Buna ziulica
Lifter din Baia Mare sunt, urmaresc de mult acest forum si a sosit vremea sa ma prezint. Sper sa nu va plictisiti la citit
Detin bazinul de prin martie 2012, 80x45x50cm, pe atunci mi se parea foarte mare, acuma e cam mic

)
Sumpul e de 73x40x40cm, impartit in 4 camere(ajung si la ele).
Avand un buzunar cam stramt pentru acest hobby am incercart sa achizionez doar ce am considerat stric necesar, ma refer la echipament.
Asta dupa o documentare aprofundata.
Echipamente:
pompe valuri: 1 x tunze 6045 si 1 x koralia 2800 - fac treaba buna, nu am zone fara flow si coralii sunt multumuti
skimmer BM NAC5
pompa recirclare New Jet NJ-2300
incalzitor
lumina este asigurata de o lampa cu halida(giesemann megachrome coral 150w) si 2xt5 ATI
reactor biopellets de D-D (tras pe dreapta)
6 x ventilatoare pentru vara
Si cam astea sunt echipamentele
Stoc viu
5 x Chromis viridis
1 x Zebrasoma veliferum
2 x Ocellaris
1 x Salarias fasciatus
1 x Tomentosus filefish
1 x Yellow Wrasse
1 x Yellow Watchman Goby si un Tiger Pistol Shrimp
1 x stea Sand Sifting
1 x Lysmata amboinensis
2 x Hermit
2 x Nassarius
1 x anemona entacmaea quadricolor
1 x vierme penat- Feather Duster
Corali - cam putin
- galaxea fascicularis
- Plate Coral - rosu
- milka - 1 frag
- xenia - o bucata
- ciuperci verzi - nu stiu natia

) 7-8
- Blastomusa Merleti 1 frag
- si vreo 2 catepe de zooast rosu(am avut mai multe dar au disparut din cauza asterinelor) si 4 capete verzi
Filtrare:
Cum ziceam mai sus sumpul este impartit in 4 camere.
Camera 1 - skimmer BM NAC 5, aici coboara apa din display
Camera 2 - 4 saculeti cu roca vulcanica. Deasuprea am pus niste vata de perlon pentru a retine mizeria.
Camera 3 - comunicarea intre camera 2 si 3 se face pe partea de jos. In aceasca camera am alge.
Camera 4 - pompa de retur, incalzitorul si plutitorul pentru apa de osmoza.
Filtrarea este facuta de piatra vie (15kg), roca vulcanica, substratul din display de ~5-6cm, algele.
Pana in urma cu o luna foloseam biopellets in reactor, dar s-au epuizat si nu am gasit la magazin (in Baia Mare) si am trecut pe NOPOX. Cand e gata revin la biopellets ca am fost multumit.
Fac aditii de calciu, magneziu si kh pe sistem Bailing, manual zi de zi. Mi-am facut o rutina din asta.
Schimb apa cam 20L la 2 saptamani, sare Red Sea.
PO4- nedetectabil
NO3- intre cam 2-5
CA - 450
MG - un pic peste 1300
KH - 8-9
Testele le fac la 2 saptamani, inainte de schimbul de apa si raman la aceleasi valori de fiecare data. Nu am oscilatii mari.
Incet incet mai vine cate un coral. La fiecare salar imi fac cadou cate ceva