[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: armin
Forum Index » Profile for armin » Messages posted by armin
are geamul curbat in fata, prezinta cateva zgarieturi pe geamul din fata...
are incalzitor, filtru intern si 6 scalari+1 leri

ma intereseaza un schimb cu filtru extern, lampa uv, sistem CO2 sau altceva util pentru un acvariu nou.

ofer diferenta dupa caz.

preferabil bucuresti.
am eu unul de 60l cu capac si stand ...daca te intereseaza fa-mi o oferta si e al tau
am in vedere un filtru eheim 2222 http://www.pentruanimale.ro/filtru-extern-pro-i-2222-p-3061.html

referitor la lumina...ar trebui sa schimb lampile cu unele mai puternice? de care?
referitor la substrat: primul e tetra, apoi pietris 1-2 mm si la suparafata cel de 8mm...in total cam 7cm grosime.

multumesc pentru celelalte sfaturi...deocamdata m-ai pierdut pe drum ...pare foarte complicat, dar pe parcurs ma documentez si sper sa-i dau de cap...plantele mai inalte le-am pozitionat in spate, am o tufa mare care am pus-o in centru, iarcele mici sunt in fata...sa vedem cum le merge in prima faza...sa prinda radacinile.

Care ar fii ordinea in functie de importanta: filtru extern, lampa uv, fertiilizanti...nu de alta dar deja am cheltuit 800+ ron si parca se simte nevoia unui respiro financiar...

Acvariul e AQUAPRO 80 , neoane 2 x sylvania standard daylight 18w
salutare la toata lumea !

am achizitionat de 2 zile un acvariu de 126l cu stand si kit complet pentru instalare EHEIM (din Hornbach).

Am pus substrat tetra o galeata de 5,8l , deasupra pietris granulatie 1-2 mm si ultimul strat pietris de 8mm ( initial cumparasem doar pe cel de 8mm, dar mi-a recomandat cineva sa pun substrat ).

Am plantat vegetatie destul de multa, decoruri am pus o piatra rosie Jasper, 2 bucati maricele de quart roz si inca vreo 3 pietre rotunjite.

Acvariul este acum la ciclat, apa e setata la 26 grade, filtrul intern functioneaza , am pus si mancare de pesti, easybalance...si cam atat, deocamdata.

Acest acvariu va fii un acvariu tropical de apa dulce, accentul il voi pune pe plante. Nu cunosc speciile care le am, sunt in faza de documentare..mi-e mai greu sa retin numele astea ...ideea e ca nu ma grabesc sa populez acvariu...inca nu stiu exact ce pesti o sa pun.

Mai am un acvariu de 60l la care voi renunta cat de curand in care am 6 scalari, 1 leri si un "rechinas".( daca e cineva interesat vand acvariul complet la un pret foarte decent, acvariul este cu capac, stand si are geamul din fata curbat)

Ideal ar fii sa am 4-5 discus in acvariu, cam asta e ce-mi doresc..pana atunci saptamana viitoare o sa cumpar 4 sanitari si vreo 4molly negre responsabili la curatenie.

As vrea in viitorul apropiat un filtru extern, un sistem de purificare UV si un sistem de injectie CO2...orice sfat in aceasta privinta e binevenit.

Ce fertilizant sa folosesc pentru plante?
Ce ar trebui sa mai fac acum pana nu e prea tarziu, tinand cont ca sunt inca in faza in care mai pot face modificari.

Multumesc.
salutare ! sunt nou pe acest forum si doresc sa aflu cat mai multe informatii corecte despre cum sa intretin un acvariu. Am ceva experienta in domeniu, adica am avut mai mereu acvariu in casa de mic, dar niciodata nu am avut unul de peste 100l.

Acvariul actual este cumparat din Hornbach, are 126l si a venit cu kit-ul complet, Eheim. Momentan este la ciclare pentru vreo 3 saptamaini timp in care ma documentez si incerc sa fac totul ca la carte.

Forum Index » Profile for armin » Messages posted by armin
Go to: