate face si un calcul al cutiei. Ca sa fiu sincer cutia pe care o prezinta el acolo e una dintre cele mai mici pe care le-am vazut, vizavi de grosimea tevilor. Am vazut cutii si mai mari. De asemenea poti face un compartiment intr-o laterala a acvariului(in cazurile in care lipseste spatiul necesar in spate) si sa dai gaurile de flanse in fundul acestuia, urmand sa ridici nivelul apei din lungimea tevilor. Mai mult, poti sa dai daoua gauri in fundul acvariului in locuri diferite si sa urci cu tevile acolo unde vrei sa fie nivelul apei. Tevile pot fi mascate cu piatra gaurita si insiruita ca margelele pe ea. In cazul asta trebuie sa fi foarte sigur pe etanseitatea flanselor, o eventuala reparatie necesita golirea in totalitate a bazinului.
Odata in acest film:
http://www.youtube.com/watch?v=6Pv3u0Sa1tk

A doua aici:
http://marine-engineers.org/2011/07/05/the-herbie-overflow/

Inca un film:
http://www.youtube.com/watch?v=bjriB9BekkA
Asta e schema la care ma refeream. Se numeste Herbie Overflow. Smecheria este ca nu trebuie folosit un robinet cu bila, ci unul "cu sertar", gate valve cum ii zic ei.
Mai este una, nivelul apei care sta desupra tevii full siphon, trebuie sa fie mai mare decat nivelul la care e introdusa aceeasi teava in apa din sump.

image
Merge si cu doua tevi.
Una full siphon si a doua de siguranta.
Ma numesc Radu Spiru, am 49 de ani si sunt din Bucuresti.
Trebuie sa recunosc din start ca acvaristica nu este deocamdata o pasiune care sa nu ma lase sa dorm noaptea, dar poate ca o sa devina.
Istoria mea e scurta. Printr-o intamplare am ajuns in posesia unui acvariu marin, aproape complet utilat si pentru ca am privit totdeauna cu admiratie acest tip de acvarii, am zis ca nu ar fi rau sa fac ceva cu el. Deocamdata sunt complet necunoscator, iar denumirile si limbajul sunt un chin, pentru ca nu inteleg mai nimic.
Acvariul a fost amenajat si verificat de cel de la care il am, dar pentru ca e la mine in casa si nu ma pot duce de fiecare data la acea persoana, am zis ca trebuie sa ma descurc si simgur. Drept pentru care o sa imi permit sa apelez si la rabdarea voastra, daca simpla lecturare a topicurilor de pana acum nu o sa ma lamureasca.
In Drumul Taberei vizavi de Tricodava si la pasajul Muncii la Reef.

Forum Index » Profile for Radu_S » Messages posted by Radu_S
Go to: