De o luna si ceva am un acvariu de 44 litri, luat din piata, incalzitor: 25Wati, 4 specii de plante, nu stiu cum se numesc, lumina provine de la o lampa de birou micuta care are neon, acvariul neavand capac, filtru cu tot cu "aer", luat de asemenea din piata, mancare Tetra Min, de 2 ori/zi, pesti: 2 platty, 19 guppy dintre care 8 adulti si restu pui.
De aproape 3 saptamani am observat ca pestii se tot "scarpinau", frecanduse ba de fundul acvariului, ba de plante, de filtru... M-am gandit ca s-ar putea sa aiba ceva dar nu am dat prea mare importanta pana cand mi-au murit 2 puiuti.
Intai le-am pus sare, am crescut temp. apei la 28 de grade si am inceput un tratament cu Punktol si Ektol Cristal (o zi Punktol, o zi Ektol). Intre timp unuia dintre ei i s-a albit jumatatea posterioara, dinspre coada, coada insa nu are nimic.
Aceasta este a patra zi de tratament si nu am observat nici o imbunatatire a situatiei, pestii frecandu-se in continuare de tot ce apuca. Persoana de la care i-am luat a patit acelasi lucru si desi le-a facut acelasi tratament ca si mine timp de 10 zile, i-au murit aproape toti si avea, nu gluma... ca deasta mi-a mai dat si mie.
Pestilor nu le-au aparut puncte albe, nu au innotatoarele franjurate, innoata ok, in schimb dupa cum am mentionat, se scarpina, sunt cam apatici (masculul de platty, de exemplu, inainte "fugarea" masculii de guppy, acum insa e indiferent si sta nemiscat pe fundul acvariului) nu mai mananca cu aceeasi pofta si 2 dintre ei au murit.
Nu stiu ce sa le mai fac, mi-e sa nu patesc si eu acelasi lucru...
PS: Intre timp mi-a fatat o pestioaica. Medicamentele ii afecteaza cu ceva pe cei mici? 2 ii am in acvariul asta, alti 5, cati au mai ramas, ca pe restu ia mancat mamica sunt in alt acvariu.
|
Ajutati-ma, va rog cu un sfat!
De aproximativ 3 saptamani guppy mei se tot "scarpinau", frecanduse ba de fundul acvariului, ba de plante, de filtru... M-am gandit ca s-ar putea sa aiba ceva dar nu am dat prea mare importanta pana cand mi-au murit 2 puiuti.
Intai le-am pus sare, am crescut temp. apei la 28 de grade si am inceput un tratament cu Punktol si Ektol Cristal (o zi Punktol, o zi Ektol). Intre timp unuia dintre ei i s-a albit jumatatea posterioara, dinspre coada.
Aceasta este a patra zi de tratament si nu am observat nici o imbunatatire a situatiei, pestii frecandu-se in continuare de tot ce apuca. Persoana de la care i-am luat a patit acelasi lucru si desi le-a facut acelasi tratament timp de 10 zile i-au murit aproape toti.
Nu stiu ce sa le mai fac, mi-e sa nu patesc si eu acelasi lucru...
PS: Intre timp mi-a fatat o pestioaica. Medicamentele ii afecteaza cu ceva pe cei mici?
|