[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silax
Forum Index » Profile for silax » Messages posted by silax
Message
trasalica wrote:Daca acvariul tau este cel din semnatura, tin sa te anunt ca scalarilor le trebuie minim 100L apa. Succes


Nu mai am scalarii in acvariu, i-am donat unui prieten. O sa fac un update pe semnatura sa nu mai creez confuzii.
Daca tot suntem la capitolul lumina de acvariu, as dori sa schimb neonul actual, am un JBL Solar Tropic T8, 15 W - 4000K, e cam batranel asa, il am de aproape un an si un pic. Ce neon imi recomandati pentru un acvariu plantat ?
zgatiuta wrote:Salutare. Am si eu o intrebare: ce imi recomandati lampa pt acvariu sau capacul. Am un acvariu de 60/30/35 inca neplantat pe care o sa il vreau sa il plantez. Va multumesc


Eu iti recomand un capac cu doua neoane. Dar o sa fie mai greu de gasit.
Salut!

Se poate inchide acest topic. Toti puisorii de molly au fost adoptati

Va multumesc tuturor pentru mesajele trimise.

Ne auzim tura urmatoare.

Ape limpezi!
Silviu
!

Din nou pestisorii mei iubiti nu stau cuminti si de plictiseala aleaga femele prin tank Printr-un proces nu foarte complex m-am procopsit din nou cu cativa puieti de molly, culorile sunt diferite de la black ,orange sau culori amestecate. Am in jur de 20 de puieti de marimi diferite.

Doritii sunt rugati sa ma contacteze in privat.

Ape cat mai limpezi si sa ne auzim cu bine.

Silviu
Lucian wrote:pentru apa din Bucuresti nu ai nevoie de osmoza ci doar de o filtrare cat de cat mai buna. Inainte de a investi intr-o instalatie de filtrare apa, incepe schimburi de apa zilnice. Cumpara un recipient de plastic de 2 litri. In prima seara umpli recilientul si il lasi la "aerisit". Dimineata scoti 2 litri de apa di acvariu si pui la loc apa din recipientul lasat seara. Dupa asta umpli recipientul la aerisit. Seara repeti aceaisi operatie. Intr-o saptamana se cheama ca ai adaugat 4x7=28litri ceea ce inseamna ca grosso-modo ai schimbat ~25% din volumul bazinului (apa pe care o scoti este un amestec de apa veche cu apa noua de la ultima schimbare deci nu se ia 100% din volumul pus ca fiind total schimbat schimbat). Asta ar fi minimum de schimbare de apa pe care trebuie sa-l faci, si asta ca o regula generala si nu are legatura cu tratamentul. Daca faci tratament medicamentos in bazin atentie ca va urma o deciclare (in marea majoritate a tratamentelor, inclusiv eritromicina) si pe perioada tratamentului nu se fac schimburi de apa. Eu as recomanda in cazul tratamentelor in bazinul comunitar, un schimb masiv de apa statuta, uramarea tratamentului in una sau mai multe reprize si schimb masiv de apa (in functie de tratament UV sau carbune activ in filtru peentru eliminarea "chimicaleleor"), revenirea la schimburi regulate de apa. Decat un schimb de 25% pe saptamana mult mai usor si mai sanatos sunt schimburile de apa zilnice - umpli halba, golesti halba


Mersi frumos Lucian de sfat! De regula, faceam acest schimb de apa in fiecare duminca, Scoateam in jur de 8 litri si puneam la loc 10 L. O sa incerc si metoda ta de schimbare a apei. Sper sa aiba efect. As incerca si un tratament de eritromicina, dar nu stiu care ar fi cantitatea perfecta si cat timp trebuie sa administrez acest tratament. Va rog sa ma ajutati si cu un sfat pentru acest subiect.

Duminica frumoasa!
Silviu
Lucian wrote:Calitatea apei - se referea la apa din acvariu... Daca vrei o apa mai buna poti sa o filtrezi (un exemplu de unde poti gasi filtre http://wts-online.ro/filtre-apa-acvariu?zenid=85e3a3645b6b271497ec44358e4be53c Un astfel de filtru insa nu iti va asigura o apa corespunzatoare in acvariu.


Mersi frumos de sfat, am citit mai multe despre acest sistem de filtrare. De ce sunt diferetele astea mari de pret, de exemplu, pe pagina recomanda de tine sunt preturi de la 250 pana la 450 de lei, pe alte site-uri am gasit un kit cu 5 filtre, rezerfor si baterie la 750 de lei. Care ar fi cel mai bun kit ?. Daca achizitionez un astfel de sistem cu osmoza inversa, cand schimb partial apa, o sa folosesc doar aceasta apa pura ? sau trebuie sa mai folosesc si altceva ?


sonic11 wrote:Nu la apa de shimb ma refer, la apa din acvariu.
Pune datele acvariului sa vedem despre ce vorbim.

Ps. Vad ca ai doar un filtru intern, daca doar pe ala i-l ai filtrarea ta biologica este aproape nula.


Ti-as spune masuratorile chimice ale apei din acvariu dar din pacate nu am aparatura necesara. M-am documentat un pic si am dat comanda de un PH meter si un TDS water meter. Din ce am citit ar trebui sa fiu mai atent la calitatea apei din acvariu. Apa din sistemul public nu este foarte pura, mai mult este plina de substante dure. As trebui sa folosesc un sistem de filtrare prin osmoza inversa, dar din ce am vazut o astfel de instalatie costa in jur de 300 - 700 lei . As dori sa o folosesc si pentru consum propriu, dar nu stiu care este cel mai buna. Aveti ceva pareri?
sonic11 wrote:Primul, black moly sufera de finrot si se trateaza cu eritromicina.
Finrotul se datoreaza apei de calitate proasta, pt ceilanti nu stiu ce sa-ti zic.


Salut,

Multumesc fumos pentru sfat, o sa incerc sa-l tratez intr-un acvariu separat cu eritromicina. Apa folosita in schimburile de apa este din conducta comuna (ApaNova) Nu stiu cum as putea sa fac sa schimb compozitia chimica din apa. As mai fi o varianta sa car niste apa dintr-u izvor de munte, dar este un pic mai dificil.

Seara faina!
Salut!

Ce ceva vreme am observat ca am cativa pestisori care nu sunt prea sanatosi si as dori sa-i insanatosesc.

Am 4 pestisori bolnavi intr-un acvariu mediu de 54 de L.

Va specific mai jos simtomele tuturor pestisorile in cauza.

1. Molly Black - Are o bucatica de coada rupta/mancata/topita. Nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat
http://imgur.com/i2D5H94
http://imgur.com/OOIu2YV
http://imgur.com/LdqeDW8

2. Molly Orange - Doua femele una mai invarsta si cealalta mai tanara au tomori pe corp. Sunt foarte vesele si plina de viata. Cred ca cu aceste femele nu exista tratament, dar as dori sa stiu daca le pot ajuta intr-un fel
http://imgur.com/8QN8OKE
http://imgur.com/rPdw8yO
http://imgur.com/GoMkIAG

3. Molly Orange 2 - O femele tanara nu mai poate sa-si foloseasca ultima parte din coada.Acum sta foarte mult pe nisip si foarte rar ajunge la jumatatea acvariului atunci cand este fugarita de ceilalti pesti.
http://imgur.com/dmE8Mke

Duminica trecuta am pus in acvariu o pastiluta de Sera Baktopur. Am lasat 4 zile apoi am schimbat 15 l de apa.

Momentan tin apa la 27 de grade C iar in acvariu se afla in jur de 25 de pestisori ( 3 guppy, 2 corydoras, 20 de Molly) .

As dori sa transfer cei 4 pestisori intr-un acvariu mai mic, de 30 de L si acolo sa aplic un tratament adecvat lor.

Ce sfat aveti sa-mi dati cu privire la pestisori mei bolnavi?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
Salut,

Din pacate toti puietii s-au dat iar riccia urmeaza sa fie livrata la un doritor.

Se poate inchide acest topic.

Va multumesc tuturor pentru interesul acordat.

Ape limpezi!
Siliu
Razvan_nicusor wrote: Va Salut ! V-am trimis MP pentru pestisori .


Salut Razvan,

Ti-am raspuns la mesajul privat.

Acest anunt este inca valabil, daca mai sunt doritori, va rog sa-mi lasati un mesaj privat.

Multumesc,
Silviu
Salut dragilor!

Pestisorii mei iubiti nu stau cuminti si de plictiseala aleaga femele prin tank Printr-un proces nu foarte complex m-am procopsit cu cativa puieti de molly, culorile sunt diferite de la black , white pana la orange sau culori amestecate. Am in jur de 20 de puieti de marimi diferite.

Pe langa acesti puieiti am si o "plasa" de riccia care a tot crescut si vreau sa donez o parte din ea.

Doritii sunt rugati sa ma contacteze in privat.

Ape cat mai limpezi si sa ne auzim cu bine.

Silviu
Salut,

Doresc sa cumpar 9 pestisori din rasa paracheirodon innesi (neoni).

Pentru detalii, va rog sa iti trimiteti un mesaj pe privat.

Multumesc,
Silviu
stefanp wrote:Cu JBL Ektol Fluid ai incercat?


Nu am incercat dar o sa ma duc maine sa cumpar si o sa incep un alt tratament. Sper ca de data asta sa fie cu succes.


Multam,
Silviu
Hello again!

Se pare ca nu am scapat de acesta boala, bacterie din acvariu. Dupa tratamentul cu furazolidon, a doua zi pestisorul meu betta a murit Zeul marii sa-l aiba in grija .

Acum se pare ca am aceeasi problema o am la neoni mei. Am un banc de 8 neoni, fiecare pestisor are cate o pata alba pe codita. Cel mai afectat dintre ei are acesta pata si pe burtica. Cred ca are un fel de cancer sau tumoare. Am incercat diverse tratamente, dar fara niciun rezultat.

Tratamentele folosite:
1. Fungol Plus - aproxomativ - 2 sapt
2. Albastru de metil (Metifish) - folosit la doua, trei schimburi de apa
3. Verde de Malachit. - folosit la doua, trei schimburi de apa

As dori sa-i salvez de la moarte, dar nu stiu cum sa ii ajut.

Va rog sa imi dati un sfat in privinta acestei probleme.

Va atasez o poza cu neonul cel mai afectat.

http://imgur.com/DqyuaWF

Multumesc,
Silviu
2smokes wrote:incearca sa i faci o baie (intr un borcan) in care zdrobesti o pastila sau chiar doua de furazolidon(2 e supradoza da furazolidonul e cam insolubil) tine l vre o 20 de minute dupaia spala l in alt borcan cu apa curata (sa nu transferi furazolidon in acvariu ca iti omoara bacteriile benefice),gasesti la farmacia umana si e chiar ieftin omoara cam toate bacterrile si gram pozitiv si gram negativ si e si antifungic,ii faci vreo 2 bai dinastea intr o saptamana si cred ca ai scapat de problema,eu am tratat corali si pesti cu medicamentul asta si am scapat de multe belele


Multumesc frumos de sfat. In seara asta o sa incep acest tratament. Dupa ce il scot din borcanul cu furazolidon, trebuie sa il spal in alt borcan inainte sa-l pun in bol? Pestisorul meu sta singurel intr-un bol de sticla.
Salut,

Din pacate nu am nicio veste buna, dupa aproximativ 2 saptamani de tratament cu JBL Fungol Plus pestisorul meu betta inca are acesta boala. Boala s-a extins la inotatoarele inferioare. Acum 2 zile i-a aparut la inotatoarea inferioara stanga acel puf iar dupa o zi bucatica aceea era cazuta, ca si cum s-a "prajit". Acum i-a aparut si la cea de-a doua inotaotare. Am mai citit pe net si am observat ca un medicament bun pentru acesta boala este Verde de Malachit. Am inceput tratamentul cu bai scurte cu 30 picaturi la 1 L timp de 30-40 min. Apoi ii schimb apa. Credeti ca este ok acest tratament? Daca aveti alt sfat, va rog frumos sa mi-l spuneti .

V-am atasat cateva poze. Pestisoul sta intr-un bol de 1 L.

http://imgur.com/gYOmicM
http://imgur.com/fMqTDmI
http://imgur.com/oKSzO4q
stefanp wrote:Atunci pentru fungus ar trebui JBL Fungol.


Am citit ca JBL EKTOL FLUID merge impreuna cu JBL Fungol . O sa le cumpar pe amadoua si incep tratamentul.

stefanp wrote:Mai pune o poza si cu petele noi.

Momentan nu sunt acasa, o sa revin diseara ca pozele.
stefanp wrote: Sunt ca niste "gauri"? Pare mancata carnea? Sau e ca un puf aparut pe deasupra?

Este ca un puf, pare a fi Fungus, iar pe coada este o portiune decolorata.
stefanp wrote: Pe jbl hospital te-ai uitat? Ai gasit ceva asemanator?

M-am uitat dar nu am gasit nimic asemanator.

 
Forum Index » Profile for silax » Messages posted by silax
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com