[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Cam mic pentru carasi, mai bine te orientezi spre altceva, dar inteleg ca vei pune altceva oricum in acest bazin.

Pt carasi ori ca iei 2 ori ca iei 4, mergi direct pe ceva 180L +, sunt pesti maricei .. fac mizerie f multa si iti trebuie filtrare f f buna (externa), daca nu vrei sa stai sa schimbi apa la 2 zile )

Plantele de le ai + carasi, nu prea merg .. astia trag de ele, scurma, etc.
Parca am vazut la un coleg in topicul lui cu Neolamprologus, ca a luat din Carrefour melci, de la raianul cu produse din peste.

Zilele trecuta mi-au sarit si mie in ochi niste cochili de melci (desigur cu carnea in ele), la raionul respectiv.

Merita sa incerci.
Exact ce a zis Humbert. Subscriu total.

Nu am auzit/vazut pe nimeni cu acvariul din acryl in RO, nici în magazine nu am vazut.
image
Un update (cu geamurile curate)

image
imageimage
Trebuie sa fie mai inventiv, sa schimbe mesajul, sa iasa din tipar!

Fernando, impresioneaza-ne!
Pai nu prea mai am un necaz cu ei

Am prins atunci cu capcana 3 indvizi f mari si cei ramasi stau cumintei in piatra, sunt mult mai retrasi (cred ca de la sixline).

Ma bucur ca ma ajuta cu mancarea neconsumata de pesti, ii folosesc pentru salubritate - doar ca o sa mai scot periodic din ei pe masura ce cresc

Dar arata foarte interesant anemona respectiva oricum, o sa tin cont si de ea la viitoarele achizitii
Radem noi, dar parca vad ca pune asta o poza .. un apartament plin de acvarii, cea mai mare colectie de Guppy din lume )) =))
ccdumitrescu wrote:presupun ca este agent secret in organizatia terorista Al Guppyadia si antreneaza pestii pentru a cucerii lacul Morii.

Dar totusi, ce face cu ei?

Pe bune, stie careva? ))
Teoretic, o pompa pe care o limitezi se uzeaza mai repede. Prin instructiuni parca mentioneaza ceva de genul acesta.

Imi pare rau sa aud de betta-ul tau, astazi mi-am luat-o si eu cu o pierdere deci te inteleg f bine.
MSI wrote:
image

RIP

Desi l-am vazut ciugulind, se pare ca nu s-a acomodat prea bine ... si nu prea manca.

Am incercat sa-l conving incusiv cu ceva alge Nori, dar nu a functionat.
Ah! Cu scuze, am citit eu gresit.

Eu am lipit cu cimentul de la Aqua Forest, parca ii zice Coral Fix. Am clatit bine pietrele lipite si apoi la apa cu ele.
Am atasat si ulterior submers un pinten de piatra cu ciment la o structura, pentru stabilizare.
Ce tip de ciment ai folosit?
Liv wrote:
Ce lumina ai?

Si

Cat timp pe zi ai lumina aprinsa?

Ma indoiesc ca o sa stea ei langa furtun cand il bagi sa scoti apa, in cel mai rau caz ii vei trage in galeata si de acolo ii pui inapoi in bazin

Eventual pui furtunul in plasa de prins pestii si asa sigur nu ai probleme.

Este foarte important sa schimbi apa, mai ales fiind deja probleme in bazin. Eu zic sa nu te complici cu sare, doar schimburi de apa cat mai dese.

Eu am o placa pe care o cam tot repet, nu stiu daca este cazul tau, DAR nu pune nimic in apa (anume substante de limpezire, etc.), nici macar substanta anti-clor, 24h lasata apa si aia e.

Ti-as recomanda niste carbon activ, pt 2-4 sapt, sa elimine o eventuala poluare din acvariu (poate sa fie o problema de genul acesta la pestii tai), este foarte usor sa introduci substante nedorite in acvariu (de exemplu: deodorant/parfum daca sunt folosite in apropierea acestuia, sapun/creme de hidratare/cosmetice in cazul in care bagi mana in acvariu, ca sa nu mai spun despre decoruri artificiale sau nisip colorat, vopseaua poate sa fie periculoasa, daca prin natura meseriei lucrezi cu substante chimice riscul creste).

Am lasat cam ~20 ore apa de la chiuveta in 2 oale dupa care am introdus-o in acvariu.

Uite, aici este un risc, acele oale sunt spalate cu detergenti de vase, detergenti care se clatesc destul de greu - lasa apa in sticle de plastic (doar cele folosite pentru apa).

Un mic update:

image
image
ArdeleanAndrey wrote:Va salut domnilor
Red Sea Reefer 425xl plus lampa Maxspect Recurve 320w

Salut Andrey,

Bun inceput/introducere

Iti recomand sa faci un topic nou, sa urmarim progresia proiectului tau separat.

Completeaza la Profil de unde esti, sa ne cunoastem mai bine si ajuta sa intrii in contact cu colegii din apropierea ta
Pestele nu este neaparat mort (fiind doar pe o parte leziunea ma gandesc ca se poate trata), incearca sa-l scoti din acvariu si sa-l bagi in carantina cu ceva substante desinfectante si/sau medicamente. (baktopur poate?).

Daca nu ai acvariu separat pt asa ceva, merge ceva si improvizat, am vazut la brico niste cutii transparente din plastic, foarte ok ca rezistenta si pret ( 20-30 lei / cutia de 30L parca.. ) + o pompa de aer cu piatra si gata carantina.

Schimburi de apa mai dese, NO3 este prea mare.

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: