[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ggsuvi
Forum Index » Profile for ggsuvi » Messages posted by ggsuvi
O sa detaliez acvariul meu si vreau va rog sa imi spuneti ce greseli am facut si cum sa remediez situatia inainte de al popula cu pesti.
Mi-am achizitionat un acvariu juwel de 120 litri. L-am amenajat cu plante si roci artificiale , subtratul este din nisip si pietris, printrecare si colorat (in cantitate foarte mica, intr-un coltz mai exact). Am cumparat acavariul echipat cu un sistem de curatare a apei si incalzitor ( nu stiu daca are si aparat pt oxigenarea apei , vibrator ). dupa ce l-am umplut cu apa l-am lasat in functiune timp de 2 zile , timp in care apa s-a tulburat , tulbure alba . Am scos buretele de culaore neagra si l-am spalat bine bine ( aici cred ca am gresit ). Cand pot popula acvariul cu pesti ?Ce trebuie remediat ? Va multumesc !
Da, am citit ciclul azotului. 50 de litri ... e ceva. ok nu o sa-l populez maine ci peste 30 de zile . maine o sa pun plantele naturale si o sa astept. ce ma sfatuiesti sa fac in continuare?
ok, am int . am citit o mare parte insa am citit dupa ce am spalat buretele negru in care se formeaza acele colonii care ajuta ciclul azotului.
eu l-am spalat bine incat se deteriora , se desprindea mici fragmente din el . maine urmeaza sa cumpar pesti (scalalri , neon ) si nu vreau sa-mi moara. ce ma sfatuiesti sa fac? pe langa faltul ca o sa pun si plante naturale ar trebui sa schimb buretele , sau sa nu-l mai scot si sa las bacteriile sa se dezvolte?
am citit . sa fie oare tulbure din cauza c nu am spalat nisipul ?

in legatura cu buretele negru . dupa primele lui 2 zile de mers continuu eu l-am scos azi si l-am spalat bine bine de tot . o sa-mi dauneze pe parcurs ? acvariu e inca nepopulat , ar trebui sa iau alt burete ? intra pls un pic pe acest id: gg_suvi, ca e greu sa comunicam asa ...pls
da-mi pls un nr de tel sau id de mess, sau intra u pe al meu pls. id meu : gg_suvi
am inteles! L-am pus !
Dar cu apa tulbure ce am fac? ce e de vina ? acvariul este de 112 litri. sunt specificate detaliile mai sus.
ce fac?????
Buna
Apa din acvariu este tulbure.
Mi-am achizitionat un acvariu acum 3 zile , juwel de 112 litri, l-am amenajat cu plante artificiale iar ca substrat am folosit nisip si pietris alb si colorat (cel colorat fiind foarte putin si foarte mic) toate le-am spalat la introducerea lor in acvariu , mai putin nisipul . l-am umplut cu apa l-am lasat 2 zile sa mearga iar acum apa din el este tulbure alba . Acvariul este nepopulat iar deasupra apei s-a format o pelicula aproape invisibila de ceva gri ( cred ca praf ). Am spalat filtrul dupa 2 zile de mers , in filtru am gasit un burete de culoare neagra, acest burete la spalare se deterioreaza drept urmare l-am scos. Este cumva buretele cu carbune ? Am facut rau scotand-ul ? Cum rezolv problema apei tulbure din acvariu?

Forum Index » Profile for ggsuvi » Messages posted by ggsuvi
Go to: