update ....
Acum ceva vreme, cand a desfintat plantatul, tov. Dan Pavelescu m-a lovit cu 2 pompe de fertilizare automata - de-mi venea sa sar in sus de bucurie.
Numa ca din lipsa de timp am ajuns sa-mi cumpar o priza (electronica) programabila abia la vreo saptamana.
A mai urmat inca o saptamana de teste, am setat priza la 1 min - la fiecare 2 zile plus duminica (luni, miercuri, vineri si duminica) sa-mi arunce in acvariu 15 ml de vimi si 15 min de EC.
Toate bune si frumoase, chiar minunate, le instalez eu in stand, le gasesc un loc bun - nici sa incurce, dar sa fie si accesibile - mai dau un ochi la priza programabila si ... ON ...
Eh... aci vine partea frumoasa: intr-o "frumoasa" noapte de luni spre marti, trezindu-ma pe la 12, aud zgomotul de pompe ... ce sa fie?
aprind lumina - apa galbena, verific recipientii cu vimi, respectiv EC ... nici urma de zemuri..
cca 300 ml de Easy carbo si 300 ml vimi all in red erau in bazin.
Am lasat-o asa - de nervi, de oftica ... de dracu stie ce a mai fost in capul meu, am scos din priza pompele si basta.
Abia la vreo 6 h am facut un schimb total de apa - 100 l - cu apa de la robinetul meu kh 18+
Colac peste pupaza sonda se decalibreaza, dau s-o calibrez dar buffer ph4 ...nu mai e. controllerul ramane in modul de calibrare ...
abia la vreo cateva zile fac un schimb de 50 % (cu apa 50/50 apa de osmoza/ apa de robinet de bucuresti -kh 5)
Consecinte:
deciclare totala - vreo 4 zile apa alba
populatia de asasini (bagati de mine sa mai reduca invazia de melci maidanezi) exterminata
populatia de maidanezi - intreaga
Pierderi plante
hc a capatat o sensibilitate foarte mare - unele fire efectiv se dezintegrau
pogostemon helferi- la revedere
blyxa- si-a zborsit firele vechi si mai expuse
lilaeopsis brasiliensis - a piedut cateva frunze
elecharis parvula - nici o problema
Si sa nu uit - cauza -
la ultimul "ochi la priza programabila" cred ca, mai cu seama sigur, am setat inca un program (2) de marti ora 00.00 pana miercuri ora 00.00
abia dupa vreo cateva zile am verifcat priza programabila si am descoprit aceasta cauza ...
Acum lucurile par a reveni la normal - usoare urme de gda pe geam, dar nederanjante, cateva smocuri de bba pe care le aveam si inainte, plus niste fire (de alga) verzi sau maro dar foarte rare - un fir ici un fir colea - nici nu stiu daca sa-i zic alga sau ce.
poze ...