Ma indoiesc ca o sa stea ei langa furtun cand il bagi sa scoti apa, in cel mai rau caz ii vei trage in galeata si de acolo ii pui inapoi in bazin
Eventual pui furtunul in plasa de prins pestii si asa sigur nu ai probleme.
Este foarte important sa schimbi apa, mai ales fiind deja probleme in bazin. Eu zic sa nu te complici cu sare, doar schimburi de apa cat mai dese.
Eu am o placa pe care o cam tot repet, nu stiu daca este cazul tau, DAR nu pune nimic in apa (anume substante de limpezire, etc.), nici macar substanta anti-clor, 24h lasata apa si aia e.
Ti-as recomanda niste carbon activ, pt 2-4 sapt, sa elimine o eventuala poluare din acvariu (poate sa fie o problema de genul acesta la pestii tai), este foarte usor sa introduci substante nedorite in acvariu (de exemplu: deodorant/parfum daca sunt folosite in apropierea acestuia, sapun/creme de hidratare/cosmetice in cazul in care bagi mana in acvariu, ca sa nu mai spun despre decoruri artificiale sau nisip colorat, vopseaua poate sa fie periculoasa, daca prin natura meseriei lucrezi cu substante chimice riscul creste).
Am lasat cam ~20 ore apa de la chiuveta in 2 oale dupa care am introdus-o in acvariu.
Uite, aici este un risc, acele oale sunt spalate cu detergenti de vase, detergenti care se clatesc destul de greu - lasa apa in sticle de plastic (doar cele folosite pentru apa).