[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: malynutza
Forum Index » Profile for malynutza » Messages posted by malynutza
ce parere aveti de acvariul asta http://www.okazii.ro/catalog/32803439/ACVARIU-AQUATLANTIS-60L.html? merita investitia?
inca nu am dat pestii, nu am avut timp, bebe e bolnav si nu m-am mai ocupat de asta, insa, cumva, in intervalul asta sotul a decis sa-i pastram, ca-i plac si sa fa sapaturi dupa un acvariu. Asa ca, in limita timpului disponibil, o iau de la capat si voiam sa va intreb, daca ma duc in Obor, si cumpar de acolo un acvariu, stiu ca pe vremuri erau acolo multe tarabe cu produse si echipamente pentru acvarii (doar le-am vazut, dar nu m-a preocupat niciodata aspectul, si nici n-am mai fost in Obor de vreo 3 ani si nu stiu daca mai exista respectivele tarabe) la ce ar trebui sa ma uit cand il cumpar?

Adica as vrea sa cumpar un acvariu de 45-60 de litri, cu cap si instalatie de iluminat, filtru, substrat, pietris, ceva plante.

Stiu, o sa-mi spuneti sa ma duc in Hornbach sau plus sau alte magazine, dar am vazut ca un capac in astfel de magazine este destul de scump si oricare din aceste magazine e departe de mine. Am vazut si ca se pot face acasa, dar nu am timp si nici nu cred ca sunt suficient de priceputa, si nici sotul nu pare interesat de idee, asa ca ramane varianta cumpararii.

adriancalotescu wrote:De vreo 4 luni am si baiat

adriancalotescu, sa-ti traiasca.Credeam ca e ceva mai maricel.

Intre timp am transat problema acvariului>Nu facem, deocamdata, aceasta investitie.Vom dona o parte din pesti si vom pastra doar 2 mici in acvariul actual, pana cand vom achizitiona un acvariu mai mare.

Va multumesc mult pentru suport si pentru sfaturi, am sa revin ori de cate ori o sa am nevoie de un sfat.

O zi buna,
Alina
adriancalotescu wrote:

Vezi la rubrica "Vanzari"

am vazut oferta, suna tentant.Am sa incerc sa tratez cu sotul meu deseara, sa vedem ce rezultate obtin.Problema este ca am nevoie de spatiu pentru asemenea acvariu si in momentul de fata trebuie sa vad unde as putea sa-l plasez.

PS. Numele tau, daca user-ul este numele tau, imi este cunoscut.Ai cumva un baietel?Scuze de offtopic .
ReBella,din Bucuresti sunt.Am scris acum si la profil.Am retinut ideea cu Hornbach.Multumesc

Nilsen, merci.O sa arunc o privire si pe la plus.Fac un studiu de piata si apoi iau o decize.

Phantom, multumesc de oferta, analizez.Depaseste un pic bugetul la care ma gandeam.Oricum, sotul, exclude in acest moment o astfel de investitie, asa ca am de lucru.

Va pun si cateva poze cu acvariu si pestisorii mosteniti.Astept sa va dati cu parerea cu privire la specie.Pozele nu sunt grozave, dar atat am reusit sa fac.Sper sa vedeti ceva.

http://picasaweb.google.ro/malynutza/Acvariu#5385122342840918994

http://picasaweb.google.ro/malynutza/Acvariu#5385122342470145458

http://picasaweb.google.ro/malynutza/Acvariu#5385122342889430386

http://picasaweb.google.ro/malynutza/Acvariu#5385122339667766914
ReBella wrote:E ca si cum ai locui tu intr-o grasoniera de 1 m pe 2 m patrati si ai aerisi doar 1 data pe saptamana.

punct ochit, punct lovit. De unde cumpar un acvariu de 60 de litri, complet echipat si ieftin?Stiu ca o sa ziceti sa nu ma zgarcesc, dar tocmai am cumparat o casa, avem un bebe de 10 luni care este consumator mare de resurse finaciare, eu nu lucrez, ca sunt in concediul de cresterea copilului, deci...as vrea sa pastrez acvariul, adica pestisorii, dar as vrea sa le fie si bine, asa ca as vrea sa cumpar un acvariu la un pret bun.
Multumesc mult de raspunsuri.Am sa fac in seara asta poze si am sa le postez ca sa va dati cu parerea in ceea ce privesti specia de pesti.Ma gandesc, acum dupa ce am mai citit un articol, ca ar putea fi ceva pesti din specia vivipari, fiindca de cand ne-am mutat a mai aparut un pestisor, a fost mic, mic dar acum a capat ceva proportii.

Deocamdata nu vom cumpara un acvariu mai mare, fiindca nu stiu daca suntem capabili sa ne ocupam de el, asa ca vom cauta sa mai donam din pestisori.

Plantele pe care le avem sunt naturale, fostii propritarii erau pasionati, aveau si un acvariu imens (probabil 150-200 de litri) pe care l-au luat cand au plecat, asa ca ne-au lasat un acvariu plin cu tot felul de plante.

Avem si termomentru, care vad ca indica acum 24 de grade, iar incalzitorul sigur nu e de cafea .

Am inteles cum e cu mancarea si de unde cumpar ce am nevoie.Mai am o intrebare: ce fac cand plec de acasa?Exista dozator de mancare pt pesti ?Trebuie sa caut un prieten dispus sa vina sa le dea de mancare?Noi suntem mai plimbareti si nu stiu cum o sa ne descurcam.
Buna,

am mostenit un acvariu si am primit 3 instructiuni (unele vad acum ca sunt gresite), dar dupa 3 saptamani am mai multe nelamuriri.

La mutarea in apartamentul cumparat am gasit un acvariu pe care fostii proprietari nu l-au mai luat.Ne-au lasat niste mancare din care ne-au zis sa le dam cat prindem intre degete de 2 ori, o data pe zi, sa schimbam apa in proportie de 70% o data pe saptamana (asta vad ca e total gresita) si sa scoatem melcii negrii care se inmultesc foarte repede.
La inceput nu m-am stresat foarte tare, dar vad ca copilul, care are doar 10 luni, e foarte incantat de pestisori, asa ca vreau sa invat sa ma ocup de ei, astfel incat sa se poata si el bucura de ei.Asa ca am urmatoarele intrebari:
1. acvariu are cam 7-8 litri, adica e miniscul, la ce capacitati am vazut ca se invart pe aici, si are 6 pestisori micuti, pana in 2 centimetrii si un peste mare, cam de 5-6 cm.Toti pestii sunt de culoare rosie, unii din cei mici au coada neagra.Va rog mult sa nu radeti foarte tare, dar ...va zic si eu ce vad.Avem si plante, nisip, normal, cateva scoici si pietre si 3 melci care vad ca curata de zor si eficient peretii acvariului.Este acvariu aglomerat?Trebuie sa cumparam altul mai mare?Stiti sa-mi spuneti ce pesti sunt (eventual va fac poze)?
2. mancarea ramasa e pe terminate.Ce mancare sa cumpar si de unde sa o cumpar.Cat ar trebui sa le dau sa manance?
3. avem un neon si o priza programabila.Cat ar trebui si cand ar trebui sa le las lumina aprinsa?
4. de unde cumpar un incalzitor de calitate si o pompa/ furtun de curatat/scos apa (acum facem operatia cu un furtun de dus ) ?Fostii propritari ne-au lasat un incalzitor, dar vad ca e fara termostat,deci ma gandesc sa cumpar altul.

Nu va suparati pe mine, probabil ca multe din intrebari sunt stupide, dar nu am avut in viata mea pesti, nu mi-am dorit nicodata un acvariu, dar acum, daca tot il am, as vrea sa fac tot ce trebuie.

Forum Index » Profile for malynutza » Messages posted by malynutza
Go to: