Message |
|
 ...tocmai am schimbat apa si am spalat buretele de la acvariul ciclat in asta.
Am dat de mancare guppylor si e bataie,se imping(acum cateva zile nu dadeau nici un interes mancarii) ...am observat pe geamurile acvariului cativa pui de melci  cred ca sunt de la noua planta pe care am adaugat`o acum o saptamana(Cabomba parca se numea).Inca o chestie: cele doua gupytze le am de 2 saptamani si sunt insarcinate...cand vor naste oare?
|
 |
|
Inca o problema: eu de maine o sa fiu plecata vreo 4-5 zile(doar e vacanta) si nu o sa am cum sa schimb apa bettanului sau sa`l hranesc..din cate am citit pe forum rezista nemancat cateva zile.Intrebarea mea este: o sa fie probleme mari daca nu schimb apa zilele astea?
|
 |
|
Stiu cat de cat ..deci sa inteleg ca nu ar fi prea bine sa pun melci..
|
 |
|
Inca o intrebare am: as putea sa pun in acvariul cu beta un melc(sau doi) din celalalt acvariu? :-)
|
 |
|
Bine...deci renunt la ideea asta cu femela.
Cat despre ciclat...cred ca o sa supravietuiasca(sper) masculul de beta...in fiecare seara ii schimb apa si o sa spal buretele de la celalalt acvariu ciclat in asta neciclat ..ca sa`mi transfer nijte bacterii ...probabil de aceea e apa un pic tulbure nu? din cauza neciclarii...
Multumesc pentru articol Haruko(il mai citisem o data dar nu pe tot).
|
 |
|
Back de la scoala...deci am fost dimineata la pet-shop si am luat un acvariu de 22 L 40/20/27 un filtru un incalzitor(am uitat sa iau si termometru  ) si un peste beta...
Am pus putina apa din celalalt acvariu si am stors buretele in noul acvariu,apoi am declorinat apa de la robinet cu o solutie Tetra si am pus`o in acvariu..apoi am pus si pestele...daca se acomodeaza pestele,peste o saptamana ii iau si o femela
Cred ca nu trebuia sa tin la ciclat si acvariul nou nu?
Acvariul este gol golut numai pestele e in el...nu l`am mai facut plantat de data asta(limitele bugetului  ) si nu stiu ce sa pun ca sa fie mai plin,sa dea un aspect placut.As putea sa pun un mopan ceva...?
Multumesc D-lui Faraon pt sugestie..eram hotarata sa iau un bol 
|
 |
|
Am gasit pe un site un articol referitor la beta splendens:
"Este un peste nepretentios, in acvariu putand fi crescut in vase foarte mici, fara aerisire. De aceea, pentru a avea exemplare demne de a fi prezentate intr-o expozitie, este de preferat sa fie crescut in vase mici, borcane, pentru a-si putea dezvolta si etala frumusetea. Pentru acest lucru nu este nevoie decat de o ingrijire minima si o hrana corespunzatoare, la intervale regulate pentru a pastra apa curata. Fiind tinut intr-un spatiu mic, este necesar, ca din cand in cand sa i se schimbe apa. Este total nepretentios la calitatea apei (duritate si pH), dar au nevoie de o temperatura de 28-30° C, iar pentru reproducere chiar cu 1-2° C mai ridicata."
Este adevarat? As putea tine un peste beta intr`un acvariu sa zicem de max 15 L fara nici filtru sau pompa sau chiar un bol? Vreau sa`mi iau un peste beta,dar cum nu e compatibil cu guppy,ma gandeam sa`mi mai iau un mic acvariu(sau un bol) cu un incalzitor si termometru ..e bine? :-)
Referitor la guppy azi nu le`am dat mancare de dimineata,doar seara,si au halit totul..mai putin masculul care se tine mereu dupa femele si nu e interesat de mancare.
|
 |
|
Buna!
Stiu ca trebuia sa ma prezint de acum 3 saptamani,dar nu mi`am dat seama la inceput.
Deci,ma numesc nico  am 14 ani si sunt din Constanta.De o luna am un acvariu de 38 L.
De curand mi`am luat si pestii: 3 guppy si 2 cory,dupa cele 3 saptamani de ciclare.
Va doresc succes si acvarii cat mai frumoase! :-)
|
 |
|
Poate le dai prea multa mancare si sunt satui
NU cred..pentru ca guppy ii vad mereu ca cauta mancare..
Dar poti incerca si alte tipuri de hrana.
ce-as putea incerca?
Cat despre cory..cred ca asa este..sunt satui..pt ca guppi lasa tota mancarea sa cada la fund.
Incearca sa-l mai misti, poate vibreaza din cauza ca se atinge de ceva. Sau - am avut eu cazul asta - suna din cauza componentelor si daca renunti la o duza sau daca o fixezi mai bine, nu o sa mai sune.
Am incercat..cand l-am cumparat,nu facea zgomot..dar peste cateva zile a inceput sa bazaie foarte enervant.
Multumesc pt rasp :-)
|
 |
|
revin...dupa cele 3 saptamani de ciclare a acvariului:
1). subtratul: e alcatuit din Humus si Humus+(fertilizatori) si pietris;
2).iluminatul: am o lampa de iluminat cu neon 11 w;
3). pestii: 3 guppy(un mascul si doua femele insarcinate deja) si doi cory(mascul+femela)....
Referitor la hrana: le dau Supervit (mini granulat) si cubulete de viermi tubifex congelati. Problema este ca nici nu s`au atins tubifex..cat despre Supervit, lasa mancarea sa cada la fund..nu prea mananca nimic  nu stiu ce mancare le`ar conveni gupilor ..vad ca cory se hranesc cu Supervit de pe fundul acvariului ..dar gupi nu prea par interesati de nici un fel de mancare ...
Si inca ceva: cory nu prea sunt activi..de obicei stau nemiscati pe substrat..iar apoi se ridica la suprafata ca sa ia aer...
Cat despre filtrul intern,este foarte enervant pentru ca face mult zgomot..m-am gandit ca nu e normal sa bazaie asa tare deci cred ca o sa-l schimb.
|
 |
|
Apropo: azi n-am reusit sa iau echipamentele din lipsa de timp dar ma duc maine sa cumpar.
|
 |
|
Imi pare rau,dar nu am cum sa fac poze...nu-mi mai merge camera....revenind la capac:l-am luat odata cu acvariul(adica pe cutie scria ca este un capac din plastic inclus)...este transparent si subtire.Nu cred ca tine un "neon" .. 
|
 |
|
Nu m-am decis inca in privinta pestilor..am auzit ca pestii cory sunt dragalasi si jucausi dar eu ii vroiam, in mod special pt ca sunt sanitari.
Cred ca o sa-mi iau 2-3 guppy(un mascul si 2 femele) si ori 2 cory ori 2 xipho..mai am timp sa decid...acum important este cum fac cu iluminarea plantelor(am auzit ca Anubias nu e pretentioasa si nu are nevoie de multa lumina  )
|
 |
|
Pai am deja un capac dar e din plastic...Totusi nu ar merge si cu lampa de birou? 
|
 |
|
Multumesc pentru lamuriri  Maine ma duc sa iau filtru si pompa etc. si peste vreo 3 zile iau si substratul  Daca apar probleme va tin la curent.
Aaaa,era sa uit..despre iluminare...trebuie neaparat sa iau capac special? n-as putea cumpara o lampa de birou sau ceva de genul?Sau depinde de plante?
|
 |
|
Atunci poate ar trebui sa nu mai iau guppy...ma gandeam la un peste scalar.
Dar din ce se face substratul?din pietris si mai ce?
|
 |
|
nu stiu ce astepti tu de la pestii "sanitari", dar daca e vorba despre povestile alea de le auzeam prin piata cand eram mic cum ca "mananca fecalele celorlallti pesti" sa stii ca alea sunt prostiii. cory, ca si orice alt "sanitar" mananca si ei mancare normala de pesti, numai ca fiind pesti de fund, o mananca de pe jos, deci intr-un fel sunt buni pentru ca nu lasa mancare in excess prin acvariu care poate strica in timp calitatea apei. aceeasi treaba insa o fac si melcii si crevetii sau hranirea potivita a pestilor, adica nu in exces. o alta chestie pe carre o mai fac e ca tulbura mizeriile de pe nisip si-n felul acesta probabil ajung mai repede in filtru.
dar altfel eu iti spun sa nu te astepti la minuni de la cory...
Eu ma astept ca pestii sanitari(in general) sa distruga algele sau dupa cum spuneai si tu,sa manance de pe fundul acvariului,in nici un caz fecalele altor pesti ...
Principalul motiv pentru care eu vreau sanitari este acela ca distrug algele.
Merci oricum pentru sfat,o sa tin cont de el
(Apropo: ma gandeam la ancistrusi dar nu cred ca o sa mearga la 38 de litri ai mei nu?)
viulian a scris:
le poti tine un minut intr-o compozitie de 1:19 domestos:apa si apoi le bagi sub un jet puternic de apa (sau daca ai o galeata deja umpluta cu apa, sa le bagi repede acolo).
Domestos nu stiu sa faca inalbitori. Ce domestos am folosit p-acasa e detartrant/dezinfectant.
Daca tii neaparat sa le tratezi foloseste inalbitor fara arome. ACE de exemplu, dar orice alt inalbitor de rufe e la fel de bun. Amestecul este asa cum zice si viulian: 1 parte de inalbitor la 19 parti de apa.
Nu tin neaparat sa tratez plantele doar ca ma gandeam sa nu fie de praf sau alte impuritati pe frunzele lor(nu vreau sa risc).
|
 |
|
Stiu ca nu e absolut necesara existenta pestilor cory,dar eu vroiam un sanitar care sa aibe dimensiuni mici la maturitate si m-am gandit la cory(5 cm parca). :-)
Guppi n-am tinut - deci nu stiu ce sa zic. Ar fi bine daca ai avea rabdare vreo 3 sapt pana sa pui pestii, si atunci daca ai putea sa bagi mai intai cory, astepti cateva zile si apoi si ceilalti 3 guppi.
Stiu ca trebuie sa astept 3 saptamani sa se cicleze apa...si ca mai intai se baga cei sanitari.
Mai am o nelamurire in legatura cu substratul: din ce se face ...  si cati cm(mm) trebuie ?
Ca plante as vrea sa-mi iau si Anubias pe care stiu ca trebuie s-o leg de ceva ca nu se baga in substrat.
|
 |
|
Multumesc!
Dupa cum spuneam,zilele acestea ma duc sa fac "cumparaturile" pentru acvariu.
Mai am o intrebare  upa ce cumpar plantele cu ce le sterg?am auzit ca nu e bine cu clor...cat despre pesti ..?guppy sunt compatibili cu cory ? :-)
Multumesc(anticipat) de sfaturi!
|
 |
|
Buna tuturor acvaristilor! Cum probabil v-ati dat seama,am capatat si eu "virusul" acesta  .Totul a inceput cand am adus la scoala niste pesti pentru acvariul de acolo. Apoi am inceput sa ma interesez despre acvaristica pe internet si(desi mama nu a prea fost de acord  ) mi-am luat acvariu 38 litri(micut): L=41 l=28 h=33 cm .
Peste cateva zile imi voi cumpara si echipamentul necesar(filtru,pompa,etc.) si subtratul(vreau sa am acvariu cu plante) pentru a putea incepe ciclarea.
Cat despre pesti m-am gandit la 3 guppy si 2 cory(daca sunt compatibili).
Dar,ca orice incepator,am cateva neclaritati:
-cum sa curat acvariul de praf;(ma gandeam cu o carpa umeda)
-cum sa fac sa dispara clorul din apa de la robinet
-din ce sa fac substratul
Voi mai avea intrebari pe parcurs(dupa ce imi voi lua echipamentele si substratul) 
|
 |
|