salutare la toata lumea !
am achizitionat de 2 zile un acvariu de 126l cu stand si kit complet pentru instalare EHEIM (din Hornbach).
Am pus substrat tetra o galeata de 5,8l , deasupra pietris granulatie 1-2 mm si ultimul strat pietris de 8mm ( initial cumparasem doar pe cel de 8mm, dar mi-a recomandat cineva sa pun substrat ).
Am plantat vegetatie destul de multa, decoruri am pus o piatra rosie Jasper, 2 bucati maricele de quart roz si inca vreo 3 pietre rotunjite.
Acvariul este acum la ciclat, apa e setata la 26 grade, filtrul intern functioneaza , am pus si mancare de pesti, easybalance...si cam atat, deocamdata.
Acest acvariu va fii un acvariu tropical de apa dulce, accentul il voi pune pe plante. Nu cunosc speciile care le am, sunt in faza de documentare..mi-e mai greu sa retin numele astea

...ideea e ca nu ma grabesc sa populez acvariu...inca nu stiu exact ce pesti o sa pun.
Mai am un acvariu de 60l la care voi renunta cat de curand in care am 6 scalari, 1 leri si un "rechinas".( daca e cineva interesat vand acvariul complet la un pret foarte decent, acvariul este cu capac, stand si are geamul din fata curbat)
Ideal ar fii sa am 4-5 discus in acvariu, cam asta e ce-mi doresc..pana atunci saptamana viitoare o sa cumpar 4 sanitari si vreo 4molly negre responsabili la curatenie.
As vrea in viitorul apropiat un filtru extern, un sistem de purificare UV si un sistem de injectie CO2...orice sfat in aceasta privinta e binevenit.
Ce fertilizant sa folosesc pentru plante?
Ce ar trebui sa mai fac acum pana nu e prea tarziu, tinand cont ca sunt inca in faza in care mai pot face modificari.
Multumesc.