[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Claude
Forum Index » Profile for Claude » Messages posted by Claude
Message
Se poate inchide! Multumesc acvariu.ro!
Acvariu MP Aquapro 126 l -cu capac, stand, capac, filtru extern EHEIM 2224 - 600 Lei

Dau acest anunt pentru o colega de munca din Bucuresti care nu are cont aici:

Se vinde acvariu complet echipat, achizitionat cu un an in urma din Hornbach:

Specificatii:
* Dimensiuni Lxlxh - 80 x 35 x 45 cm
* Volum - 126 litri
* Grosime geam 6 mm
Capac: * Iluminare 2 x 18 W Silvania
Echipament tehnic:
* Filtru intern Aquaball 2210
* Incalzitor Jager de 100W
* Filtru Extern Eheim professional 2224
Mobilier negru ca acesta : http://www.wharfaquatics.co.uk/prodd...AQ9964&cat=411

Bonus: * Pompa de Aer Tetratec APS 300+ perdea de aer.
Nu se descompleteaza. Oferta de sarbatori. :Totul la doar 600 de lei.
Se ridica din Bucuresti.

Pentru cei interesati: 0727 749 301 - Alina
Se pot trimite si poze - dati e-mail la adresa alina.zotta@yahoo.com

imi poti trimite poze cu acvariul?
Merge si cu sticla de 8 la inaltimea data de tine fara nicio problema. As merge totusi pe filtru extern, si mai bine 2 neoane de 39w t5(minim)daca nu pui 3 din start. Diferenta intre ele si cele de 30w e de aproximativ 4 lei al neoanele tip 865... dar durata cat te tine un t5 e dubla sunt cativa wati in plus si folosindu-le pe amandoua pot spune ca e diferenta majora la plantele de gazon intr-un acvariu cu coloana de 45cm apa...
apoi pompa de aer...nu => castigi bani de filtru
komatexul poate sa fie si de 3 si sa ii pui pvc pe dedesupt. de abia poti prinde diverse gen holsuruburi mici pt fixare suporti neon etc...
substratul sper ca intai pui unul fertilizant si peste ceva pietris....fie el si alb negru.
well, tunsoarea a fost partial facuta, dar cum am primit cateva plantute am si replantat didiplisul si nu numai plus ca am mutat din hardscape. Din pacate cu acelasi aparat terbuie sa imortalizez momentul. deocamdata trebuie sa mai am rabdare sa se aseze putin setupul pentru a putea manevra in voie cu sau fara foarfeca.
image
Scalarii au o noua casa, la ender67. Sa se bucure de ei si sa ii inmulteasca.
topicul acesta se poate inchide.
Multumesc!
Salut,
In cele ce urmeaza va prezint acvariul meu si setup-ul nou din acesta, un setup numit "shelter" , care nu are pretentii de aquascape, ci doar de o casa pentru pestii pe care ii posed in acest moment.
Este un setup bazat pe o linie JBL, pornit pe data de 17 octombrie 2009.
acvariul are amprenta 120x40 si inaltimea de 50 de cm.
In mod real are ~200 de l de apa.
Fitrarea o face inca un Tetratec ex1200 care s-a incapatanat sa functioneze ireprosabil pana in prezent. Initial am avut in acvariu alte 2 filtre dintr-un acvariu ciclat iar tetratecul a functionat de asemenea intre setupuri pe un alt acvariu. Toate acestea au fost experimente ale mele pentru a vedea daca reusesc grabirea ciclarii si le consider pana in prezent o reusita, avand in vedere rezultatele obtinute pe testele de apa. Inapoi la datele tehnice...
Posed si un filtru UV nefolosit inca niciun minut, incalzitor scuba 300w, + incalzitor substrat 50 W.
Lumina e o struto-camila formata din 2x30 T8 neoane poloneze cu 6500k si 3x39 T5 osram 865 din care numai 2 sunt functionale deocamdata (al terile va fi pornit daca consider necesar mai tarziu (peste 1 luna probabil), deci un total de 128w pentru acum.
Fertilizare:Aquabasis plus, CO2 butelie, PPS, Ferropol, Ferropol24.
Plante Glossostigma,Sagittaria subulata,Hydrocotyle leucocephala,Echinodorus cordifolius, Java fern,Crypto.pontederiifolia, Ludwigia repens, Pistia stratiotes si didiplis diandra.
Fauna: 2 perechi de scalari, 2 CAE 2, 4 SAE, 3 cory ,2 ancistrus , Pomaceea, Melanoides Tuberculata, Neritine, Anetome Helena.

Imi cer scuze pentru calitatea imaginilor, desi sapuniera cu care am facut pozele avea posibilitati mai mari, nu am acordat atentia cuvenita fotografierii...

asezarea initiala era unau mai "orizontala"
19 octombrie.
image

Ulterior am decis ca aranjamentul nu e suficient de indraznet si am considerat rearanjarea a doua dintre elementele lemnoase. ceea ce a rezultat a fost:

image

la 3 saptamani si jumatate de la pornire plantele incep sa isi desfasoare reteaua ina eu am avut prima mare dezamagire. Pomaceea au descoperit barclaya si au decimat-efectiv. Nu am reusit sa recuperez planta, ramasa fara frunze.
image

cam tot atunci am inceput inlocuirea aqua glow-urilor initiale care erau pe capac cu 865 t5 si cam asa arata el astazi la 7 saptamani de la start cu 865-urile functionale:
image
Sunt constient ca e nevoie de o tunsoare, cea programata pentru ziua nationala , nu a avut loc, dar vine weekendul.
Cam atat pentru acum.
Am 4 scalari maturi (cu corpul- fara aripioare- intre 6 si 9 cm) pe care doresc sa ii schimb cu o pompa de aer mica/medie. De preferat in Ploiesti.

unul e asa: http://i300.photobucket.com/albums/nn2/shokuKawaii/MasShow20008/160.jpg

si ceilalti 3 sunt asa:
http://www.akvarijnirybicky.cz/web/soubory/pterophyllum_scalare_marble.jpg

cel mai bine te uiti la un filtru extern de firma si vezi ce si cum
nu prea poti sa le faci selectie...sa le dirijezi unde sa creasca... mai bine ai rabdare si vor creste ele. iar pe cele de pe geamuri ai sa le curati. lumina naturala direct pe acvariu, fertilizare facuta aiurea.
Apai chiar daca nu ai plante si nici intentia sa pui plante.... Nu mi-e clar daca vrei sau nu alge. incearca sa ramai sub 60 lumeni /litru daca nu vrei alge desi eu zic ca unele dau foarte foart bine pe background-uri. 840-ul suna o.k.

Revenind la pesti.. as alege alte specii.. si nu ciclide sudamericane ci clar africane. nu doar din considerente estetice (la speciile alese backgroundul ar fi tb sa fie de tip amazonia...) dar scalarii se odihnesc (dorm)exclusiv intre plante in toate acvariile mele..niciodata in spatiulde inot, chiar si in acvariul steril, cauta sa se ascunda dupa incalzitor, conul de depunere sau orice ascunzis - niciodata in spatiul liber.Poate o fi o chestiune de obisnuinta, nu stiu... Estimez insa ca daca vei avea mai mult de o singura pereche se vor bate toata ziua, din cauza teritoriului greu de definit. Ca si ultim argument, scalarii de regula nu pot avea culori la fel de spectaculoase ca ciclidele africane).


nu trebuie tratat. cel mult lipt de geam cu silicon daca nu are stabilitate sau e prea usor si tinde sa fie flotabil.
nu ma intelege gresit, avand in vedere pretul si cat de greu se gaseste eu unul as fi cel mai incantat sa gasesc o varianta ieftina la rasina epoxidica. Dar imi mentin rezervarea fata de o substanta de genul lacului. Daca ai dreptate si nu se dizolva, nu interactioneza atunci singurl avantaj al rasinei e ca poti face backgrounduri mai subtiri si atat(adica un lucru cu o relevanta minima). Astept in continuare observatiile tale, mai ales dupa ce finalizezi proiectul.

cat despre remarca aceasta, a lui Fan CTC:
"niciodata nu am folosit rasina, si nu am avut nici un fel de problema." , nu stiu cum e apa la tine , poate e prea moale si atunci te bucura sa iti creasca duritatea. La mine e opusul. Uite:
BULETIN DE ANALIZA nr. P1247 din data 27.10.2009

Provenienta probei: Policlinica M.I., Str. Ghimpati nr. 1
Data recoltarii: 20.10.2009
Data analizei: 20.10.2009
Prelevator: Laborator analiza apa potabila si uzata
.....
pH 7.12
Duritate totala grd. germ. 22,4
......

pe forumurile de afara scrie clar ca doar rasina epoxidica nu interactioneaza cu apa...restul... te rog doar sa nu experimentezi pe spinarea pestilor de acvariu, eu unul aleg sa ii cred pe cei de afara...

ia uite aici:

http://www.pesticideinfo.org/Detail_Product.jsp?REG_NR=07388200001&DIST_NR=073882
unde acrilan = nume comercial pentru rasina acrilica..iar adiviul ala e in rasina acrilica... "ACUTE ACUATIC TOXICITY"
Eu am gasit rasina epoxidica si intaritor la un supermarket local de articole sanitare si amteriale de constructii (artsani se numeste) galetusa cam cat 1kg. De asemenea cei de pe forumurile auto (reno.ro , sau altele) mai comercializeaz. La fel si cei care fac tunning auto/moto au asa ceva si folosesc impreuna cu fibra de sticla pentru spoilere/praguri / carene etc dar trebuie sa ii si convingi sa comercializeze. Pretul rasina plus intaritor cand am gasit eu acum o luna 115 ron. Suficient sa acoperi cu un strat subtire cel putin 2 metri patrati.
Humbert wrote:deci ideea e ca depinde foarte mult de ce plante ai, cate plante ai si in ce stare se afla ele ca sa determini exact de cand incepi fertilizarea. in niciun caz aia ca "nu se fertilizeaza in prima luna" nu e o regula batuta in cuie.



atat cat ma pricep eu iti spun ca in principiu , pentru plantele cu radacini carora le trebuie substrat le ia o saptamana minim (cam 2 de regula) dupa transplantare sa isi revina si sa reinceapa cresterea... plus ca eu cred ca substratul "nou" tinde sa elibereze destul de multe substante , chiar daca unele se activeaza la mai mult timp dupa ce bazinul e pornit...in timpul ciclarii daca vrei sa faci fertilizare(de regula cu micro, pentru ca de macro chiar nu cred sa fie nevoie in prima luna a unui acvariu) , atunci ar trebui facuta dupa ce citesti valorile pe diverse teste si afli ce deficiente temporare au aparut... la ultimile setuprui incercate de mine nu am fertilizat aproape niciodata in prima luna si nici probleme cu algele nu am avut...E posibil insa sa se fi acumulat si ceva experienta fata de anii trecuti si sa nu fie doar incetarea fertilizarii haotice motivul pentru care nu (mai) am alge.
amplasarea corecta a unui acvariu presupune asezarea acestuia in cel mai intunecat loc din incapere...nu e nevoie sa bata soarele direct pe geamurile lui, e vorba de lumina ...nilsen ti-a dat un sfat bun. evita potentiala problema a exploziei algelor, ca sa poti avea un acvariu frumos. Pentru estetica, si nu numai cauta sa pui o radacina , o piatra ceva , chiar daca plante nu poti pune din cauza ca nu ai substrat si nici pesti care sa le lase in pace.. altfel da senzatia de steril, de artificial. in plus orice element de genul acesta poate servi si un rol secundar (si foarte minor, ce e drept) de suport pentru bacteriile care se formeaza in timplul ciclarii.
dj_ando_83 wrote:nu uita ca icrele nu trebuie sa ia contact cu aerul daca le muti. .



asta e un mit. am mai multe perechi de scalari care imi depun la 10-12 zile asa ca la una din depuneri mi-am permis "experimentarea" scosului frunzei din acvariu. Icrele au eclozat normal.


D3v1l wrote:Detin un acvariu de 200 l cu 5 scalari iar acum 2 zile am vazut pe o frunza de la planta niste puncte mici apoi am observat ca unul din scalari statea numai acolo iar altul mai incolo de el si ii gonea de mama focului pe toti care treceau prin zona apoi mam uitat mai atent si defapt erau icre de scalar.
image


Uite o varianta nu tocmai ortodoxa... daca iti lipseste spatiul sau nu ai un acvariu pentru depunere/crestere pui etc etc etc.

Ia un recipient de plastic transparent sau un borcan si prinde-l de marginea de sus cu clesti de rufe in acvariul comunitar in care au depus parintii (bineinteles borcanul/caseriola /recipientul plin cu apa trebuie sa stea in apa din acvariu). In momentul in care pestii depun pune in el o piatra care sa aereze si regleaza debitul la aerator astfel incat sa creeze suficient curent in primele 2 zile (pana sa se transforme icrele in alevini). in recipientul asta poti pune tripaflavin, sau albastru de metil sau...apa oxigenata. atentie la proportii.
Multumesc Radu. Puiul de barclaya a ajuns la mine ieri, in conditie excelenta.
scuze, de intarziere. sigur ca da si unul e mai mult decat ok. ma gandeam la doi fiindca am doua bazine mari (320l si 240l) in care as putea incerca.
 
Forum Index » Profile for Claude » Messages posted by Claude
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com