Buna,
am mostenit un acvariu si am primit 3 instructiuni (unele vad acum ca sunt gresite), dar dupa 3 saptamani am mai multe nelamuriri.
La mutarea in apartamentul cumparat am gasit un acvariu pe care fostii proprietari nu l-au mai luat.Ne-au lasat niste mancare din care ne-au zis sa le dam cat prindem intre degete de 2 ori, o data pe zi, sa schimbam apa in proportie de 70% o data pe saptamana (asta vad ca e total gresita) si sa scoatem melcii negrii care se inmultesc foarte repede.
La inceput nu m-am stresat foarte tare, dar vad ca copilul, care are doar 10 luni, e foarte incantat de pestisori, asa ca vreau sa invat sa ma ocup de ei, astfel incat sa se poata si el bucura de ei.Asa ca am urmatoarele intrebari:
1. acvariu are cam 7-8 litri, adica e miniscul, la ce capacitati am vazut ca se invart pe aici, si are 6 pestisori micuti, pana in 2 centimetrii si un peste mare, cam de 5-6 cm.Toti pestii sunt de culoare rosie, unii din cei mici au coada neagra.Va rog mult sa nu radeti foarte tare, dar ...va zic si eu ce vad.Avem si plante, nisip, normal, cateva scoici si pietre si 3 melci care vad ca curata de zor si eficient peretii acvariului.Este acvariu aglomerat?Trebuie sa cumparam altul mai mare?Stiti sa-mi spuneti ce pesti sunt (eventual va fac poze)?
2. mancarea ramasa e pe terminate.Ce mancare sa cumpar si de unde sa o cumpar.Cat ar trebui sa le dau sa manance?
3. avem un neon si o priza programabila.Cat ar trebui si cand ar trebui sa le las lumina aprinsa?
4. de unde cumpar un incalzitor de calitate si o pompa/ furtun de curatat/scos apa (acum facem operatia cu un furtun de dus

) ?Fostii propritari ne-au lasat un incalzitor, dar vad ca e fara termostat,deci ma gandesc sa cumpar altul.
Nu va suparati pe mine, probabil ca multe din intrebari sunt stupide, dar nu am avut in viata mea pesti, nu mi-am dorit nicodata un acvariu, dar acum, daca tot il am, as vrea sa fac tot ce trebuie.