[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Pana atunci imbat pestii cu palinca !
Ma abonez si eu la cine are suficienta

Am vrut sa tin in compartimentul din mijloc insa nu am gasit sa cumpar deocamdata.
Sper sa nu deranjez aici dar are legatura ca un inlocuitor al NOPOX-ului.

Incerc clasica reteta DIY si am folosit:

- 75 % Palinca tare ca focu, din aia curata de pruna si BIO
- 25% otet de mere
- 1 lingurita de zahar.

E ok sau e musai Vodka de 40 garde din comert si acid acetic absolut ?

Sunt multe variante pe piata, dar unele au si altceva in compozitie .
Acvariile tale m-au inspirat, cu atat mai mult acesta este la fel ca al meu ca si volum.

Am convingerea ca totul va fi ok pana la urma, multa bafta.

Dupa mine as opri orice supliment, doar schimburi de apa saptamanale sau mai dese in cantitati mai mici si as astepta.

Apoi, dupa ce totul revine la normal, poate suplimentele alea ar ajuta la ceva.. dar acum nu stiu ce beneficii aduc.

Momentan bazinul este stabil, insa m-am referit in special la suplimentele gen coral food , tot felul de sticlute magice la preturi piperate care nu fac nimic.

Am folosit Salifert, de la RDS A+B, Aquaforest Energy + Build, etc.... la mine cel putin niciun efect vizibil in urma utilizarii lor, ba mai mult numai din schimburi mi s-au parut mult mai hidratati.

Este doar o parere personala si cred in continuare ca pana in 300L nu are rost sa fortam nimic, sarea le contine pe toate.

In cazul SPS-urilor nu ma pronunt, acolo este alta zona unde nu ma bag....

Evident ca nu vreau sa influientez niciun incepator sa nu bage x sau y in apa, dar in mare parte este marketing si tentatia e mare sa cumperi toate zemurile doar sa ai cei mai frumosi corali.

Am perlon intre foile de sticla (din prima si a doua camera) pe care il schimb la 2-3 zile destul de murdar.

Pompa isi pierde din debit cam la o saptamana si trebuie sa maresc puterea pe masura ce scade nivelul si sus in display.

Din cate am vazut, in interior e mucus si nu neaparat mizerie... dupa ce o curat baga ca noua.
Ca sa fiu si eu un carcotas cu privire la utilizarea suplimentelor in acvarii mici, le consider total inutile si pot destabiliza sistemul rapid .

Cred ca tot ce contine o sare de calitate este suficient pentru corali iar hranind zilnic pestii au si nutrienti suficienti.

In ultima vreme am utilizat Aquaforest Energy si Build, fara absolut nicio schimbare, acum le-am aruncat direct la gunoi.

Aquaforest Build = pudra de talk
Aquaforest Energy = snake oil (citez de pe un forum extern).

Fara a avea experienta voastra, bazinele mele mi-au aratat ca totul este in ordine atunci cand intervii rar si lasi totul de la sine.

Exista tendinta de a grabi si accelera cresterea coralilor sau a tine specii pretentioase insa cazi in extrema cealalta... asa cum am patit si eu.
Revin la aproape o luna, cu vesti bune in sensul ca Tang-ul meu e gras ca un porc si mananca de rupe si nu mai exista niciun fir de alga in bazin, cred ca bazinul e complet ciclat si stabil.... cel putin asa pare.

A ramas problema nivelului in camera pompei, nu reusesc nicicum sa mentin constant si asta deoarece dupa o perioada de 2 sapt de exemplu, pompa se comalteaza si nivelul creste.

Am desfacut pompa si era plina de mucus, dupa curatare baga ca noua si a trebuit sa o reduc destul de mult.

De aici concluzia ca nu am ce-i face, in timp debitul scade si sunt nevoit sa-l maresc pentru a nu fi zgomotos overflow-ul....

Deocamdata am reusit sa tin salinitatea sub control empiric.... completez zilnic cam aceiasi cantitate de apa evaporata si mai verific la 2-3 zile salinitatea.

Probabil voi face ATO cu priza programabila si atat, baga 1 min cu un anumit debit o anumita cantitate de apa.
Multa bafta, eu am scapat de alge insa numai dupa ce mi-am dat seama de la ce este.... in cazul meu hrana congelata.

Dupa ce am renuntat la ea si am mers doar pe alge fulgi + granule, nisipul este alb si piatra curata.... bineinteles ca la Phosguard nu am renuntat.
Rockscape-ul este de milioane, foarte fain si matur bazinul.

Ai avut ceva probleme cu coralii ? pentru ca in lumina actinica nu prea se observa mare lucru.

Am cumparat produsele de mai jos, (am folosit doar 50g pentru prepararea de solutie).
Le dau la schimb cu corali deoarece s-au dovedit inutile pentru mine, Ca si Mg sunt in parametri ok doar din schimburi de apa si nu am foarte multi SPS care sa necesite dozare.

Aquaforest Calciu 1000g
Aquaforest Magneziu 750 g

Cine este interesat, astept propuneri.
Sfatul care ti-l pot da este ca peretele despartitor sa nu-l faci inalt cat acvariu, lasa 1 cm mai jos pentru ca in caz ca ceva nu merge bine, sa nu dea apa pe dinafara ci sa intre inapoi in display.

Pieptenele ala sa-l faci mult mai adanc, cam de 3-4 ori chiar mai mare iar peretii despartitori nu trebui sa-ti inchida ermetic cutia, pot fi chiar jumatate din inaltime, vor directiona eficient apa... si background obligatoriu negru (plexiglass), alb se va murdari repede si se va vedea urat.

Osmozorul e must-have (e mic si il poti conecta chiar la robinet daca nu vrei sa-l montezi permanent) dar sa stii ca e foarte buna si apa distilata, eu am tinut 1 an un nano cu apa distilata pura si mi se parea chiar mai ok, nu am avut probleme. Iddea este ca apa distilata sa fie facuta in instalatii din sticla daca ai de unde lua, cea din comert nu stiu cat de ok e.

Succes !
Da, asa este... greseli peste greseli dar acelasi lucru mai obisnuiam sa-l fac si in celelalte acvarii mici, mai aranjam pietre, mai lipeam cate un coral iar derajnul era muuult mai mare si niciun peste sau crevete nu a avut de suferit.

Bineninteles ca de acum voi fi mult mai atent, nu-mi permit sa-l pierd si pe asta !

@elven, nu am ce sa-i fac la alga aia maro, s-a intins deja peste tot si ciudat este ca numai pe nisip e si doar ziua cand am lumina, dimineata devreme dispare aproape complet. Sper sa scap de ea in timp de la sine, in timp.

Am perlon in sump, schimb la 2-3 zile si il scot maroniu...
Eu am avut aiptasia la inceput destul de invaziva, cele mari le-am injectat cu apa fierbinte insa ma saturasem deoarece tot crestea, am bagat doi creveti Peppermint si in 30 zile nu mai era pic de aiptasia.

Acum, nici macar urma de ea, piatra e absolut curata.

Iti recomand sa-ti cumperi doi creveti si vei scapa in timp.

Succes, fain acvariul dar mai lucreaza un pic la aranjament!
Normal ca nu am putut sta pe margine si sa astept, va prezint noul Tang, un pic mai mare decat primul dar foarte fericit

Aclimatizare o ora, a servit masa ieri si deja cerceteaza fiecare coltisor din acvariu... iar pestera aia o adora.

Stiu ca acvariu e prea mic insa nu pare stresat din cauza asta (deocamdata) , poate pe viitor voi trece si eu in grupa mare.

Pfoai, pai ma puneti sa golesc tot si sa-l introc cu fundul in sus

Standul meu are 8 picioare din plastic scurte si impanat de jur imprejur, insa cred ca sub parchet am izopren neuniform si in colt s-a lasat un pic.

Am sa sta cu ochii pe el, de lasat se va lasa incet si in timp, nu cred ca voi avea probleme de genu sa cedeze ceva, dar e mai bine sa fie pe 0.
Si mie imi pare tare rau de el, dar la urmatorul voi fi mult mai atent.

Acum ca toate sa mearga nasol, ma uit la nivelul acvariului si tot standul s-a lasat 1 grad dreapta si 1 grad in fata, parchetul nefiind pus bine in coltul unde este acvariul, sub greutatea lui s-a "asezat".

Mai mult nu stiu daca o sa se lase, e riscant sa-l las asa? sau sa-l golesc pe jumatate si sa-i infing doua pene in coltul din dreapta ?
Celelalte vietuitoare fiind ok, trag concluzia ca pestele a fost stresat, nu l-am aclimatizat bine sau a calatorit destul de mult pana la mine (poate nu o fi stat suficient timp in bazinul din shop).

Fiind in acelasi pachet cu Chromisii, i-am pierdut pe toti, ceilalti noi veniti sunt bine mersi.

Cu plastilina D-D am mai lucrat si clowniii chiar nu au avut nimic, asta in nano de 30L unde aveau mai mari sanse sa se intoxice... deci cam exclud varianta asta.

Asta e, mergem inainte si cu mult curaj poate voi mai avea un Tang.

O mica pauza sa se mai maturizeze bazinul.
Nici eu nu cred ca va scapa
E mai bine in sensul ca nu mai pluteste haotic, insa sta retras, stresat si slabanog iar hrana nu o accepta deloc. A slabit in 2 zile si e plat.
Asta e..., bazin crud si multe greseli de incepator.
Cred ca raman la clowni si chrysiptera.

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: